تحولات منطقه

رییس جمهور با اشاره به مخالفت‌های صهیونیست، ارتجاع و تندروهای آمریکا با توافق برجام، گفت: ایران ثابت کرد کشوری صلح طلب است.

ایران تسلیم زور و فشار آمریکا نشده و نخواهد شد/به مقام معظم رهبری قول می‌دهم دولت تا روز آخر مثل روز اول خدمت به مردم را ادامه ‌دهد
زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه

قدس آنلاین: حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه امروز هیات دولت با اشاره به سالروز نهایی شدن توافق برجام، اظهار کرد: ایران کشوری صلح‌طلب است و ما نشان دادیم پروژه آمریکا برای امنیت‌سازی ایران بی‌اساس است. البته از آغاز حرکت برای توافق برجام مثلث شومی شامل صهیونیست، ارتجاع و تندروهای آمریکا مخالف بودند و همه تلاش‌ آنها این بود که چنین توافقی به نتیجه نرسد.

وی با بیان این‌که صهیونیست‌ها و یکی از سران ارتجاع در حین مذاکرات به اروپا رفتند تا توافقات را برهم بزنند، خاطر نشان کرد: آنها در این توافق تاخیر ایجاد کردند. قرار بود توافق در آذرماه ۱۳۹۳ انجام شود ولی تا تیرماه سال ۱۳۹۴ تاخیر شد، اما در مجموع ناموفق بودند و این توافق نهایی شد اما این مثلث شوم راه خود را ادامه داد.

وی بیان کرد: بعد از این‌که ایران و دوستان ایران از سال ۱۳۹۵ از توافق برجام منتفع شدند، این مثلث شوم با قدرت بیشتری به میدان آمد. رژیم آمریکا هم در توهم بود و تندروها در این کشور ترسیم درستی از رفتار خود نداشتند. هدف آنها این بود که شکستن توافق برجام را بر گردن ایران بیندازند، یعنی در قبال حرکت آمریکا، ایران کل برجام را کنار بگذارد و آنها بگویند که ایران از برجام خارج شده، اما هوشمندی ایران این بود که اجازه نداد این توطئه محقق شده و ایران مقصر جلوه داده شود. از سال ۱۳۹۷ آمریکا تعهدات سیاسی، اخلاقی و حقوقی خود را زیرپا گذاشته بود. البته دولت فعلی آمریکا و کاخ سفید نمی‌تواند معیاری برای این توافق باشد، زیرا آنها از همه توافقات بین‌المللی خود از جمله آب و هوا، بهداشت جهانی و یونسکو بدون دلیل خارج شدند. امروز همه دوستان آمریکا و بخش بزرگی از ملت آمریکا قبول دارند که حرکات دولت آمریکا به ضرر خود آنهاست.

رییس جمهور با تاکید بر این‌که دستاوردهای ایران از برجام محفوظ مانده است، تصریح کرد: طی سالیان دراز تبلیغ می‌کردند که ایران تعهدات خود را زیرپا می‌گذارد، اما ما نشان دادیم اینها حرف‌ها بی‌اعتبار است و فعالیت هسته‌ای ایران در چارچوب مقررات بین‌المللی است. این دستاورد تا پایان تاریخ باقی می‌ماند که این تبلیغات علیه ایران بی‌اساس بوده است.

روحانی خاطر نشان کرد: آنها همچنین سکویی به اسم فصل هفت منشور، سازمان ملل و قطعنامه‌های شورای امنیت درست کرده بودند، تا بتوانند امنیت ایران را در خطر قرار دهند. ما این سکو را تخریب کردیم و هیچ کس در حوادث بعدی ایران را نمی‌تواند سرزنش کند، زیرا ایران در چارچوب حقوق و عرف بین‌المللی و معیارهای اخلاقی حرکت کرده و اگر دیگران تخلف داشتند، بدان معنا نیست که ایران مقصر است.

وی ادامه داد: ما آزمایش دیگری پیش‌رو داریم و آن حفظ یکی دیگر از دستاوردهای این توافق یعنی پایان تحریم تسلیحاتی ایران است. ما با دقت آن را در نظر داریم. ۱+۴ باید بداند که فقط بحث منافع ایران یا روابط ایران یا اروپا یا همسایگان خود نیست، بلکه بحث حفظ حقوق بین‌المللی چندجانبه‌گرایی و ارزش توافق بین‌المللی مطرح است. اگر با دقت عمل نکرده و تحت تاثیر آمریکا باشند به حقوق و مقررات بین‌المللی و چندجانبه‌گرایی ضربه اساسی وارد می‌شود که به ضرر همه خواهد بود.

رییس جمهور با بیان این‌که آمریکا در حرکات سیاسی و حقوقی خود شکست خورده است، اظهار کرد: امیدواریم با هوشیاری کشورها و ۱+۴ آمریکا همچنان ناموفق باشد و شاهد جبران اقدامات ۱+۴ باشیم.

روحانی تاکید کرد: ایران تسلیم زور و فشار قدرت‌های بزرگ و آمریکا نبوده و نخواهد شد. ایران در طول دو سال گذشته منزوی نشده و منزوی نخواهد شد.

وی تصریح کرد:جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه تسلیم زور و فشار از طرف قدرت‌های بزرگ بویژه آمریکا نبوده و امروز هم تسلیم این فشارها نخواهد شد؛  در طول این دو سال و چند ماه اخیر می‌خواستند ما را منزوی کنند، ایران منزوی نشد و منزوی نخواهد شد.

رئیس جمهوری با اشاره به جلسه اخیر شورای حکام درباره ایران و تلاش آمریکا برای ایجاد اجماع علیه ایران گفت: آمریکایی ها به خوبی مشاهده کردند که در دستیابی به اهداف خود ناموفق بوده‌اند و در یک جمع شورای حکام حدود ۹ الی ده کشور با توطئه آنها مخالفت کردند و تسلیم آنها نشدند و دو کشور بزرگ روسیه و چین نیز در برابر این حرکت خلاف مصلحت جامعه بین‌الملل ایستادگی کردند.

روحانی تصریح کرد: ایران منزوی نشده و نخواهد شد و حرکت‌های توسعه‌ای ایران شاید کند بشود اما متوقف نخواهد شد؛ همه‌ی طرح هایی که امروز پیش می‌بریم و در طول این هفته ها افتتاح میشود و همه‌ی طرح هایی که افتتاح خواهد شد، نشان این است که آنها به اهداف خود دست نخواهند یافت. در این شرایط فشار و سختی برای مردم عزیزمان ایران هست و متاسفانه آمریکایی‌ها همواره علیه منافع ملت ایران در طول دهه‌های گذشته و مخصوصا در سالهای اخیر پافشاری کردند اما به اهداف مورد نظرشان هرگز نخواهد رسید.

وی با بیان اینکه طی دوسال و چند ماهی که در سخت ترین فشار و تحریم بودیم، خوشبختانه با ایستادگی و مقاومت مردم فداکاری کارآفرینان، صنعت گران و کشاورزان و همه خدمتگزاران به ملت، در سال ۹۸ کارنامه خوبی داشتیم خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ هم توانستیم در پایان سال تورم را نسبت به ماه های قبل کاهش دهیم و هم اینکه رشد اقتصادی بدون نفت ما مثبت بوده است. رشد کشاورزی ما بالای ۸ درصد بوده و در صنعت نیز رشد خوبی داشتیم و ان‌شءالله امیدواریم امسال هم با وجود  مضاعف شدن سختی ها باز هم در زمینه صنعت کشاورزی و برخی بخش‌های خدماتی شاهد رشد و کنترل فشار هایی که در کشور وجود دارد، باشیم.

به گزارش ایسنا رئیس جمهوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور از اواخر ماه بهمن سال گذشته اظهار کرد: از پایان سال قبل و آغاز امسال با ویروس خطرناکی مواجه شدیم؛ در برابر این بیماری دو ماه در شدت فشار این ویروس در مناطق مرکزی و شمال کشور بودیم و این فشار تا تقریبا اواخر فروردین وجود داشت؛ در این دوران فشار زیادی بر ما بود و آمار فوتی‌های ما در حال ۳ رقمی شدن بود و توانستیم در ۲۶ فروردین بر موج اول این بیماری غالب شویم و مردم در ماه اردیبهشت شاهد نوعی آرامش در این زمینه بودند اما از ۲۵ خرداد با موج دوم این بیماری بیشتر در مناطق مرزی و جنوبی و همچنین خراسان رضوی مواجه شدیم.

روحانی با تاکید بر اینکه موج دوم کرونا در کشور شدید تر از موج اول آن بود، گفت: مردم عزیز ما نیز متاسفانه فکر کردند به طور کلی از کرونا عبور کردیم؛ در موج اول با همکاری ها و مراعات مردم مواجه بودیم و توانستیم از موج اول عبور کنیم.  امروز نیز مجدداً نیازمند همراهی و همکاری هستیم؛ به لطف خدا در دور اول دو ماه در شدت بودیم، الان یک ماه است در شدت هستیم و امیدوارم این موج هم بیش از دو ماه طول نکشید.

وی با بیان اینکه «ما میتوانیم با همکاری با یکدیگر طی یک ماه آتی از موج دوم کرونا در کشور عبور کنیم» افزود: در گزارشی که وزیر بهداشت امروز ارائه کرد خبر خوشحال کننده‌ای وجود داشت؛ بر اساس این گزارش در برخی استان‌ها از جمله خوزستان، کرمانشاه، هرمزگان و کردستان که در هفته‌های گذشته با سختی‌هایی مواجه بودیم امروز به آرامش رسیده ایم و می توان گفت که کم‌کم در حال عبور از حالت پیک هستیم؛ این خبر هم خوشحال کننده است و هم به ما می‌گوید که اگر دست به دست هم بدهیم از موج دوم هم به سلامت  عبور خواهیم کرد و ان‌شاءالله شاهد خواهیم بود که با همراهی هم مجددا به نقطه‌ ی آرامش می‌رسیم.

رئیس جمهوری گفت: خوشبختانه مراعات مردم نسبت به مسائل بهداشتی و توجه آنها نسبت به پروتکل ها بیشتر شده است؛ امروز هم شاهد نوعی فاصله گذاری اجتماعی هستیم و هم مشاهده می‌کنیم که مراسم های عروسی عزاداری و مهمانی ها مقداری کاهش یافته است و ما از مردم خواهش می‌کنیم که تجمعات را کنار بگذارند و سبک زندگی خود را با شرایط امروز منطبق کنند؛ باید تجمعات غیر ضرور  و سمینارها و اجتماعاتی که ضروری نیست را فعلا کنار بگذاریم. در این زمینه حتی ما نظر برخی مسئولان بهداشتی در خصوص برگزاری با تأخیر برخی آزمون ها را قبول کردیم تا این آزمون ها در شرایط بهتری برگزار شود همچنین به استان‌ها این اختیار را دادم که وقتی در شرایط قرمز و هشدار قرار می‌گیرند ستادهایشان اقدامات لازم را انجام دهند.

روحانی با قدردانی از مردم بخاطر رفتارشان در روزهای اخیر، با تاکید بر اینکه حتماً در هفته های آینده شاهد آثار مطلوب این مراعات نسبت به پروتکل های بهداشت خواهیم بود، خاطر نشان کرد: مراسم  عقد در ماه های پیش رو می تواند برگزار شود اما مراسم  عروسی و مهمانی‌ها بماند برای فرصت مناسب تا از کرونا عبور کنیم.


رئیس جمهوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری خطاب به نمایندگان مجلس سخنرانی بسیار مهمی ایراد کردند؛ ایشان مثل همیشه در شرایط بسیار سختی که قرار گرفته‌ایم، راه حل را وحدت، انسجام، تعاون و دست هم را گرفتن، دیدند. همه می‌دانیم در کشور ما، طبق قانون اساسی ما تفکیک قوا داریم و سه قوه به نوعی در فعالیت خود در چارچوب قانون اساسی استقلال دارند اما این تفکیک قوا و استقلال به معنای تعارض قوا و اهداف مستقل نیست.

وی تصریح کرد: هر کدام از قوای سه گانه وظایف خود را در قانونگذاری و نظارت، قضاوت و اجرا انجام می‌دهند اما همه یک هدف دارند و آن خدمت به مردم است. به تعبیر شهید مدرس وظیفه قوای سه گانه این است که ما نوکر مردم باشیم؛ به تعبیر ایشان انبیاء هم برای خدمت به مردم مبعوث شدند. قوای سه گانه باید در نوکری برای مردم مسابقه بگذاریم.

رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه تریبون‌هایی که مسئولان قوای سه گانه در اختیار دارند برای تبیین درد و مشکل و راه حل مشکلات مردم است، گفت: اگر خدای ناکرده بخواهیم از تریبونی که مردم در اختیار ما قرار دادند بعنوان فضای مبارزات حزبی و انتخاباتی استفاده کنیم، مردم چنین اجازه ای به ما ندادند.

وی با اشاره به برگزاری جلسات روسای سه قوه خاطر نشان کرد: در جلساتی که با قوای دیگر داریم همه یک بیان داریم و همه یک هدف را تبیین می‌کنیم. باز هم بعنوان دولت به سمت قوه مقننه و قضاییه دست دوستی را دراز می کنیم و افتخار ما این است که تا لحظه آخر به مردم خدمت کنیم. من در اینجا به مقام معظم رهبری قول می‌دهم و همانطور که ایشان توصیه کردند دولت باید تا روز آخر به خدمت خود ادامه دهد اعلام می‌کنم که دولت با همه توان تا روز آخر مثل روز اول با همان روحیه و نشاط و بدون توجه به حاشیه سازی ها خدمت به مردم را ادامه می‌دهد و مردم عزیز بدانند قوای سه گانه تحت لوای هدایت های مقام معظم رهبری این هدف را دنبال می‌کنند که نگذارند آمریکا، صهیونیسم و ارتجاع منطقه موفق شوند.

رئیس جمهوری با بیان اینکه ما در ماه‌های اولیه سال ۹۹ با مشکل کرونا هم مواجه بودیم، تاکید کرد: همه آمار نشان می‌دهد که روند به تدریج در حال اصلاح است و رشد صنعتی ما در خرداد با اردیبهشت قابل مقایسه نیست و ۱۰ درصد افزایش یافته است؛ این آمار نشان می‌دهد که حرکت به سمت رشد اقتصادی آغاز و مشکلات کشور کمتر شده است.


روحانی ادامه داد: به دلیل شیوع کرونا ۳۱ مرز زمینی ما با کشورهای همسایه اواخر پارسال و اوایل امسال بسته شده بود اما امروز ۲۱ مرز بازگشایی شده است؛ این یعنی ما گام به گام در حال فائق آمدن بر مشکلات هستیم و شرایط کشور روز به روز بهتر می‌شود. در عین حال نیز دولت دوازدهم در آستانه آخرین سال فعالیت خود است و از ماه مرداد دولت یک سال فرصت خدمت دارد؛ سخت ترین سال پایانی همه دولت‌ها سال پیش روی دولت دوازدهم است. سال آخر هر کدام از دولت‌های گذشته را با دولت دوازدهم مقایسه کنیم می‌بینیم که این دولت سخت‌ترین سال آخر خود را پیش رو دارد.

روحانی با اشاره به مقاومت مردم در برابر تحریم‌ها گفت: اگر مردم می‌خواستند تسلیم شوند، مشکلات مادی وجود نداشت اما آنها حاضر نشدند استقلال خود را بفروشند و قدرت ملی خود را تضعیف کنند. این ایستادگی مردم، یک ارزش بزرگ ملی است  و هیچ کس حق ندارد با این ارزش ملی کاسبی کند.ارزش ملی مال مردم است.

رییس جمهور در پایان گفت: به مردم و رهبری قول می‌دهیم که دولت با تمام توان و امکانات تا روز و ساعت آخر برای رسیدن به اهداف بزرگ با تمام قدرت، وظایف خود را ادامه می دهد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha