تحولات منطقه

مدیر عالی حرم مطهر رضوی گفت: نصب سایه‌بان‎ها در حرم مطهر امام علی بن موسی الرضا(ع) پاسخی به مطالبه به حق و چندین ساله زائران این آستان ملائک پاسبان بود.

نصب سایه‌بان در حرم مطهر رضوی پاسخی به مطالبه چندین ساله زائران بود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین؛ دکتر مهدی برادران  با اشاره به نصب سایه بان‎ها برای نخستین بار در صحن‌های حرم مطهر رضوی، اعلام کرد: نصب سایه بان در حرم مطهر رضوی یکی از مطالبات به حق و دیرینه زائران آستان ملکوتی امام رضا (ع) بود و برهمین اساس حضرت حجت الاسلام و المسلمین مروی در بدو انتصاب به تولیت آستان قدس رضوی دستور تکمیل مطالعات مربوط به این موضوع را صادر کردند و طی یک و نیم سال گذشته متخصصان امر بررسی های گسترده‎ای را درباره امکان سنجی و طراحی احداث سایه بان در صحن‎های مختلف حرم مطهر انجام دادند و به نتایج قابل توجهی دست یافتند.
وی با اشاره به بررسی طرح‎ها و ایده‎های مختلف داخلی و خارجی و نمونه‎های اجرا شده در مسجد النبی (ص) و عتبات عالیات در مرحله مطالعاتی، افزود: شیوع بیماری کرونا و شرایط اضطراری پیش آمده که منجر به محدودیت خدمت رسانی در رواق‎های حرم مطهر شده بود، مطالبه ایجاد سایه بان در اماکن متبرکه را تشدید کرد و از همین رو مسئولان آستان مقدس رضوی تصمیم گرفتند یکی از طرح‎های دریافت شده با قابلیت اجرای فوری را در مدت محدود پیاده سازی کنند.
برادران با بیان اینکه حفظ سلامتی زائران یکی از اولویت‎های اصلی آستان قدس رضوی است، گفت: این طرح با هدف حفظ سلامتی و ارتقای آسایش و رفاه زائران ارجمند اجرا شد و ان شالله براساس منویات و تأکیدات تولیت معزز آستان، با تکمیل مطالعات و تحقیقات، طرح‎های دیگری نیز با ابعاد بزرگتر در این زمینه اجرا خواهد شد.
مدیرعالی حرم مطهر رضوی با تاکید بر اصل کیفیت و کارایی در اجرای این پروژه، عنوان کرد: اعمال کمترین آسیب بصری به آرایه‎های معماری حرم مطهر رضوی، حداقل اشغال فضای تردد زائران، مطابقت با شرایط اقلیمی مشهد مقدس در فصول مختلف و قابلیت اجرای فوری، مهم ترین مولفه‎های مورد توجه در انتخاب سایه بان‎های اجرا شده بودند.
برادران در پاسخ به این سؤال که چرا از سایه بان‎هایی مشابه چادرهای مدینه منوره در حرم مطهر رضوی استفاده نشد، توضیح داد: کارشناسان فنی حرم مطهر از ابتدا، الگوی مدینه منوره را در دستور کار قرار دادند، اما به دلیل معماری خاص حرم مطهر و نبود زیرساخت های لازم در صحن ها، نصب سایه‌بان‌هایی هم چون مسجد النبی(ص) مقدور نیست. زیرا در طراحی معماری و تأسیسات حرم مطهر نصب چنین چادرهایی در نظر گرفته نشده و در حال حاضر ایجاد این زیر ساخت با توجه به توسعه فضاهای زیر سطحی حرم مطهر اعم از رواق‎ها، زیر گذر و بهشت ثامن ممکن نیست.
وی افزود: همچنین شاهکار معماری غنی اسلامی ایرانی که در صحن‌های متبرک رضوی به کار رفته در مدینه منوره وجود ندارد؛ لذا نصب سایه‌بان‌هایی به آن شکل می‌تواند از حس روحانی و زیبایی بصری فضای صحن‌های مطهر بکاهد.
برادران گفت: هم‌اکنون اجرای سایه‌بان‌های چادری در صحن‌های مرکزی حرم مطهر مانند انقلاب اسلامی، آزادی و گوهرشاد در حال اجراست و برای سایر صحن‌ها نیز طرح‌های مختلفی با توجه به زیرساخت‌های موجود در مرحله مطالعاتی قرار دارد.
وی با بیان اینکه در ابتدای کار هستیم و نصب سایه بان‌ها در صحن‌های مرکزی گام نخست ماست، تصریح کرد: تسریع در اتمام پروژه، استفاده از فناوری روز و افزایش بهره مندی از ظرفیت متخصصان داخلی در مراحل بعدی کار مورد نظر آستان قدس رضوی است.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.