تحولات لبنان و فلسطین

 انتشار حکم بدوی پرونده شکایت مارک ویلموتس از فدراسیون فوتبال پرده از یک فاجعه بزرگ تاریخی برداشت، فاجعه‌ای که اگر در مراحل بعدی به شکلی منطقی و درست مدیریت نشود، بحرانی بزرگ را به فوتبال ایران تزریق خواهد کرد تا شاهد اثبات بی‌کفایتی در کلیه سطوح مدیریتی در ورزش و فوتبال ایران باشیم.

حکم ویلموتس ۵۰ میلیارد بیشتر از بودجه کمیته المپیک و پارالمپیک!

قدس آنلاین:  انتشار حکم بدوی پرونده شکایت مارک ویلموتس از فدراسیون فوتبال پرده از یک فاجعه بزرگ تاریخی برداشت، فاجعه‌ای که اگر در مراحل بعدی به شکلی منطقی و درست مدیریت نشود، بحرانی بزرگ را به فوتبال ایران تزریق خواهد کرد تا شاهد اثبات بی‌کفایتی در کلیه سطوح مدیریتی در ورزش و فوتبال ایران باشیم.

* بی‌پشتوانه حقوقی

همان‌طور که قاضی زاده هاشمی به عنوان یکی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اذعان دارد مفاد این قرارداد بدون پشتوانه حقوقی منعقد شده و از طرفی نماینده سازمان بازرسی کل کشور اشکالات بزرگ و جدی حقوقی و قانونی را به انعقاد این قرارداد وارد می‌داند پرسش بزرگی برای افکارعمومی در این مقطع به وجود آمده این است که مسببان امضای این قرارداد امروز کجا هستند و چرا نباید به عنوان متهم به دادگاه معرفی نشوند؟

*مطالبه جدی و عمومی

مطالبه برخورد و مجازات این افراد از سوی افکارعمومی باید در این مقطع به صورت جدی از سوی دستگاه قضا پیگیری شود چون در صورت قطعی شدن رأی دادگاه بدوی از سوی سایر مجامع قضایی بین‌المللی لطمه بزرگ و جبران ناپذیر به فوتبال و ورزش ایران وارد خواهد کرد.

در برهه کنونی مسببان این فاجعه تاریخی هر یک به نوعی شانه از بار مسئولیت خالی می‌کنند و مدعی‌اند نقشی در عقد این قرارداد نداشته‌اند اما بدون تردید از وزیر ورزش و جوانان تا کارشناسان دون پایه فدراسیون فوتبال که ذره ای در این ماجرا نقش داشتند باید محاکمه شوند. هنوز افکارعمومی از یاد نبرده اند مسئولان وزارت ورزش و جوانان از جمله وزیر ورزش و جوانان، سخنگوی وزارتخانه، معاون ورزشی سلطانی فر، رئیس فدراسیون فوتبال، اعضای هیئت رئیسه و کارکنان فدراسیون فوتبال چگونه و به چه شکل در لاپوشانی این استخدام فلاکت‌بار رفتار کردند تا کسی متوجه این افتضاح تاریخی نشوند.

*مجازات کار چاق کن‌ها

اما ماجراجویی‌های مدیران تأثیرگذار ورزش در این پروسه تنها بخشی از ماجراست، نکته قابل تأمل اینجاست که در جریان این پرونده افرادی در پشت پرده در حال دلالی و کارچاق کنی بودند که امروز باید تک تک آن‌ها مجازات شوند تا این اتفاق برای آیندگان به درس عبرتی تبدیل شود که دیگر تن به چنین رفتارهایی ندهند.

یافته‌های بدست آمده نشان از این دارد سازمان بازرسی کل کشور، دستگاه قضایی و نهادهای نظارتی و امنیتی کاملاً بر لایه‌های پنهان این پرونده اشراف دارند، حتی احضارهای روزهای اخیر و فراخواندن آقازاده‌های پشت پرده نشان از این دارد کسی نمی‌تواند به راحتی از پاسخگویی متواری شود اما توقع می‌رود با پایان یافتن تحقیقات افراد متخلف این پرونده به صورت رسمی و علنی محاکمه شوند تا مشخص شود چه اتفاقاتی زیر پوست ورزش و فوتبال ایران می‌گذرد.

قرارداد ویلموتس با فدراسیون فوتبال ایران تاکنون  ۸ میلیون و ۱۴۲ هزار یورو خسارت به بار آورده است (حدود ۲۱۶ میلیارد تومان)، که از مجموع بودجه کمیته‌های ملی المپیک و پارالمپیک حدود ۵۰ میلیارد بیشتر است.

*یک حساب سرانگشتی

بر اساس لایحه بودجه سال ۹۹ مجموع بودجه وزارت ورزش و جوانان در بخش جاری و عمرانی معادل یک هزار و ۴۵۱ میلیارد و ۶۶۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، مجموع بودجه جاری و عمرانی کمیته ملی المپیک معادل ۱۲۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و بودجه کمیته ملی پارالمپیک در بخش جاری و عمرانی معادل ۳۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برآورد شد که جمعاً رقم بودجه‌ای معادل یک هزار و ۶۱۵ میلیارد و ۵۶۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را برای مجموعه وزارت ورزش و جوانان، ‌ کمیته ملی المپیک و کمیته ملی پارالمپیک نشان می‌داد. البته مشخص نیست در طول سال چند درصد از این بودجه تخصیص یابد.

فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) در نهایت حکم پرونده اختلافی ایران و مارک ویلموتس را اعلام و فدراسیون فوتبال ایران را موظف به پرداخت ۶ میلیون و ۱۳۷ هزار یورو غرامت به این سرمربی بلژیکی کرد؛ علاوه بر این فدراسیون فوتبال ایران باید مبلغی در حدود 5هزار یورو به عنوان هزینه دادرسی به کمیته تعیین وضعیت واریز کند.

*۸ میلیون و ۱۴۲ هزار یورو تاکنون

این درحالی است فدراسیون فوتبال ایران، پیش از این با استقراض از شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) رقمی معادل ۲ میلیون یورو به عنوان دستمزد مارک ویلموتس پرداخت کرده بود که با احتساب غرامت ۶ میلیون و ۱۳۷ هزار یورویی و هزینه 5 هزار یورویی مربوط به دادرسی در مجموع ۸ میلیون و ۱۴۲ هزار یورو به دلیل قرارداد با مارک ویلموتس بلژیکی از دست خواهد رفت.

با توجه به اینکه فدراسیون فوتبال ایران باید استقراض ۲ میلیون یورویی خود از شستا را به صورت ارزی پرداخت کند و تاکنون این رقم کاملاً پرداخت نشده است و مشخص نیست در زمان تسویه حساب با این شرکت سرمایه گذاری، قیمت یورو چه میزان خواهد بود.

*بیشتر از بودجه المپیک

بنابراین اگر همه هزینه ای که روی دست فدراسیون فوتبال ایران تاکنون به جای مانده است به قیمت روز حساب کنیم، (با احتساب هر یورو ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان) حدود ۲۱۶ میلیارد تومان می‌شود که معادل ۱۳ درصد کل بودجه ورزش ایران در سال جاری است.

البته بهایی که ورزش ایران برای انجام چهار بازی تیم ملی با ویلموتس باید بدهد از کل بودجه یک‌سال کمیته ملی المپیک و پارالمپیک که باید ورزش ایران را برای بازی‌های المپیک و پارالمپیک توکیو آماده کنند حدود ۵۰ میلیارد تومان بیشتر است که عمق فاجعه قرارداد با ویلموتس را نشان می‌دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.