به گزارش قدس آنلاین، محسن جوادی درباره برنامههای حمایتی معاونت امور فرهنگی در پی برگزار نشدن سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: این برنامه شامل بخشهای مختلف نشر میشود. برای حمایت از کتابفروشیها طرح فصلی تابستانه کتاب (در مردادماه) و پاییزه کتاب (همزمان با هفته کتاب در آبانماه) با افزایش ۵۰ درصدی اعتبارات اجرا خواهد شد.
* از برگزاری طرحهای فصلی تا خرید کتاب از ناشران
وی ادامه داد: با هماهنگیهای به عمل آمده تلاش خواهد شد تا حداکثر سه هفته پس از برگزاری طرحهای حمایتی از کتابفروشیها، تسویه حساب با کتابفروشیهای مجری انجام شود.
محسن جوادی با تاکید بر استمرار خرید کتاب از ناشران برای تقویت کتابخانههای عمومی و تخصصی در راستای حمایت از ناشران گفت: دومین حلقه مورد حمایت معاونت امور فرهنگی تسویه حساب سریع با ناشران است. با برنامهریزیهای به عمل آمده تا حداکثر یک ماه پس از تحویل کتاب به انبار و تکمیل مدارک، تسویهسازی با ناشران انجام خواهد شد. در همین راستا پرداخت بدهیهای خرید کتاب در چهار ماه گذشته در تهران و استانها از مرداد ماه آغاز میشود.
معاون امور فرهنگی از حمایت این معاونت از ناشران تازهکاری که نخستین آثار آنها در ایام کرونا منتشر شده خبر داد و گفت: این گروه از ناشران که فروش آثار آنها مقارن با ایام کرونا بوده است بر حسب کیفیت آثار چاپ شده و میزان تولید مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
* اعلام جزئیات نمایشگاه مجازی کتاب تا ماه آینده
محسن جوادی به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به صورت جامع و فراگیر ( شامل همه حوزه های نشر ) اشاره کرد و گفت: امکان برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی فراگیر در دست بررسی است و تا حداکثر یک ماه آینده جزئیات آن اعلام خواهد شد.
معاون امور فرهنگی تاکید کرد: این اقدام به منظور تقویت نقدینگی نشر کشور و توزیع عادلانه یارانه نشر انجام میشود و در تلاش هستیم تا حامیهای دولتی و خصوصی در برگزاری این نمایشگاه حضور داشته باشند.
* تسریع در توزیع کاغذ دولتی به ناشران متقاضی
وی ادامه داد: از همین رو در موسسۀ نمایشگاههای فرهنگی ایران و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران جلساتی با این موضوع برگزار شده است. خوشبختانه با تلاشهای خستگیناپذیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نگاه ویژۀ آقای دکتر نوبخت اعتباراتی برای این منظور در نظر گرفته شده است. این اقدامات برای توزیع عادلانه یارانه نشر و جلوگیری از آسیب رسیدن به کتابفروشیهای کشور و ایجاد فرصتی برای مراکز دانشگاهی، حوزوی، آموزشوپرورش و کتابخانههای عمومی و تخصصی و موسسات فرهنگی برای تجهیز منابع کتابخانهای است.
محسن جوادی درباره دیگر اقدامات معاونت امور فرهنگی برای حمایت از ناشران و کتابفروشان به دلیل برگزار نشدن نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی دیگر از برنامههای حمایتی تسریع در توزیع کاغذ دولتی به ناشران متقاضی و تسهل در فرایند آن خواهد بود.
معاون امور فرهنگی با تاکید بر تحقق شعار «ایران تهران نیست» در برنامههای حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از ناشران و کتابفروشان استانی اعلام کرد: اعتبار خرید کتاب استانی در مراکز استانها تا سقف 30 درصد افزایش خواهد یافت و صورتحسابهای ارسالی ظرف یک ماه تسویه خواهند شد.
* تمدید تفاهمنامه با پست
از دیگر برنامه های حمایتی ، تمدید تفاهمنامه با شرکت پست جمهوری اسلامی ایران برای ارسال محموله های فرهنگی(کتاب) است. این برنامه در بهار شروع و مورد استقبال قرار گرفت که قرار شده است برای تابستان و پاییز تمدید شود.
* اصلیترین برنامه معاونت امور فرهنگی برای حمایت از ناشران
وی اصلیترین برنامه معاونت امور فرهنگی برای حمایت از ناشران را که در آستانه نهایی شدن است، ایجاد فرصتهای مناسب برای دریافت تسهیلات ویژه اعلام کرد و گفت: این اقدام با همکاری چند سازمان و بنگاه اقتصادی دولتی و خصوصی در حال انجام است و به زودی جزئیات آن اعلام خواهد شد. همچنین با هماهنگیهای انجام شده با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دنبال صدور کارت اعتباری خرید فرهنگی هستیم.
محسن جوادی در پایان از آمادگی معاونت امور فرهنگی برای دریافت پیشنهادات فعالان حوزه کتاب خبر داد و گفت: معاونت امور فرهنگی از پیشنهادهای فعالان حوزه کتاب و رستههای متنوع این حوزه استقابل میکند و در تلاش است تا امکانات بیشتری در این حوزه به اهالی نشر و کتاب ارایه دهد.
بر اساس این گزارش، بر اساس اعلام صریح دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تکلیف همگانی در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و در راستای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، توصیههای وزارت بهداشت مبنی بر ضرورت رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از برگزاری هرگونه تجمع در سطح کشور و همچنین نبود چشمانداز روشن در امکان برگزاری نمایشگاه در ماههای آتی، شورای سیاستگذاری برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در سال جاری را منتفی دانست.
انتهای پیام/
نظر شما