تحولات منطقه

«طارق خوری» نماینده پارلمان اردن خاطر نشان کرد که مقاومت مسلحانه تنها گزینه در برابر رژیم صهیونیستی و مقابله با طرح های این رژیم به ویژه الحاق بخش هایی از کرانه باختری به شمار می رود.

مقاومت مسلحانه تنها گزینه در برابر دشمن صهیونیستی است
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

قدس آنلاین: در حالیکه حرف و حدیثها در خصوص موعد اجرای طرح صهیونیستی الحاق بخش هایی از کرانه باختری شدت گرفته، هنوز اختلافات میان گروه های سیاسی در رژیم صهیونیستی بر سر اجرای آن و زمان این پروژه باقی مانده است.

اردن در میان کشورهای عربی بیشترین درگیری را با نقشه های رژیم صهیونیستی در قبال فلسطین دارد چراکه پیامدهای اقتصادی و اجتماعی و سیاسی گسترده ای را متوجه این کشور می کند.

در همین راستا، مهر  گفتگویی انجام داده است با «طارق خوری» نماینده پارلمان اردن که مشروح آن در ادامه می آید.

*کمی از جزئیات طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی بگویید.

طرحی که رژیم صهیونیستی از آن سخن می گوید در برگیرنده الحاق بخش هایی از شرق قدس، منطقه الأغوار، مرکز کرانه باختری و منطقه میان الخلیل و بیت لحم خواهد بود. در حال حاضر این مناطق ا سالها قبل تاکنون، تحت کنترل رژیم صهیونیستی بوده و صهیونیست ها به صورت تدریجی بخش زیادی از کرانه باختری را به اشغال و کنترل خود درآورده اند. شهرک های صهیونیست نشین به صورت تدریجی و حساب‌شده در خاک فلسطین افزایش یافته است.

درست است که به دست گرفتن کنترل کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی در واقع از سالها قبل تاکنون محقق شده اما امروزه صهیونیست‌ها از طرح الحاق کرانه باختری سخن می گویند که هدف اصلی آن نهادینه کردن این امر و به دست آوردن مشروعیت بین المللی در راستای کنترل مناطق مذکور است. همانطور که رژیم صهیونیستی به دنبال به دست آوردن مشروعیت بین المللی در خصوص حاکمیت دروغین خود بر بلندی های جولان سوریه بوده اما این بلندی ها از سال ۱۹۶۷ تاکنون تحت اشغال رژیم صهیونیستی قرار دارد.

*پیامدهای طرح الحاق کرانه باختری برای اردن چه خواهد بود و موضع این کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟

موضع اردن کاملا آشکار و مشخص است. این کشور به شدت الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی را رد می کند. عبدالله دوم پادشاه اردن یک هفته قبل به رئیس سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) اعلام کرده بود که به شدت با این مسئله مخالف است. پادشاه اردن هشدار داده بود که اجرای این طرح می‌تواند به درگیری‌های گسترده بینجامد. اجرای طرح الحاق به مثابه اعلام جنگ علیه ملت فلسطین به شمار می آید و امیدواریم که طی روزهای آتی موضع عملی اردن برای مجبور کردن رژیم صهیونیستی به عقب‌نشینی از این طرح را ببینیم.

اردن گزینه‌های مختلفی برای برخورد با رژیم صهیونیستی دارد. بازنگری در توافقنامه وادی عربه و وارد نشدن به روند عادی سازی روابط در زمینه های امنیتی، سیاسی و دیپلماتیک در کنار لغو قرارداد واردات گاز به سرقت برده شده از فلسطین اشغالی از جمله این گزینه‌ها است. اردن طرف اصلی در مساله فلسطین به شمار می‌آید و ما قیمومیت تاریخی این کشور بر مقدسات قدس اشغالی از سال ۱۹۲۴ را فراموش نمیکنیم. ملت اردن در کنار پادشاه خود از موضع گیری های این کشور در قبال مسئله فلسطین خشنود هستند. البته ما شاهد فشارها و توطئه چینی هایی نیز در این خصوص علیه کشور اردن از زمان پرده برداری از به اصطلاح طرح معامله قرن طی سال گذشته تاکنون هستیم اما اردنی ها برای اجرای معامله قرن هرگز امتیاز نخواهند داد. کشور ما همچنین در قبال طرح قدیمی کنار گذاشتن حق بازگشت فلسطینی‌ها و تبدیل کردن اردن به عنوان سرزمین جایگزین آنها نگرانی‌هایی دارد.

پیامدهای اجرای طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی در قبال کشور فلسطین را چگونه ارزیابی می کنید؟

بر اساس طرح نتانیاهو تمام شهرک ها در کرانه باختری به اراضی اشغالی ملحق شده و این مسئله هرگونه امکان تشکیل کشور فلسطین را از بین می برد. بنابراین مفهوم راهکار دو کشور که از ده ها قبل برای آن تبلیغ شده نیز نابود می شود. این شهرک ها عملاً امتداد جغرافیایی مناطق فلسطین را از یکدیگر جدا می کند. صهیونیست‌ها کنترل مساحت گسترده ای از کرانه باختری را به دست می‌گیرند. رژیم صهیونیستی از زمان تاسیس خود در سال ۱۹۶۷ بیش از ۴۴۰ منطقه شهرک‌نشین ایجاد کرده است اما باید بگوییم که مسئله قدس برای رژیم صهیونیستی در هیچ مذاکره و گفتگویی با طرف فلسطینی نخواهد گنجید به ویژه آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، قدس را به عنوان مرکز رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته است. در هر صورت طرح الحاق کرانه باختری در چارچوب معامله قرن ارائه شده و تلاش می کند فلسطین را تبدیل به سرزمینی بدون ساکنان اصلی آن در سایه کنار گذاشتن راهکار دو کشور کند اما من معتقدم که فلسطین یک سرزمین تاریخی از بحر تا نهر بوده و مرکز آن تمام قدس است چه شرق آن و چه غرب آن.

*نظر شما در خصوص موضع گیری تشکیلات خودگردان فلسطین در قبال این طرح چیست؟

تشکیلات خودگردان فلسطین گزینه های مختلفی برای رویارویی با طرح الحاق کرانه باختری دارد که مهمترین آن توقف همکاری‌های امنیتی با اسرائیل است. محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در ماه می گذشته اعلام کرد که این تشکیلات به دنبال لغو توافقنامه های امضا شده با رژیم صهیونیستی است. موضع گیری تشکیلات خودگردان گرچه مهم است اما باید با پیگیری‌های بین‌المللی تکمیل شود. رژیم صهیونیستی بسیاری از مفاد توافق نامه وین را نقض کرده و تشکیلات خودگردان می‌تواند با استناد به آن اقدام کند. متأسفانه ما در برابر دشمنی قرار داریم که نه به قوانین بین‌المللی احترام می‌گذارد و نه زبانی جز زبان زور میفهمد.

توافقنامه های به اصطلاح صلح باعث شده ما به شرایط امروز برسیم؛ توافقنامه هایی که چیزی جز عقب‌نشینی در زمینه های جغرافیای سیاسی، اقتصادی، نظامی و اجتماعی برای ما نداشته است. برخی از کشورهای عربی نیز حامی طرح رژیم صهیونیستی و توطئه چینی های این رژیم علیه امت ما هستند. هیچ گزینه ای در برابر فلسطینی‌ها جز مبارزه و مقاومت مسلحانه برای دفاع از سرزمین خود وجود ندارد. تجربه های تلخ گذشته درباره مذاکره با دشمن صهیونیستی نشان می دهد که این تنها گزینه است. ما شاهد پیروزی مقاومت لبنان در برابر رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۰ بودیم و این راه، بهترین گزینه به شمار می آید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.