به گزارش قدس آنلاین، امید طهماسبیزاده اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از مساحت مشهد را مناطق خشک و بیابانی تشکیل میدهد پرورش شتر اهمیت دو چندانی داشته و برخی از ویژگیهای شتر مانند توانایی بالای تحمل کم آبی، تغذیه از علوفههای خشک و گیاهان مرتعی و بیابانی، مقاومت بهتر در مقابل بیماریها، هزینههای درمانی کم در مقایسه با سایر دامها، متابولیسم پایین، افزایش وزن روزانه مناسب و دوره پرواربندی کوتاه این حیوان را از منظر اقتصادی برای پرورش و تولید گوشت و شیر به صرفه میکند، همچنین برای پروش آن به تاسیسات چندانی نیاز نیست.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد با بیان اینکه در این شهرستان ۱۰ گله شتر و در مجموع ۵۳۲ نفر شتر شناسایی شده است، ادامه داد: روزانه بیش از ۶۵۰ کیلوگرم شیر شتر در مشهد تولید میشود.
وی افزود: با توجه به خواص بالای شیر شتر دانشمندان از آن به عنوان طلای سفید بیابان یاد میکنند، همچنین، شیر شتر حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی، آهن، روی، پتاسیم، مس، سدیم و منیزیم بوده، ۳ برابر شیر گاو ویتامین Cدارد و از لحاظ ویتامین A ، B۲ و پروتئین غنیتر بوده، کلسترول آن کمتر است.
طهماسبیزاده بیان کرد: شیر شتر خاصیت آنتی باکتریایی و آنتی ویروسی دارد، هضم آن راحتتر بوده و دارای قابلیت مبارزه با بیماریهایی مانند سرطان، آلزایمر، هپاتیت C سل، زخم معده، دیابت، ایدز، کنترل فشار خون، گرفتگی عروق و پوکی استخوان است.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما