تحولات منطقه

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: در شورای ملی شهرهای صنایع دستی، شهر فیروزه به عنوان شهر ملی انتخاب شد.

قرار گرفتن فیروزه در فهرست شهرهای ملی کشور
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، ابوالفضل مکرمی فر درباره تشکیل شورای انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی افزود: در جلسه شورای انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی، اعضای شورا پس از بررسی پرونده‌ها و ارزیابی شاخص‌ها به هر یک از شهرها و روستاهای مطرح شده امتیاز می‌دهند و در نهایت مناطقی که حدنصاب را کسب کنند، برای ثبت ملی انتخاب می‌شوند.

او درباره شرایط شهر فیروزه به عنوان شهر ملی صنایع دستی در رشته فیروزه توضیح داد: ظرفیت تولید فیروزه به ازای هر فرد بطور میانگین سالانه ۱۵تا۲۰ کیلو سنگ فیروزه و برداشت سنگ از معدن بطور میانگین سالانه ۴۰تا۵۰ تُن سنگ فیروزه است.

این مسوول ادامه داد:به طور میانگین سالانه در هر تُن سنگ، ۱۴کیلوگرم سنگ خالص فیروزه به دست می‌آید و در ضعیف‌ترین حالت این نسبت یک به ده است یعنی در ۴۰تُن سنگ، ۴تُن سنگ خالص استحصال می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی درباره دیگر ویژگی‌های این شهر برای انتخاب به عنوان شهر ملی صنایع دستی در زمینه فیروزه اظهار کرد: در شهر فیروزه ۲۰کارگاه درون شهری، ۵۰کارگاه خانگی درون شهری، ۱۵۰کارگاه روستائی و یک هزار کارگاه خانگی روستائی فعال است.

مکرمی‌فر با اشاره به میزان اشتغال‌زایی فیروزه تراشی در شهرستان فیروزه اظهار کرد: به صورت مستقیم دوهزار و ۳۰۰نفر و به صورت غیرمستقیم ۲۲هزار و ۱۰۰نفر در این زمینه اشتغال دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تاکید کرد: در شهرستان نیشابور هم بیش از یک هزار نفر در رشته تراش و فروش فیروزه مشغول کار هستند.

مکرمی فر با بیان این که فیروزه ظرفیت‌های بسیاری دارد و به همین دلیل به عنوان شهر ملی صنایع دستی ایران انتخاب شده است، گفت: تعداد ۱۴۰کارگر در معدن مشغول به کار هستند و تونل اصلی معدن فیروزه، ۲کیلومتر و تونل‌های فرعی، حدود ۵۰کیلومتر طول دارند که این تونل‌ها خود نیز ظرفیت‌های گردشگری محسوب می‌شوند.

منبع: صداوسیما

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.