تحولات منطقه

خجسته‌نیا: بعد از هشت سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال 1365 سنگ بنای بنیادی نهاده شد که با استعانت از فرهنگ ناب رضوی نام بنیاد فرهنگی رضوی بر آن نگاشته شد.

 دانش‌آموزان مدارس امام رضا(ع) بر قله‌های المپیادها و دانشگاه‌ها می‌درخشند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه


این بنیاد فرهنگی با توجه به عنایت خاص تولیت عظمای آستان قدس رضوی نسبت به گسترش و توسعه فعالیتهای فرهنگی و بر اساس سند چشم‌انداز و منشور فرهنگی آستان قدس رضوی در تأسیس مؤسسات و مجتمع های آموزشی در سطوح مختلف از دبستان تا دانشگاه آغاز به کار کرد تا نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور را فراهم کند.
موفقیت بنیاد در ایجاد واحدهای آموزشی و توفیق دانش‌آموزان این واحدها در ورود به دانشگاههای برتر کشور برای تکمیل مدارج علمی و تخصصی، مسؤولان آستان قدس رضوی را بر آن داشت تا با بهره‌گیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری به منظور حفظ روند موفقیتهای به دست آمده و گسترش زمینه فعالیتها در اهداف مؤسسه تجدیدنظر نموده و با تفکیک سطوح آموزش، وظیفه بنیاد را در سطح آموزش تا دانشگاه متمرکز سازد و با توسعه بیشتر واحدهای آموزشی خدمات خود را به توده‌های وسیعتری از مشتاقان کسب علم و دانش ارائه کند.
سنگ بنای 26 ساله در بنیاد فرهنگی رضوی
حالا بعد از بیست و شش سال از آغاز به کار این نهاد فرهنگی به میمنت تقارن ایام پربرکت دهه کرامت و هفته دفاع مقدس با آغاز بازگشایی مدارس با مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی به گفت و گو نشسته‌ایم.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی در تشریح فعالیتهای این نهاد می‌گوید: سیاست تربیتی بنیاد فرهنگی رضوی بر دو محور استوار است؛ یکی از این محورها ایجاد معنویت در فضای آموزشی و بالا بردن معرفت مذهبی و دوم؛ ایجاد نشاط و شادابی در قالب آموزه‌های دینی است زیرا ایجاد ارتباط معنوی نقش بسیار سازنده‌ای در ساختن آینده نونهالان و دانش‌آموزان دارد.
سیدعلی مدنی می‌افزاید: هدف اصلی بنیاد فرهنگی رضوی در تمام مقاطع تحصیلی پرورش دانش‌آموزانی متعهد و متخصص برای کشور و جامعه اسلامی است.
وی با بیان اینکه مدارس امام رضا(ع) در هر سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در دو منطقه برخوردار و غیربرخوردار راه‌اندازی شده است، اظهار می‌دارد: تنها تفاوت این مدارس در پرداخت شهریه است به طوری که در مناطق غیربرخوردار هیچگونه شهریه‌ای اخذ نمی‌شود.

طرحهای ویژه در قالب فعالیتهای فوق برنامه
وی توجه به طرحهای ویژه علاوه بر محتوای کتب درسی را از دیگر اهداف مدارس امام رضا(ع) برمی‌شمارد و اظهار می‌دارد: طرحهای استعدادیابی، المپیاد، همایشهای علمی و فرهنگی و مباحث ورزشی از جمله فعالیتهای فوق برنامه بنیاد فرهنگی رضوی است.
وی می‌گوید: اردوهای رضویون و همچنین طرح کتابخوانی زمزم معرفت از طرحهای پرورشی و آزمونهای مستمر برای ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان از طرحهای آموزشی مدارس امام رضا(ع) می‌باشد.مدنی، اجرای رویکرد مدرسه محوری را از دیگر طرحهای در حال اجرا در مدارس امام رضا(ع) ذکر می‌کند و می‌گوید: در قالب این طرح، ابتدا نیازسنجی می‌شود و سپس با توجه به تیمی که در مدرسه متناسب با امکانات و تجهیزات آموزشی و منابع انسانی وجود دارد شورایی تشکیل می‌شود تا طرحهای خاص مدرسه را برای افزایش کارایی و اثربخشی پیش‌بینی، اجرایی و پشتیبانی کند.
از اولین مدرسه تا پژوهشسرای امام رضا(ع)
این مقام مسؤول تعداد مدارس فعلی امام رضا(ع) وابسته به بنیاد فرهنگی رضوی را 13 مدرسه و یک پژوهشسرا اعلام می‌کند و می‌افزاید: از این تعداد 6 مدرسه در مناطق برخوردار، 6 مدرسه در مناطق غیربرخوردار، یک مدرسه در شهرستان چناران و یک پژوهشسرا در منطقه غیربرخوردار خواجه‌ربیع می‌باشد.مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی از راه‌اندازی اولین دبیرستان علوم و معارف اسلامی به همت آستان قدس رضوی در آینده نزدیک خبر می‌دهد و می‌گوید: با دستور تولیت عظمای آستان قدس رضوی این واحد آموزشی در زمینی به مساحت 6 هزار مترمربع و زیربنای 7 هزار و 200 مترمربع در بولوار شهید فرامرز عباسی مشهد در حال ساخت است.به گفته وی 100 درصد اعتبارات مورد نیاز ساخت، تجهیز و راه‌اندازی این مدرسه توسط آستان قدس رضوی هزینه خواهد شد.مدنی با بیان اینکه مدارس امام رضا(ع) با بکارگیری بهترین مدرسان؛ کارگاههای مجوز و برنامه‌های نوین آموزشی گامهای مهمی در امر آموزش برداشته است اظهار می‌دارد: در این نهاد، اساس آموزش بر خلاقیت است زیرا با کم کردن فاصله معلم و دانش‌آموز از طریق ایجاد همیاری می‌تواند الگوی مناسبی در زمینه آموزش و پرورش کشور باشد.

312 رتبه علمی در یک سال
وی با اشاره به تأخیر عنایت امام رضا(ع) به این مدارس در موفقیتهای دانش‌آموزان و معلمان بنیاد فرهنگی می‌افزاید: مدارس امام رضا(ع) حرم علمی آقا علی بن موسی الرضا(ع) می‌باشد لذا تمامی نیروهای شاغل در این مدارس خود را خادمان حرم علمی آن امام همام می‌دانند.
وی کسب رتبه‌های عالی در کنکور سراسری و افتخارآفرینی دانش‌آموزان این مدارس در المپیادهای کشوری و جهانی، جشنواره‌ها و مسابقات فرهنگی کشوری را از مهمترین دستاوردهای این بنیاد در سالهای گذشته عنوان می‌کند و می‌گوید: سال گذشته 312 رتبه در بخشهای فرهنگی، هنری، ورزشی و معارف اسلامی در سطح نواحی و شهرستانها به دانش‌آموزان مدارس امام رضا(ع) اختصاص یافته است.
مدنی با اشاره به ظرفیت محدود پذیرش در مدارس امام رضا(ع) می‌گوید: در برابر تقاضای زیادی که برای تحصیل در مدارس امام رضا(ع) وجود دارد محدودیتهایی در ظرفیت داریم لذا ناچار شده‌ایم از آزمونهای اختصاصی در گزینش محصلین کمک بگیریم.

جشنواره بین‌المللی «هشتمین خورشید ولایت»
مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی در ادامه به برگزاری جشنواره «هشتمین خورشید ولایت» در سطح ملی و بین‌المللی اشاره می‌کند و می‌افزاید: این جشنواره دانش‌آموزی در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در سطح مدارس کشور و خارج از کشور و با موضوعات زیارت، معرفت و امام رضا(ع) از سوی این بنیاد برگزار می‌شود.مدنی با بیان اینکه این جشنواره در رشته‌های سرود، نقاشی، دلنوشته (نامه‌ای به امام رضا(ع))، عکس، وبلاگ نویسی، شعر، خط تحریر و قصه نویسی برگزار می‌شود، می‌گوید: دانش‌آموزان مقطع ابتدایی می‌توانند در رشته‌های دلنوشته، نقاشی و خط تحریر شرکت کنند و دانش‌آموزان مقاطع راهنمایی و متوسطه امکان شرکت در رشته‌های مختلف را خواهند داشت.
وی همچنین از راه‌اندازی انجمن دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل، محقق و مخترع مدارس امام رضا(ع) خبر می‌دهد و اظهار امیدواری می‌کند: این انجمن با مجوز پارک علم و فناوری در آینده نزدیک شروع بکار کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • صالح IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۱
    0 1
    با سلام خدمت سروران عزيز با برخوردار و غير برخوردا كردن و از يك گروه هزينه دريافت كردن و از يك گروه هزينه دريافت نكرد يعني عدالت ؟ لطفا هزينه ها را كاهش دهيد و هزينه ها را به گردن يك گروه نيندازيد همه مشكل دارند