صباکریمی/
محمد قاصداشرفی با بیان اینکه انجمن سینماداران کاملاً تابع تصمیمات وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا خواهد بود، گفت: با نظر مثبت دوستان عید فطر سینماها بازگشایی میشوند و با توجه به پروتکلهای بهداشتی و حضور ۴۰درصدی تماشاگران فعلاً به درآمدزایی فکر نمیکنیم.
به گزارش گروه فرهنگی قدسآنلاین، پس از گذشت بیش از دو ماه از شیوع ویروس کرونا و متوقف شدن قریب به اتفاق فعالیتهای فرهنگی و هنری از جمله خاموششدن چراغ سینماها، هنوز تصمیم مشخصی برای ادامه روند فعالیت و وضعیت بازگشایی سالنهای سینماها گرفته نشده است. گرچه از همان ابتدای اسفند ماه گروهی تحت عنوان «کارگروه بررسی آسیبهای کرونا در سینما» از سوی رئیس سازمان سینمایی تشکیل شد و جمعی از سینماگران تصمیماتی درباره طراحی روشهایی در حفظ، جایگزینی و افزایش مصرف فرهنگی در حوزه سینما، پیشنهاد سیاستها و بستههای حمایتی برای صنعت سینما و همه دستاندرکاران آن را به عنوان مأموریتهای خود این گروه در راستای بهبود وضعیت اهالی سینما در نظر داشتند.
در این مدت گمانهزنیهای بسیاری پیرامون بازگشایی سینماها و زمان آن مطرح شد و اسفند ماه گذشته غلامرضا موسوی به عنوان رئیس انجمن تهیهکنندگان مستقل و یکی از اعضای «کارگروه بررسی آسیبهای کرونا در سینما» زمان بازگشایی سینماها را خرداد ماه ۹۹ اعلام کرده بود.
با این حال اما در هفتههای اخیر در یکی از جلسات ستاد مقابله با کرونا مجدداً بحث بازگشایی سینماها مطرح شد که البته با گلایههایی از سوی سینماداران نیز همراه بود. اما ظاهراً تصمیمات جدیدی اتخاذ شده که از زبان محمد قاصداشرفی، رئیس انجمن سینماداران و مدیر سینما ماندانا میشنوید.
وی با بیان آخرین تصمیمات پیرامون بازگشایی سینماها میگوید: در هفتههای گذشته جلسهای در ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور محمدرضا صابری، سخنگو و دبیر انجمن سینماداران برگزار شد که در آن جلسه درباره بازگشایی سینماها به صورت داوطلبانه صحبتهایی به میان آمده بود.
عید فطر سینماها را بهتدریج بازگشایی کنیم
وی در ادامه افزود: قرار است جلسه جدیدی میان وزارت فرهنگ و ارشاد و اعضای ستاد مقابله با کرونا تشکیل شود و در این جلسه برای بازگشایی سینماها تصمیم گرفته خواهد شد. در نهایت وزارت ارشاد پروتکلهای بهداشتی را به سینماها اعلام میکند و ما نیز بر همان اساس عمل خواهیم کرد. البته نظر ما این است که اگر وضعیت بهتر شود بتوانیم عید فطر سینماها را به تدریج بازگشایی کنیم.
مدیر سینما ماندانا در پاسخ به اینکه در جلسه قبلی که بحث داوطلبانه بودن بازگشایی سینماها مطرح شد ظاهراً گلایههایی هم به وجود آمد بود، گفت: ببینید آن زمان که این بحث مطرح شد، نظر ما این بود که نمیتوان یکباره همه سینماها را بازگشایی کرد، زیرا این فرض مطرح بود که شاید همه سینماداران این آمادگی را در خود نمیدیدند که سینماها را باز کنند و در نتیجه این تصمیم کاملاً بستگی به این داشت که آیا این آمادگی برای بازگشایی وجود دارد یا خیر؟
طرح حضور ۴۰ درصدی مخاطب کاملاً مناسب است
قاصداشرفی در پاسخ به این پرسش که در صورت بازگشایی سینماها در عید فطر آیا قرار است سینمادارها با همان قانون حضور ۴۰ درصد تماشاچی به استقبال گشایش سینماها بروند، اظهار کرد: ما بحث بازگشایی سینماها مبتنی بر حضور ۴۰ درصد مخاطب را پیشتر به عنوان یک طرح عنوان کردیم و معتقد بودیم که ۴۰درصد کاملاً مناسب است، اما در حال حاضر باید منتظر بمانیم و ببینیم که روند پیشرفت این بیماری چگونه است. همه این موارد به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت بستگی دارد و طبیعتاً تصمیمگیری اولیه با آنها خواهد بود که به ما بگویند آیا شرایط مطلوب است و ما میتوانیم سینماها را بازگشایی کنیم یا خیر و اگر پاسخ مثبت است این روند با در نظر گرفتن چه پروتکلهایی ممکن است.
