تحولات لبنان و فلسطین

سید عباس صالحی گفت: شرایط کرونا شرایط سختی است اما همزیستی هنر و این دوران با یکدیگر غیرممکن نیست. اینکه بتوانیم از طریق دستورالعمل‌ها و حفاظت از آنها، خلاقیت‌ها را حفظ کنیم و امکان عرضه را فراهم کنیم امری محال نیست.

همزیستی هنر و دوران کرونا با یکدیگر غیرممکن نیست/ حفظ خلاقیت‌ها حتی در این شرایط

به گزارش قدس آنلاین، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز گذشته ۳۰ آبان با همراهی سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، عبادرضا اسلامی رئیس فرهنگسرای نیاوران و هیربد همت آزاد دبیر این دوره دوسالانه از آثار این دوره دوسالانه بازدید کرد.

صالحی در حاشیه این بازدید درباره کمیت و کیفیت نمایشگاه این دوره از دوسالانه گفت: خیلی خوشحالم بعد از ۹ سال شاهد برگزاری یازدهمین دوسالانه سرامیک هستیم و طبیعتاً این فاصله زمانی انتظاراتی را ایجاد کرده است. البته این نمایشگاه در شرایط خاصی فراخوانش ارائه شد و بعد ادامه پیدا کرد. بحث‌های کرونا و … مطرح بود اما هنرمندان سرامیک با جدیتی که داشتند نمایشگاه خوبی را ارائه دادند و بیش از ۸۵۰ اثری که به این نمایشگاه رسید و الان حدود ۱۰۰ اثری که ارائه می‌شود، نشان داد هنرمندان این عرصه در چه جایگاهی قرار دارند.

وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از این آثار را جوانان کشور ارائه دادند که نشان دهنده خلاقیت‌های هنرمندان جوان کشور ما در هنرهای تجسمی خصوصاً هنر سرامیک است. هنر سرامیک سابقه طولانی را در تاریخ ایران دارد و همزاد با سرزمین ماست. تاریخ ماقبل مکتوب مان نیز با هنر سرامیک پیوند خورده و به نظر می‌رسد جایگاهش در تاریخ ما ترکیبی بوده از اثری به عنوان هنر کاربردی و هنر تزئینی و هنر آئینی و همه وجوه زندگی انسانی مردم این سرزمین را در بر می گرفته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: به نظر می‌رسد در این نمایشگاه دغدغه‌هایی را می‌توان مشاهده کرد که دغدغه‌های امروزی است. هنر سرامیک از هنر تزئینی و کاربردی فاصله گرفته و هنرمندان به این سمت حرکت کرده‌اند که چطور می‌توانیم مفاهیم انسانی عام مانند محیط زیست و ده‌ها دغدغه مشابه را با هنر سرامیک بیان کرد و از طریق خلاقیت‌ها ارائه داد. همچنین این نمایشگاه این را مطرح می‌کند که چطور می‌توان بین تکنیک‌های گذشته سرامیک در کشورمان و دیگر تکنیک‌های سنتی ملل دیگر و تکنیک‌های مدرن اتصال بین سنت و مدرن و تجربه‌های شخصی و وجودی را در قالب هنرهای تجسمی و سرامیک عرضه کنیم و از طریق بست تجربه‌های فردی ارتباطی با مخاطب ایجاد کند تا با بسط دریافت‌های مخاطب این گستره وسیع شود.

وی با اشاره به اینکه این دوسالانه فرصتی برای پیشکسوتان و جوانان فراهم می‌کند، درباره نقش و اهمیت انجمن‌های هنری در چنین فعالیت‌هایی گفت: این نوع کارها و کارهای مشابه پایگاه اصلی اش در انجمن‌ها است. توصیه و نگاهی که در این دوره به طور خاص در وزارتخانه و معاونت هنری این بوده که بتوانند در تعامل پیوسته تر با این جایگاه مسیر را جلو ببرند و با حمایت و مساعدت بتوانند فرصتی فراهم کنند که هنرمندانی که در فضای انجمن‌ها هستند خود را قدم به قدم نشان دهند و مسیر تکامل را نشان دهد.

صالحی در مورد فعالیت‌های هنری در دوران کرونا نیز بیان کرد: ما در میانه یک بیماری عالم گیر هستیم که در کشور ما در حدود ۹ ماه و در جهان یکسال است که ادامه دارد و امکان دارد این تجربه تلخ ماه‌ها و سالی دیگر ادامه پیدا کند. یک رویکرد مطرح و سرآمد در این روزها این است که سلامت رکن مهم بعد اجتماعی و فردی است و امنیت و سلامت با هیچ چیز برابری نمی‌کند. ولی بشر یاد گرفته است که می‌تواند در شرایط سخت نیز همزیستی‌های ویژه ای را ایجاد کند. در ۸ سال دوران دفاع مقدس نیز هنر ما تعطیل نبود و یاد گرفتیم در ۸ سال هم بجنگیم و از میهن دفاع کنیم و هم هنر ۸ ساله ما در حرکت بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: شرایط کرونا شرایط سختی است اما همزیستی هنر و این دوران با یکدیگر غیرممکن نیست. اینکه بتوانیم از طریق دستورالعمل‌ها و حفاظت از آنها، خلاقیت‌ها را حفظ کنیم و امکان عرضه را فراهم کنیم امری محال نیست. خصوصاً هنرمندان تجسمی فرصت‌های بیشتری دارند چرا که نوع خلاقیت آنها عموماً فردی یا در گروه‌های کوچک است و عرضه این هنر هم با هنرهایی چون تئاتر و سینما متفاوت است و شرایط بهتری برای عرضه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارد.

در پایان این بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور معاون هنری و مدیرکل هنرهای تجسمی و دبیر دوسالانه و در جمع حمید سوری، بهزاد اژدری و مجید ضیایی داوران یازدهمین دوسالانه سرامیک نشستی را برگزار کردند و درباره راهکارهای توسعه هنر سرامیک و امکان حمایت آن از طریق قانون گذاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین توسعه بازار هنر سرامیک و ایجاد رشته‌های دانشگاهی گفتگو کردند و به تبادل نظر پرداختند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.