تحولات منطقه

سرپرست معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: حذف ا رز ۴۲۰۰ تومانی واردات چای خارجی را کنترل کرد و به نفع تولید داخل شد.

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات چای را کنترل کرد/تولید داخل نفس راحتی کشید
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین؛ محمد علی طهماسبی، سرپرست معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزیدر رابطه با میزان برداشت برگ سبز چای گفته است: برداشت برگ سبز چای از ۲۵ هزار هکتار باغات چای گیلان و مازندران با ۵۰ هزار خانوار چایکار هر ساله از اول اردیبهشت آغاز و تا پایان مهر ادامه پیدا می‌کند.

سرپرست معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: طی سال جاری باوجود سرمای اول فصل و تاخیر ۱۰ روزه در عملیات برداشت، تاکنون ۱۱۷۱۲۶ تن برگ سبز چای شامل ۵۱ درصد درجه یک و ۴۹ درصد درجه دو برداشت و عملیات خرید تضمینی در ۱۶۱ کارخانه انجام گرفته است.

به گزارش فارس، باغهای چای در کشور که بیشتر محدود به شمال کشور است در سالهای گذشته با مشکلات تغییر کاربری مواجه  بودند، آنها هزینه های تولید و عدم حمایت از این محصول استراتژیک را دلیل اصلی عنوان می کردند، واردات بی رویه هم از دیگر مشکلاتی بود که گریبانگیر بخش چای کشور شده است و در مجموع هنوز ۷۵ درصد چای کشور را وارد می کنیم.

به گفته رئیس اتحادیه تولیدکنندگان، بازرگان و صنایع بسته‌بندی چای کشور تولید چای داخلی  ۲۵ هزار تن در سال است، و کشور مجبور است که سالانه حدود ۷۵ هزار تن هم وارد کند.

*اختصاص ارز نیمایی واردات چای خارجی را کنترل کرد

وی حمایت‌های دولت را در افزایش تولید برگ سبز چای موثر دانسته و خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی های وزارتی و حمایت‌های به موقع دولت از جمله تخصیص به‌موقع  منابع، افزایش بهای برگ سبز چای و جلوگیری از قاچاق چای و مهم‌تر از همه انتقال چای از گروه یک به گروه دو و تخصیص ارز نیمایی برای واردات چای خارجی که منجر به حفظ تراز تجاری چای تولیدی داخل نسبت به چای خارجی گردید، نقش اساسی در این روند داشته است.

طهماسبی با اشاره به استفاده سازمان چای از امکانات و حمایت‌ها در راستای اعتلای تولید چای در کشور تصریح کرد: از ثمرات این حمایت‌ها می‌توان به کاهش بار مالی ناشی از خرید تضمینی از ۴۰ درصد سهم دولت به ۲۵ درصد، ایجاد رقابت بین کارخانجات خرید فراتر از نرخ خرید تضمینی، پرداخت تسهیلات ۴درصد برای عملیات زیربنایی باغ خرید ماشین‌آلات و تجهیز کارخانجات بـا بازپرداخت ۴ ساله اشاره کرد.

وی افزود: در سال ۹۸ بالغ به ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات جاری با نرخ ۴درصد به چای‌کاران و کارخانجات، از محل اعتبارات صندوق تخصصی حمایت از توسعه صنعت چای پرداخت شد.

طهماسبی ادامه داد: با پرداخت بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه‌ای ۴ و ۷ درصدی به چای‌کاران و کارخانجات از طریق صندوق، ۳۲۰ هکتار باغات رها شده، احیاء و ۵۰۰۰ هکتار به‌باغی تبدیل شده است. همچنین با پرداخت این میزان تسهیلات، بالغ بر ۸۰۰ دستگاه ماشین برگ‌چین و هرس خریداری و ۷۰ کارخانه به برخی از ماشین‌آلات تجهیز  شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.