تحولات منطقه

خبرگزاری «شین هوا» در گزارشی با عنوان «پیشرفت های تاریخی چین در طول دوره سیزدهم طرح ۵ ساله تحت رهبری شی جین پینگ»‌، نوشت احیای استثنائی اقتصاد چین از تاثیرات ناشی از بیماری کووید-۱۹ در حالی بسیاری از ناظران خارجی را شگفت زده کرده است که این صرفا یک نمونه از مجموعه دستاوردهای پکن در طول سیزدهمین دوره طرح ۵ ساله آن در فواصل سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی است.

دستاوردهای تاریخی سیزدهمین طرح توسعه چین تحت رهبری شی‌جین‌پینگ
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از رادیو بین المللی چین، در این مطلب آمده است: شاهد بودیم که در طول اجرای سیزدهمین طرح ۵ ساله توسعه چین، کمیته مرکزی حزب کمونیست با همراهی «شی جین پینگ» در کانون آن چگونه تمام بخش های کشور را با یکدیگر متحد کردند تا پیشرفت های تاریخی زیادی در زمینه توسعه به بار آید؛ بر اساس این گزارش،‌ اقتصاد چین در طول ۵ سال گذشته تقریبا به اندازه ۱۰۰ تریلیون یوان معادل حدودا ۱۵ تریلیون دلار آمریکا رشد داشت و تولید ناخالص داخلی سرانه این کشور به بیش از ۱۰ هزار دلار آمریکا رسید؛‌ سهم اقتصاد چین در جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی به ۱۶.۳ درصد رسید.

چین در حال حاضر بزرگ ترین جمعیت جهان با درآمد متوسط را دارد و قرار است به فقر مطلق هزاران ساله خود پایان دهد؛ نشانه های مربوط به ۵ سال اخیر حاکی از آن است که توسعه چین وارد مرحله جدیدی شده است.

رهبر چین در نوزدهمین کنگره ملی حزب کمونیست چین در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی تاکید کرد که اقتصاد چین در حال عبور از مرحله رشد سریع به مرحله توسعه با کیفیت بالاست؛ رئیس جمهور چین در طول ۵ سال گذشته به بازدید از شهرها، روستاها و بنگاه های اقتصادی پرداخت و نشست ها و جلسات گفت و گویی را با دانشمندان، کارآفرینان، محققان و نمایندگان مردمی برگزار کرد و در قالب این نشست ها برنامه ریزی ها و اقدامات اصلی برای توسعه چین تدوین شد که از جمله این اقدامات می توان به تلاش های هدفمند فقرزدایی چین، مهار و کنترل آلودگی هوا، پافشاری برای توسعه منطقه ای یکپارچه، گشایش های با کیفیت و ... اشاره کرد.

شین هوا با اشاره به اینکه ۵ سال گذشته تغییرات وارونه ای در جهان رخ داد و جهانی سازی اقتصادی با جریان های مخالف ناشی از حمایت از تولیدات داخلی و یکجانبه گرایی روبرو شد، نوشت که شی جین پینگ در بحبوحه این تغییرات و چالش ها، بر ضرورت کشف فرصت ها و پیشرفت های جدید تاکید داشت.

بر این اساس، بهبود اقتصاد چین پس از شیوع کووید-۱۹ رشد داشته است و تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ میلادی و در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته به ۴.۹ درصد رسید.

بر اساس این گزارش، چین تحت ریاست شی جین پینگ به پیشرفت های بی سابقه زیست محیطی دست یافته است؛ میزان مصرف انرژی در هر واحد تولید ناخالص داخلی ۱۳.۲ در فواصل سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ میلادی کاهش داشته است؛ ساکنان شهرهای چین ۸۲ درصد از روزهای یک سال را در هوای غیر آلوده نفس می کشند و از طرف دیگر، کیفیت آب افزایش با کیفیتی داشته است؛ اهداف مربوط به کنترل آلودگی در چین که در سیزدهمین طرح ۵ ساله این کشور تدوین شده بود، به خوبی تحقق یافته اند.

رهبر چین اهمیت زیادی به نوآوری در بخش فناوری داد و از مکان هایی از جمله مؤسسات تحقیقاتی، دانشگاه ها و شرکت ها و مناطق توسعه صنعتی با فناوری پیشرفته در طول اجرای سیزدهمین طرح ۵ ساله توسعه چین بازدید کرد؛ چین پیشرفت های چشمگیری در ساخت پکن، شانگهای، منطقه خلیج گوانگدونگ-هنگ کنگ- ماکائو و تبدیل آنها به مراکز نوآوری فناوری – علمی جهان و همچنین انجام ماموریت های انسانی در فضا و کاوشگر ماه داشته است.

نقش گشایش در چین مکررا در طول این ۵ سال تکرار شده است و رهبر چین تاکید داشته است که توسعه باکیفیت این کشور صرفا از طریق گشایش های بیشتر عملی خواهد شد؛ چین ۲۰۰ قرارداد همکاری را در راستای اجرای ابتکار «کمربند و جاده» با ۱۳۰ کشور و ۲۰ سازمان بین المللی امضا کرده است؛ این کشور همچنین اقدام به تاسیس ۲۱ منطقه تجارت آزاد آزمایشی کرد؛ چین از نظر فضای کسب و کار در جهان توانست در سال ۲۰۲۰ میلادی در جایگاه سی و یکم قرار بگیرد.

حزب کمونیست چین در ماه مه سال جاری یک تصمیم استراتژیک گرفت تا الگوی توسعه جدید را طراحی کند که هدف از آن این است که بازارهای داخلی و خارجی بتوانند یکدیگر را تقویت کنند و بازار داخلی چین به عنوان بدنه اصلی فعالیت داشته باشد.

شین هوا با اشاره به اینکه رهبر چین در طول ۵ سال گذشته همواره در مسیر ارتقاء معیشت مردم کشورش تلاش کرده است، نوشت چین در پایان سال ۲۰۱۵ میلادی، بیش از ۵۴ میلیون نفر ساکن روستایی داشت که در فقر زندگی می کردند، رهبر چین با فرماندهی مسیر مبارزه چین علیه فقر، برنامه های کاری مشخص و اقدامات هدفمندی را ارائه کرد و توانست تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی فقر چین را به ۰.۶ درصد کاهش دهد.

چین در حال حاضر در مراحل پایانی ریشه کن کردن فقر قرار دارد؛‌ رهبر چین در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر سال جاری تاکید کرد که چین به تحقق اهداف ریشه کن کردن فقر که در دستور کار توسعه پایدار ۲۰۳۰ تعریف شده است، اطمینان دارد و ۱۰ سال زودتر از این برنامه ریزی به این هدف می رسد.

چین در طول سیزدهمین طرح ۵ ساله توسعه خود اقداماتی را برای حذف نگرانی های مردمی اتخاذ کرد از جمله اینکه بیش از ۶۰ میلیون فرصت شغلی جدید شهری ایجاد کرد؛ بیش از ۵۰ میلیون نفر از ساکنان شهری را از مسکن های نامناسب بیرون کشید و به منازل جدید نقل مکان داد؛ تقریبا ۳۰ میلیون نفر از افراد سالمند را تحت پوشش یارانه های خدمات درمانی قرار داد و تعداد کسانی که به دلیل فقر ترک تحصیل می کنند را به صفر رساند.

بر اساس این گزارش، متوسط امید به زندگی مردم در چین تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی به ۷۷.۳ سال رسید و بیش از ۹۵ درصد از جمعیت چین تحت پوشش برنامه های اساسی بیمه های درمانی قرار گرفتند.

رهبر چین در واکنش به شیوع ناگهانی کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ میلادی، جنگ علیه این ویروس را آغاز کرد و نسبت به جان هیچ کسی بی تفاوت نماند و تمام هزینه های پزشکی بیماران مبتلا به کرونا را پرداخت؛ چین در سال ۲۰۲۰ میلادی اولین کشوری شد که کووید-۱۹ را تحت کنترل گرفت و مشاغل و مدارس خود را بازگشایی کرد.

شین هوا در پایان این گزارش نوشت چین در طول ۵ سال آتی وارد فاز جدیدی از توسعه خواهد شد و سفر جدید خود را به سمت ساخت یک کشور سوسیالیستی مدرن پیش خواهد گرفت؛ پنجمین پلنوم نوزدهمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین نیز که زمان برگزاری آن از روزهای ۲۶ تا ۲۹ اکتبر در پکن برنامه ریزی شده است، به بررسی پیشنهادات مربوط به دستور کار توسعه چین و جدول بندی مسیر حرکت چین در آینده خواهد پرداخت.

منبع: خبر آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.