به گزارش قدس آنلاین، به نقل از یورونیوز، جوزپ بورل در گفتوگوی روز یکشنبه خود با روزنامه اسپانیایی زبان الپائیس ضمن اعلام این مطلب بر ضرورت حل بحران داخلی بلاروس از طریق تعامل و گفتوگو با الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری این کشور تاکید کرد.
ناآرامیها از زمان اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در بلاروس آغاز شد و تاکنون نیز ادامه دارند. معترضان لوکاشنکو را به تقلب و دست بردن در نتایج رایگیری متهم و خواهان برکناری وی و برگزاری انتخاباتی جدید تحت نظارت جامعه بینالمللی هستند.
اتحادیه اروپا پیشتر به نتایج انتخابات نهم اوت در بلاروس واکنش نشان داده و آن را رد کرده بود. این انتخابات که برای ششمین دوره متوالی الکساندر لوکاشنکو، متحد روسیه را در قدرت نگه میدارد جنبش اپوزیسیون در این کشور را مصمم کرده تا اینبار به حکومت ۲۶ ساله رئیس جمهوری فعلی پایان دهد؛ درخواستی که اسویاتلانا سیخانوسکایا، رقیب اصلی لوکاشنکو و رهبر فعلی مخالفان دولت نیز بر آن اصرار دارد.
جوزپ بورل ضمن اشاره به اختلافات و تنشها با روسیه پس از الحاق کریمه به خاک این کشور در سال ۲۰۱۴ خاطرنشان کرد: «اتحادیه اروپا تمایل ندارد شاهد تبدیل بلاروس به اوکراین دوم باشد.»
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه یادآور شد: «تنش میان اروپا و روسیه با شلیک گلوله، خشونت و بیثباتی در اراضی اوکراین حل و فصل شد که تبعات آن بر خاک این کشور همچنان ادامه دارد. مشکل امروز مردم بلاروس انتخاب میان روسیه و اروپا نیست؛ آنها آزادی و دموکراسی میخواهند.»
بورل همچنین ضمن مقایسه موقعیت و جایگاه رئیس جمهوری منتخب بلاروس با نیکولاس مادورو، همتای ونزوئلاییاش که وی نیز مجبور به سرکوب یک جنبش اعتراضی است به این نکته اشاره کرد که باید به گفتوگو و تعامل با الکساندر لوکاشنکو ادامه داد و مشکلات موجود را از راه دیپلماسی حل کرد.
جوزپ بورل در این خصوص تصریح کرد: «مادورو و لوکاشنکو دقیقا در یک وضعیت قرار دارند. ما انتخاب قانونی و مشروع آنها را به رسمیت نمیشناسیم؛ با این وجود، چه خوشمان بیایید یا خیر، آنها دولت کشورشان را تحت کنترل دارند و ما به رغم اینکه مشروعیت دموکراتیک آنها را به رسمیت نمیشناسیم باید با آنها تعامل و گفتوگو کنیم.»
اپوزیسیون بلاروس برای امروز یکشنبه بیست و سوم اوت بار دیگر فراخوان تظاهرات داده و تاکید کرده که باید همچنان رئیس کشور را تحت فشار قرار دارد. الکساندر لوکاشنکو روز شنبه با متهم کردن کشورهای خارجی از جمله لیتوانی و لهستان به سوء استفاده از ناآرامیها و تلاش برای تصرف کشور از نیروهای مسلح بلاروس خواست از تمامیت ارضی این کشور دفاع کنند.
ادعای الکساندر لوکاشنکو مبنی بر استقرار نیروهای نظامی کشورهای همسایه در مرزها و آمادگی آنها برای ورود به خاک بلاروس از سوی ناتو و دو کشور لیتوانی و لهستان رد شده است.
ناآرامیهای پس از انتخابات در بلاروس تاکنون دستکم سه کشته و دهها مجروح به جای گذاشته است. بر اساس آخرین گزارشها نزدیک به هفت هزار نفر از شهروندان این کشور نیز تاکنون از سوی پلیس و نیروهای امنیتی دستگیر شدهاند.
انتهای پیام
نظر شما