تحولات منطقه

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ویژه‌برنامه‌های این سازمان در ماه مبارک رمضان با عنوان «شهر خدا، شهر همدلی» را تشریح کرد.

ویژه‌برنامه‌های «شهر خدا، شهر همدلی» برگزار می‌شود
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، سید علیرضا فاطمیان‌پور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در خصوص برنامه‌های ماه مبارک رمضان این سازمان با عنوان «شهر خدا، شهر همدلی» گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم در خانه ماندن، برنامه‌ها با محوریت فضای مجازی برگزار می‌شود.

مسابقه تلاوت قرآن در فضای مجازی

وی در ابتدا به مسابقه‌های مجازی ویژه ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: مسابقه «تلاوت یک دقیقه‌ای» ویژه پسران قاری ۷ تا ۱۶ سال برگزار می‌شود که برای شرکت در این مسابقه، قاریان قرآن می‌توانند تا پایان ماه رمضان یک دقیقه از تلاوت آیات قرآن را به صورت تصویری  به آدرس اینستاگرام refigh.omidtv یا در تلگرام یا واتس‌آپ به شماره ۰۹۱۰۸۹۹۳۲۵ ارسال کنند. در پایان ماه مبارک رمضان به ۱۰ قاری برتر جوایزی اهدا می‌شود. 

مسابقه کتابخوانی در ماه رمضان 

وی با اشاره به برنامه‌های این سازمان در حوزه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی افزود: مسابقه کتابخوانی «کتاب ماه» با همکاری اپلیکشن طاقچه برگزار می‌شود و کتاب‌های «برای مهمانی خدا آماده شویم»، «قدرت عادت»، «فرزندان ایرانیم»، «دیلماج» و «سه دقیقه در قیامت» منابع این مسابقه هستند که شرکت‌کنندگان می‌توانند به صورت رایگان یا با ۵۰ درصد تخفیف این کتاب‌ها را دریافت کنند. در پایان به نفر اول ۵ میلیون تومان، به نفر دوم ۲،۵ میلیون تومان و ده‌ها هدیه نقدی دیگر به قید قرعه از طرف این سازمان اهدا می‌شود.

وی افزود: مسابقه کتابخوانی دیگری با عنوان «ماه طهور» در فضای مجازی برگزار می‌شود. این مسابقه با مشارکت دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای و بر اساس کتاب «تفسیر سوره مجادله» است. علاقه‌مندان می‌توانند برای دریافت فایل کتاب و سوالات به سایت dtlib.ir مراجعه کنند. 

فاطمیان‌پور در ادامه به اجرای برنامه‌هایی در حوزه کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: برنامه «کتابخوانان کوچک» در چهار محور برگزار می‌شود. دعوت از مخاطبان کودک برای خوانش کتاب‌های مورد علاقه مذهبی و ارسال برای انتشار در فضای مجازی، انتشار فیلم خوانش نویسندگان مطرح ادبیات کودک از بخش‌هایی از کتاب‌های خود با موضوعات دینی و مذهبی و تشویق کودکان به مطالعه در فضای تعطیلات خانه‌نشینی کرونایی، معرفی کتاب‌های مفید و جریان‌ساز دینی و مذهبی در قالب اینفوگرافی متحرک به انتخاب نویسندگان و کارشناسان چهره حوزه کتاب کودک و ارسال عکس کودکان در کنار کتابی که خوانده‌اند برای انتشار در صفحه اینستاگرام، این چهار محور هستند. 

جشنواره «بچه‌های محراب» و «مادران قصه‌گو»

فاطمیان‌پور بیان کرد: امسال پنجمین جشنواره «بچه‌های محراب» ویژه کودکان و نوجوانان نیز برگزار می‌شود. در این جشنواره کودکان ۸ تا ۱۲ سال می‌توانند در رشته مکبری و نوجوانان ۱۲ تا ۱۶ سال در رشته موذنی شرکت کنند. برای شرکت در این مسابقه باید ویدیوهای یک دقیقه‌ای خود را برای صفحه اینستاگرام بچه‌های محراب ارسال کنند. در پایان ۱۴ نفر در هر رشته توسط هیئت داوران انتخاب و تقدیر می‌شوند.

وی در ادامه گفت: همچنین چهارمین جشنواره «مادران قصه‌گو» به صورت مجازی برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را در موضوعات قصه‌های عامیانه، قصه‌های قرآنی، قصه‌های کرونا و بخش آزاد به صورت تصویری و در مدت زمان ۳ تا ۱۰ دقیقه ضبط و به شماره واتس‌آپ ۰۹۳۰۲۱۰۰۴۴۰ ارسال کنند. همچنین می‌توانند به سایت این جشنواره به نشانی madaran-q.farhangsara.ir مراجعه کنند.

ویژه‌برنامه ضیافت‌الحسین(ع) در میدان امام حسین(ع)

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری بیان کرد: ویژه‌برنامه «ضیافت‌الحسین(ع)» که هر سال در ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود و شامل جزءخوانی گروهی مردمی است، امسال نیز با در نظر گرفتن نکات بهداشتی به شکل متفاوتی از شب میلاد امام حسن(ع) تا پایان ماه مبارک رمضان در میدان آیینی امام حسین(ع) اجرا می‌شود. این برنامه یک ساعت و نیم قبل از اذان مغرب آغاز می‌شود و نیم ساعت قبل از اذان به پایان می‌رسد. همچنین با توجه به شرایط موجود برنامه‌ای با عنوان «کرسی تلاوت قرآن کریم» را با حضور قاریان ممتاز و قاریان نوجوان در استودیو برگزار و در کانال آپارات فرهنگ‌سرای قرآن بارگذاری می‌شود.

فاطمیان‌پور گفت: ویژه‌برنامه «ماه بانو» با هدف معرفی بانوان فعال در حوزه شعر آیینی به صورت گفت‌وگو محور تولید و در قالب ۱۰ برنامه از ۶ تا ۱۵ اردیبهشت از شبکه سوم سیما پخش می‌شود.

همچنین برنامه «رفیق» ویژه نوجوانان و جوانان و با هدف توجه به موضوع رفاقت و دوستی به مدت ۴۵ دقیقه از شبکه امید پخش می‌شود. این برنامه در قالب مصاحبه، گزارش، آموزش تصویری، موسیقی، نماهنگ اجرا می‌شود.

وی در ادامه گفت: مسابقه «درس‌هایی از نهج‌البلاغه» هر شب یک نکته از درس‌های فراگیر نهج‌البلاغه از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود و در پایان هر شب یک سوال از آن درس مطرح می‌شود.

تولید محصولات فرهنگی

فاطمیان‌پور در ادامه به تولید محصولات فرهنگی هنری توسط این سازمان اشاره کرد و گفت: کلیپی با عنوان «مادر امت» و با موضوع حضرت خدیجه و نقش استقامت و ایستادگی آن حضرت در ترویج دین اسلام تولید و ۱۵ خرداد منتشر می‌شود. کلیپ‌هایی با عنوان « فازمترمدیا» از دیگر محصولات تصویری است که توسط این سازمان ویژه ماه مبارک رمضان تولید و منتشر می‌شود.

وی افزود: در همین راستا فرهنگ‌سرای امید ۱۰ کلیپ با عنوان «روزه جان» با موضوع گناهان لسانی تولید و در طول ماه رمضان در فضای مجازی منتشر می‌کند.

شب شعر مجازی 

وی افزود: چهار شب شعر مجازی به مناسبت ایام ماه مبارک، شب‌های قدر و ایام شهادت حضرت علی(ع) برگزار می‌شود. همچنین در برنامه «رمضانیه» از شاعران دعوت می‌شود تا با موضوع ماه مبارک رمضان به شعرخوانی بپردازند و ویدئوی اجرا آنها در فضای مجازی منتشر می‌شود. همچنین کلیپ‌هایی از سحرخوانی مناطق مختلف کشور توسط این سازمان تهیه در فضای مجازی منتشر می‌شود.

ویژه‌برنامه «نوجوان+»

فاطمیان‌پور در توضیح برنامه «چالش نوجوان+» نیز گفت: این برنامه با مشارکت گروه جهادی شهید بهنام محمدی با راه‌اندازی چالش‌های نوجوانانه چالش مهربانی، چالش سرود، چالش بخندون، چالش مادرانه، چالش روز قدس و چالش ورزشی در فضای مجازی برگزار می‌شود.

ویژه‌برنامه «شکرانه سلامت»

فاطمیان‌پور در ادامه به برنامه «شکرانه سلامت» اشاره کرد و گفت: در این برنامه مداحان و خادمان اهل‌بیت(ع) همزمان با ایام میلاد امام حسن مجتبی(ع) در بیمارستان‌های دولتی منتخب حضور پیدا می‌کنند و با مولودی‌خوانی و اهدای بسته‌های متبرک حرم اهل‌بیت(ع) به بیماران، فضای بیمارستان را عطرآگین می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.