رئیس انجمن سینماداران در ادامه تأکید کرد: به دلیل اینکه تصمیمگیری وضعیت مرتبط با بهداشت و سلامتی مردم با آنهاست و قاعدتاً ایشان باید تصمیم نهایی را اتخاذ کنند، زیرا ارزیابی ما به تنهایی قطعاً نمیتواند دقیق و خالی از اشکال باشد و آنها اشراف بهتری نسبت به وضعیت این ویروس و شیوع آن دارند و باید اعلام کنند با چه شرایطی میتوانیم سینماها را باز کنیم.
در مورد بازگشایی تابع نظر ستاد مقابله با کرونا و وزارت ارشاد هستیم
وی در ادامه عنوان کرد: ما هم تابع مقررات کشور هستیم و براساس آن عمل خواهیم کرد. به هرحال هدف و نیت ما این نیست که جان افراد را به خطر بیندازیم و کاملاً در مورد بازگشایی تابع نظر ستاد مقابله با کرونا و وزارت ارشاد هستیم و براساس آن مقررات را در سینماها اعلام خواهیم کرد.
قاصد اشرفی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه با این وضعیت اگر سینما باز شود آیا سینماداران متحمل ضرر نخواهند شد و آیا اساساً رغبتی از سوی آنها برای بازگشایی سینماها وجود دارد یا خیر، گفت: واقعیت امر این است که باید به این مسئله توجه کنیم که تعداد بسیار زیادی از افراد در سینما شاغل هستند و بحث بیکار بودن این افراد هم مطرح است و ما نیز موظفیم اگر شرایط را تا حدودی مناسب میبینیم سینماها را بازگشایی کنیم.
باید به وضعیت معیشتی کارکنان سینما فکر کنیم
وی در تکمیل گفتههای فوق یادآور شد: البته ما در حال حاضر به درآمدزایی ناشی از بازگشایی سینماها فکر نمیکنیم. مسئله این است که این سینماها بسته شدهاند و تکلیف معیشت کارکنان آن باید معلوم شود. تاکنون اتفاقی برایشان نیفتاده و سینماداران به تنهایی توانستهاند در این شرایط آنها را حمایت و حقوقهایشان را پرداخت کنند، اما هنوز از طرف دولت اتفاقی نیفتاده که ببینیم تکلیف کارکنان سینما چه میشود.
مدیر سینما ماندانا در پاسخ به این پرسش که آیا در صورت بازگشایی سینماها امکان حمایتهای دولتی و وزارت ارشاد از طریق طرحهای حمایتی و ارائه یارانه وجود دارد، گفت: در حال حاضر که اتفاقی نیفتاده و باید منتظر بمانیم تا ببینیم نتیجه چه میشود. ضمن اینکه غیر از آن ۱۰میلیون تومانی که به صورت ۶ماهه در مقابل یک قطعه چک با بهره ۴درصد اعلام کردند و برخی از سینماداران آن را دریافت کردند، کمک دیگری نشده است. یکسری از سینماداران و کارکنان هم آن را دریافت نکردند، اما کسانی که در تنگنای مالی بوده و شرایطشان به نسبت حادتر بود آن را دریافت کردند، ضمن اینکه ما هم محدودیتی قائل نشدیم و اعلام کردیم هرکس با توجه به شرایطش عمل کند.
کمک دولت در شأن و منزلت سینماداران نبود
وی در ادامه افزود: گله کردیم که این در شأن و منزلت سینماداران که بسیاری از آنها حدود ۷۰ سال سابقه دارند و عمرشان را در این راه صرف کردهاند، نیست.
قاصد اشرفی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: با توجه به گفتههای فوق به نظر میرسد اولین احتمال اکران، عید فطر خواهد بود و نظرمان این است که سینماها را با توجه به شرایطی که ستاد اعلام کند باز کنیم و موافقت آنها برای ما بسیار مهم است. ما اصلاً راضی نیستیم زندگی هموطنانمان با خطر مواجه شود، از طرفی دیگر این مسئله مهمی است که همه باید به پروتکلی که ستاد کرونا اعلام میکند، توجه کنیم. بنابراین ما از بازگشایی استقبال میکنیم و قطعاً اگر شرایط حادتر شود خودشان اجازه نمیدهند، اما اگر به ما چراغ سبز نشان دهند و ارزیابی آنها نشان دهد که مشکلی ایجاد نمیکند ما هم آمادگی داریم سینماها را باز کنیم.
نظر شما