تحولات منطقه

متخصصان یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری خراسان، ساخت پمپ فشارقوی طبقاتی سامانه‌های شیرین‌سازی آب دریا به روش اسمز معکوس را برای نخستین بار در کشور انجام دادند. این محصول یکی از پیچیده‌ترین پمپ‌ها از نظر فناوری است و جزء تجهیزات پیشرفته محسوب می‌شود.

نخستین پمپ فشار قوی سامانه‌های شیرین‌سازی آب دریا ساخته شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، متخصصان کشور موفق به دستیابی فناوری ساخت و دانش فنی این پمپ‌ها شدند. اکنون این محصول با برند ایران ساخت در داخل تولید می‌شود و علاوه بر پاسخگویی به یکی از نیازهای اساسی صنایع زیربنایی کشور، رفع وابستگی خارجی به یکی از تجهیزات مورد استفاده در سامانه‌های آب شیرین کن صنعتی را موجب شده است. طراحی و ساخت این محصول توسط متخصصان یکی از شرکت‌های دانش بنیان پارک علم و فناوری خراسان در سال جهش تولید در حال انجام است.

شیرین‌سازی آب‌ها با محصول ایران ساخت

علی رحیمیان مشهدی مجری این طرح پژوهشی گفت: این تجهیز پیشرفته اهمیت خود را در شیرین‌سازی آب‌های سطحی و زیر سطحی نشان می‌دهد، همچنین وجود آن در شرایط مقابله با بحران کم آبی برای بسیاری از کشورهای دنیا و به خصوص قرار گرفته در اقلیم‌های خشک و نیمه خشک حاشیه آب‌های شور همچون ایران، دارای اهمیت است.

وی ادامه داد: اسمز معکوس (Reverse Osmosis ) یا به اختصار RO فناوری مدرنی است که آب شور را برای مصارف متعددی از جمله آب مورد نیاز صنعت و شرب تصفیه می‌کند. در این روش با استفاده از پمپ‌های فشار قوی ساخته شده از آلیاژهای ویژه، آب شور به سمت یک غشای مخصوص که دارای منافذ بسیار ریزی است پمپاژ  و در نتیجه نمک موجود در آب دریا از آب شیرین جدا می‌شود.

بنا بر گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پارک علم و فناوری خراسان رحیمیان مشهدی با بیان اینکه پمپ فشار قوی ساخته شده توسط دانش‌بنیان‌ها از سری KMSH-RO است افزود: توربوشارژر (تجهیز مربوط به بازیافت انرژی) مورد استفاده در این فناوری از جمله تجهیزات اصلی آن به شمار می‌رود و از نظر دانش فنی از جمله تحهیزات گریز از مرکز با سطح فناوری بالا طبقه‌بندی می‌شود. این شرکت دانش بنیان پس از سال‌ها سرمایه‌گذاری، تلاش و تحقیق و توسعه، موفق به دستیابی به دانش فنی طراحی و ساخت پمپ‌های گریز از مرکز فشار قوی مورد استفاده در سامانه‌های تصفیه آب شور به روش اسمز معکوس شد.

به گفته وی، این محصول از نظر کیفیت و راندمان قابلیت رقابت با محصولات اروپایی را دارد و می‌تواند سالانه موجب صرفه‌جویی ارزی بیش از ۵ میلیون دلار شود. فناوری‌های ویژه به کار رفته در ساخت این پمپ امکان بهره‌برداری در سامانه‌های شیرین‌سازی آب دریا با ناخالصی کل TDS تا ۷۰۰۰۰ ppm و محدوده فشار خروجی تا ۷۰ بار و ظرفیت ۱۰۰۰۰ مترمکعب آب شیرین خروجی در روز را دارد و علاوه بر رفع بخش قابل توجهی از نیاز داخلی، امکان صادرات و ارزآوری برای کشور را نیز فراهم می‌کند.

رحیمیان مشهدی همچنین درباره کاربردهای این تجهیزات گفت: عمده‌ترین مصرف کنندگان این تجهیز، تأمین کنندگان آب شرب شیرین مناطق شهری و روستایی، بخش کشاورزی، صنایع آب بر مانند فولاد و معادن، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و سایر صنایع زیربنایی حاشیه خلیج فارس هستند. با توسعه فناوری مورد استفاده در این پمپ‌ها، امکان ساخت سایر پمپ‌های فشار قوی مورد نیاز صنایع کشور با جنس آلیاژهای ویژه از جمله پمپ‌های دفن آب‌های بسیار شور حاصل از استحصال نفت خام در سفره‌های زیرزمینی و حفظ محیط زیست توسط متخصصان این شرکت فناور فراهم شده است.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.