تحولات منطقه

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مردم نگران نباشند به‌ زودی پروتکل استفاده از واکسن آنفلوانزا از سوی معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود و براساس آن واکسن آنفلوانزا توزیع و واکسیناسیون انجام خواهد شد.

همه‌چیز درباره واکسن «آنفلوانزا»
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

پروین محمدی/

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مردم نگران نباشند به‌ زودی پروتکل استفاده از واکسن آنفلوانزا از سوی معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود و براساس آن واکسن آنفلوانزا توزیع و واکسیناسیون انجام خواهد شد.

دکتر موفق در گفت‌وگو با قدس عنوان کرد: شایعه ثبت‌نام برای واکسن با کد ملی بی‌اساس و کذب محض است و مردم نباید نگران باشند، چون هنوز پروتکل استفاده از واکسن توسط وزارت بهداشت صادر نشده و تا پیش از مهر ماه ابلاغ خواهد شد.

وی افزود: قطعاً تعداد واکسن محدود است و دستورالعمل دریافت واکسن نیز با اولویت آسیب‌پذیری خواهد بود، زیرا ۸۰ میلیون نفر جمعیت به واکسن نیاز ندارند و فقط  افراد در معرض ابتلا باید واکسن بزنند.

وی با بیان اینکه اولویت با کادر درمان به ‌ویژه پرسنلی که با ویروس کرونا مواجه هستند است، خاطرنشان کرد: قطعاً علاوه بر کادر درمان، افراد مسن، بیماران زمینه‌ای، شیمی‌درمانی، قلبی، ریوی، دیابتی و... نیز  در اولویت دریافت واکسن آنفلوانزا خواهند بود.

دنیای مجازی منبع معتبری نیست

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد:اطلاعات و اخبار دنیای مجازی و کانال‌های نامشخص فضای‌مجازی معتبر نیست و نباید موجب تشویش اذهان‌عمومی و نگرانی مردم شود.

مصونیت واکسن آنفلوانزا ۱۰۰درصد نیست

دکتر موفق تأکید کرد:مردم نباید از واکسن آنفلوانزا انتظار پیشگیری ۱۰۰ درصدی داشته باشند، چون واکسن ۴۲ درصد مصونیت می‌دهد و با وجود دریافت واکسن باز هم ممکن است مبتلا شوند، چون ویروس‌ها انواع مختلفی دارند و مانند سرماخوردگی ممکن است به یک نوع مبتلا و بهبود یابند، اما دوباره به یکی‌دیگر از انواع ۳۰۰ نوع ویروس سرماخوردگی مبتلا شوند؛ بنابراین به جای نگرانی بهتر است با رعایت موازین و پروتکل‌های بهداشتی مانند سال‌های گذشته مراقب سلامت خود باشند.

قانون شفا

وی یادآورشد: شست‌وشوی مرتب دست‌ها، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک، بهترین راه پیشگیری از  آنفلوانزا، کرونا و سرماخوردگی است.

واکسن برای کودکان و دوران بارداری آری یا نه

وی در پاسخ به این پرسش که آیا واکسن آنفلوانزا برای کودکان و زنان باردار توصیه می‌شود، گفت: بانوان باردار بهتراست با نظر پزشک معالج اقدام به واکسیناسیون نمایند و کودکان نیز در صورت پرریسک بودن (بیماری‌های قلبی، ریوی، دیابت و...) در صورت ضرورت با تجویز پزشک معالج واکسن دریافت کنند.

ترس و نگرانی بیهوده ممنوع

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر کسب اطلاعات از منابع معتبر و پرهیز از دامن زدن به شایعات، اضافه کرد: ترس، نگرانی و استرس از جمله عواملی هستند که سیستم ایمنی بدن را ضعیف و زمینه را برای هر نوع بیماری آماده می‌سازد. از این رو بهتر است به ‌جای نگرانی و استرس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، حفظ آرامش و استراحت کافی، تغذیه مناسب و خودداری از حضور در جمعیت، سلامت خود را ارتقا ببخشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha