تحولات لبنان و فلسطین

استادیار گروه علوم قرآنی و حدیث دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: امام سجاد(ع) یک تنه در مقابل توطئه دشمنان اسلام از جمله تحریف نهضت عاشورای حسینی(ع) ایستاد و با سلاح دعا با حکومت ستمگر امویان مبارزه کرد.

نقش امام سجاد(ع) در مقابل تحریف نهضت عاشورا

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین رضا حق پناه  به نقش امام سجاد(ع) در ترویج و زنده نگه‌داشتن نهضت عاشورای حسینی(ع) در دوران حکومت ظالم و ستمگر امویان اشاره و اظهار کرد: امام سجاد(ع) از معدود بازماندگان و شاهدان عینی واقعه عاشورای حسینی(ع) بود.
وی با تاکید بر اینکه امام سجاد(ع) از روز نخست حرکت امام حسین(ع) از مکه به سوی کوفه تا بعد از رخداد واقعه عاشورا و اسارت در شهر شام، شاهد حوادث گوناگون و متعددی از جمله مکاتبات پدر بزرگوارشان با کوفیان و مبارزات امام حسین(ع) و یاران باوفایشان با یزیدیان بود، گفت: امام سجاد(ع) از چگونگی به وقع پیوستن واقعه کربلا، قضایای پشت‌پرده آن و هدف امام حسین(ع) و دشمنان ایشان مطلع بود.

امام سجاد(ع) شاهد عینی و معصوم واقعه عاشورای حسینی(ع)
این استاد حوزه و دانشگاه، امام سجاد(ع) را یک شاهد عینی، مطمئن، معصوم و مطلع از جزئیات واقعه عاشورا خواند و افزود: سخنان امام زین العابدین(ع) درخصوص نحوه‌ی رخداد واقعه عاشورا مستند، مستدل، صادقانه، معصومانه، عین واقعیت و بدون تحریف است که این امام همام در ۳۴سال عمر گرانبهای خود این وقایع را برای مردم تبیین می‌کرد.
حجت الاسلام حق پناه با اعلام اینکه هدف امام سجاد(ع) از بیان جزئیات و کلیات رخداد عاشورا برای مردم، زنده نگه‌داشتن نهضت عاشورای حسینی(ع) در قلوب مردم بود، بیان کرد: متاسفانه در دوران زندگانی امام سجاد(ع) پس از واقعه عاشورا قلم‌ها، منبرها، اشعار و هنر در اختیار فسق، فساد و ظالمان بود بنابراین امام سجاد(ع) برای روشن نگاه‌داشتن چراغ نهضت عاشورا در دل مومنان اقدامات متعددی انجام می‌داد.
وی اضافه کرد: نخستین فعالیت امام سجاد(ع) برای جلوگیری از تحریف نهضت عاشورا توسط دشمنان اسلام، بیان جزئیات دقیق قبل و بعد از واقعه عاشورا برای مردم بود.
استادیار گروه علوم قرآنی و حدیث دانشگاه علوم اسلامی رضوی ادامه داد: سخنرانی عمومی حضرت سجاد(ع) در شهر کوفه، شام و ورود به شهر مدینه از دیگر فعالیت‌های ایشان در راستای زنده نگه‌داشتن واقعه عاشورا در دل مردم، اعلام حقانیت حضرت سید الشهداء(ع) در برابر یزیدیان و توبیخ مردم در یاری نرساندن به نوه رسول الله(ص) در کربلا بود.
حق پناه خاطرنشان کرد: حضرت سید الساجدین(ع) گاهی با ابراز عواطف و احساسات و با گریه‌ و ناله‌های جانسوز و توصیف لحظه شهادت امام حسین(ع) و یاران باوفایشان و مصیبت‌های وارده به اهل بیت(ع) به زنده نگاه‌داشتن نهضت عاشورا می‌پرداختند.
وی با تاکید بر اینکه علاوه بر همه این موارد حضرت امام سجاد(ع) با سلاح دعا با حکومت ظالم امویان مبارزه می‌کرد، افزود: امام سید الساجدین(ع) با آموزش دعا به مردم، در تلاش بود که جامعه خود را از گناه، معصیت و فعل حرام دور سازد و مردم را در پرتو قرآن و دعا به راه صحیح هدایت کند.
استادیار گروه علوم قرآنی و حدیث دانشگاه علوم اسلامی رضوی با تاکید بر اینکه امام سجاد(ع) همانند امام حسین(ع) یک تنه در مقابل توطئه دشمنان زمانه خود ایستادگی کرد، گفت: همچنین این امام همام مانع تحریف و نابودی نهضت عاشورا از سوی دشمنان اسلام شد و در همین راستا موفقیت‌هایی چشمگیری به دست آوردند.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.