رضا دانایی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی، اظهار کرد: تاکنون طرحهایی همچون حمایت از مراکز فعال در حوزه کودکان کار، «سایبان امید»، «کودک توانا»، «آوای همت» و «پژوهشکده مشاغل» با هدف توانمندسازی شهروندان و با توجه ویژه بر محلات کم برخوردار و اقشار در معرض آسیب برگزار شده است.
وی در زمینه طرح «سایبان امید»، افزود: این طرح با هدف ارتقای مهارتهای اجتماعی و با توجه ویژه بر مناطق کمبرخوردار، آموزشهای لازم در این حوزه را به کودکان، نوجوانان و والدین آنها ارائه کرده است.
سرپرست معاونت اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد بیان کرد: کارگاه مهارتهای ارتباطی و مدیریت خشم برای کودکان کار و بانوان آسیب دیده در مراکز ویژه حمایتی آنها، از جمله برنامه های برگزار شده در این طرح بوده و در مجموع ۳۷۵ کارگاه ذیل طرح سایبان امید برگزار شده است.
دانایی در زمینه برنامههای ویژه کودکان کار، خاطرنشان کرد: در اختیار قرار دادن ایستگاهها و پایگاههای عمومی سطح شهر به سمنهای فعال در حوزه آسیبهای اجتماعی که با هدف آشناسازی شهروندان با مسئله کودکان کار و آگاهی بخشی در زمینه نحوه تعامل درست با آنان صورت گرفته است، برگزاری دورههای حرفه آموزی همراه با آموزشهای روانشناختی و مشاورهای و برگزاری کارگاههای آموزش مهارتهای اجتماعی از جمله برنامههایی است که در طرح «کودک توانا» برگزار شده است.
وی در زمینه جزئیات طرح «کودک توانا»، اضافه کرد: این طرح در قالب مجموعهای هماهنگ از خدمات روان درمانی، مهارتهای اشتغالزایی و در راستای افزایش توانمندی کودکان کار اجرا شده است. آموزش ساخت زیورآلات، کارگاه چرمدوزی و کارگاه ساخت تراریوم، از دورههایی بودند که در مراکز آموزشی کودکان کار برگزار شد.
سرپرست معاونت اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با بیان اینکه افزایش حساسیتها و مشارکت اجتماعی شهروندان یکی از مهم ترین رویکردها در مواجهه با مسئله کودکان کار است، گفت: در راستای افزایش مشارکتهای اجتماعی، کمک هایی برای تهیه لوازم ورزشی و آموزشی در اختیار سمن های فعال در حوزه کودکان کار قرار گرفته است.
دانایی با اشاره به ارائه آموزش به کودکان ساکن در مناطق فاقد مراکز آموزشی، اظهار کرد: طرح «الفبای مهارت» با هدف توانمندسازی روانی، اجتماعی، فنی و مهارتی کودکان و بانوان مناطق کم برخوردار و کودکان دارای نیازهای ویژه در محلاتی که فاقد مراکز آموزشی و فرهنگی هستند، برگزار شد.
وی ادامه داد: همچنین اجرای طرح «پژوهشکده مشاغل» از دیگر اقدامات ما با هدف بهره مندی از ظرفیت نیروهای داوطلبانه است. این طرح با هدف آشنایی شهروندان با مشاغل مختلف و ارائه آموزش های لازم در حوزه اشتغال زایی، توانسته در فعال سازی نیروهای داوطلب در ذیل برنامههای نذر فرهنگی نقش موثری ایفا کند.
سرپرست معاونت اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی بیان کرد: در قالب این طرح که در مناطق سیزده گانه شهرداری مشهد برگزار شد، سمینارهای آموزشی برای زنان سرپرست خانوار و کارگاه های کارآفرینی برای نوجوانان و شهروندان برگزار شد.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما