تحولات منطقه

رئیس سازمان انتقال خون، برخی حواشی در خصوص واردات فرآورده‌های خونی به خصوص پلاسما به کشور را به شدت رد و آن را از اساس تکذیب کرد.

بحث واردات پلاسما به کشور از اساس کذب است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

قدس آنلاین: پیمان عشقی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حواشی در خصوص واردات فرآورده‌های خونی اظهار داشت: اصلاً اهدای خون و پلاسما و دیگر فرآورده‌های دریافتی خونی به کشور وارد نمی‌شود و حتی از نظر ملی و بین المللی غیرقانونی هست.

وی افزود: پایگاه‌های انتقال خون در سراسر ایران فقط از خون‌هایی که در رگ‌های شهروندان ایرانی جاری و به صورت داوطلبانه به همنوعان خود اهدا می‌کنند، دریافت و در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور ارسال و استفاده می‌شود.

کاهش ۱۰ درصدی اهدای خون در ایران

رئیس سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه کرونا باعث آسیب‌های جدی به همه بخش‌ها در دنیا به خصوص دریافت فرآورده‌های خونی در برخی کشورها با کاهش حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد ذخایر خونی شده است، گفت: خوشبختانه با نگاه نوع دوستی مردم ایران وبا توجه به تداوم وضعیت حدود ۸ ماهه بیماری کرونا اهدای خون در کشور در ۷ ماهه گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است.

عشقی با تاکید بر اینکه بعد از خانه که مکان امن برای پیشگیری از بیماری کرونا هست، پایگاه‌های انتقال خون از سالم‌ترین مراکز همه عمومی پس از خانه‌ها محسوب می‌شود، گفت: مردم بدون دغدغه و هیچ مشکلی می‌توانند با مراجعه به پایگاه‌های انتقال خون نسبت به اهدای خون اقدام کنند و نگرانی نداشته باشند.

وی با منع کردن شهروندان از رفتن به اماکن عمومی به خصوص رستوران‌ها، قهوه خانه‌ها و پاساژهای تجاری و خدماتی، تاکید کرد، معمولاً افرادی که وضعیت جسمی سالم دارند برای اهدای خون اقدام می‌کنند و بنابراین این مراکز نیز در بالاترین ضریب بهداشتی از مردم خون دریافت می‌کند.

۶۰ درصد ایرانی‌ها اهدا کننده مستمر خون

رئیس سازمان انتقال خون ایران در بخش دیگری با بیان اینکه هم اکنون حدود ۶۰ درصد مردم در کشور به طور مستمر خون اهدا می‌کنند، گفت، برابر آمارهای گرفته شده، مردان در ایران بیشتر از زن‌ها در طول سال خون اهدا می‌کنند.

عشقی همچنین از اجرای طرح " هر خانه یک پایگاه انتقال خون" در کشور خبر داد و گفت: هدف از اجرای این طرح فراگیر کردن طرح اهدای خون و فرهنگ و نهادینه شدن این مهم در کشور از خانه‌ها با مدیریت مادران هست که می‌توانند بهترین مشوق برای اعضای خانواده باشند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص ایجاد پایگاه‌های جدید انتقال خون در برخی شهرها با توجه به استقبال مردم گفت، در شرایط حاضر که کمبود نیرو مهمترین دغدغه این سازمان هست، ایجاد پایگاه‌های جدید بدون نیرو توجیه فنی ندارد و برنامه‌ای هم برای ایجاد پایگاه‌های جدید نداریم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.