به گزارش قدس آنلاین، مهدی اخوان ثالث در طول دهههای گذشته همواره مورد توجه علاقهمندان به شعر و ادبیات بوده است. شعر او که نشانهای است از آینه وجودیاش، ساده اما محکم بود. اخوان ثالث توانست با استفاده از زبان کهن و تلفیق آن با نگاهی نو، ساخت نمادهای متعدد و خلاقانه، هنجارگریزیهای هنرمندانه و ... نام خود را در میان سرآمدان شعر معاصر ثبت کند.
او با از سر گذراندن تجربههای مختلف روحی، گاه شاعری سنتگراست و گاه شاعری اجتماعی. گاه به وضع موجود معترض است و گاه منتقد و مصلح اجتماعی؛ از این رو شاعر شعرها و اندیشههای او با شاعری پویا مواجه است؛ شاعری که کلمات را بیهوده خرج نمیکند.
تاکنون آثار متعددی درباره اخوان و شعرهایش منتشر شده است. اما بهتازگی یدالله جلالی پندری، پژوهشگر، اینبار به اندیشهها و آرای او درباره شعر پرداخته است. «نقد و بررسی شعر معاصر» در واقع تقریرات درس اخوان ثالث در دانشگاه تهران است که به همراه چند مقاله انتقادی از او منتشر شده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: اخوان ثالث شاعر برجسته معاصر در پاییز ۱۳۵۸، ۴۰ سال پیش از امروز برای اولین و آخرینبار در جایگاه تدریس در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران قرار گرفت. موضوع درس او نقد و بررسی شعر معاصر بود که مباحث آن کلاس بخش اصلی کتاب حاضر را تشکیل میدهد. اما چون به علت وقت محدود کلاس همه نظرگاههای او در باره شعر معاصر ایران در آن کلاس بیان نشد، چند مقاله انتقادی وی که حاوی این نظرگاهها بود در ادامه مباحث کتاب قرار گرفت تا خواننده بتواند همه نظرگاههای اخوان ثالث درباره شاعران همروزگار خود را که نام آنها در فهرست مطالب کتاب آمده است، پیش چشم داشته باشد.
نشر مروارید کتاب حاضر را در ۲۱۷ صفحه و به قیمت ۳۶ هزار تومان در دسترس علاقهمندان به شعر معاصر قرار داده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما