به گزارش قدس آنلاین، مصطفی نصیریورگ افزود: مرز سرخس در پی آغاز بحران شیوع ویروس کرونا از ۱۴ اسفند پارسال بسته شد اما در پی برگزاری نشستهای متعدد بین مقامات مسوول دو کشور و همچنین تدوین و اجرای پروتکلهای گندزدایی، مرز ریلی سرخس ۲۹ خرداد ماه گذشته پس از افزون بر سه ماه انسداد، بازگشایی شد.
وی ادامه داد: طی این مدت پس از بازگشایی مرز سرخس تاکنون تبادلات تجاری شامل صادرات، واردات و ترانزیت ریلی انواع کالا با استفاده از هشت هزار و ۵۰۰ دستگاه واگن قطار باربری انجام شده است.
مدیرکل راهآهن خراسان گفت: برای انجام تبادلات تجاری از طریق راهآهن دو هزار و ۲۴۰ دستگاه واگن باری توسط ۵۴ شرکت خصوصی تامین شد و این تعداد واگن باری برای حمل کالاهای صادراتی و ترانزیتی به مقصد آسیای مرکزی مورد استفاده بخش خصوصی قرار گرفتهاند.
نصیری افزود: ۸۷ درصد از حجم بارگیری این تعداد واگن قطارهای باربری بینالمللی، در استان خراسان رضوی انجام شده است.
پارسال یک میلیون و ۳۲ هزار تن انواع کالا از طریق مرز ریلی سرخس به کشورهای آسیای مرکزی صادر شد که بارگیری ۹۰۶ هزار تن از کل حجم این کالاها در استان خراسان رضوی صورت گرفته بود.
۶۷ درصد از کل اقلام صادراتی خراسان رضوی را سیمان و پس از آن مصالح ساختمانی از جمله مواد شیمیایی و شوینده تشکیل میدهد.
شهرستان سرخس در فاصله ۱۸۵ کیلومتری شرق مشهد، از ناحیه شمال و شرق با کشور جمهوری ترکمنستان هم مرز است.
هزار و ۴۰۰ کیلومتر معادل ۱۴ درصد از مجموع ۱۰ هزار کیلومتر ظرفیت شبکه ریلی کشور در خراسان رضوی قرار دارد. این استان تاکنون بیشترین سهم و رتبه نخست جابهجایی مسافر را نیز در ناوگان ریلی ایران به خود اختصاص داده است.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/
نظر شما