تحولات لبنان و فلسطین

کم نیست تعداد کارخانه هایی که مشکلات اقتصادی، تحریم ها و کرونا روزگارشان را سیاه کرده و خط تولیدشان را متوقف، اما در همین شرایط هم می توان کارخانه هایی را یافت که با تبدیل تهدید به فرصت و اعتماد به جوانان سرنوشت متفاوتی را برای خود رقم زده اند. مجموعه «هبلکس رضوی» از این دست کارخانه هاست که در یکی از دشوارترین سال های اقتصادی کشور، کارنامه ای درخشان از خود به جای گذاشته است.

جهش تولید/ ثمره اعتماد به جوانان؛ رونق تولید در کارخانه هبلکس رضوی

به گزارش قدس آنلاین، دو کیلومتری که از مشهد خارج شوی و راه جاده میامی را در پیش بگیری، به کارخانه هبلکس رضوی خواهی رسید. البته این فقط کارخانه مشهد این مجموعه است و دو خط تولید دیگر آن هم در تهران و بیرجند فعال است. اصلی ترین محصول تولیدی شان «بتن های سبک هوادهی شده» یا AAC است که تحولی شگرف در صنعت ساخت و ساز ایجاد کرده و چند سالی است ایران هم همانند بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، به استفاده از آن روی آورده است.

لبخند گرم کارگران و مهندسان جوان

در روزی به این کارخانه قدم می گذاریم که سرمای زیر صفر مشهد و برف پاییزی، پاهایمان را سست کرده اما طولی نمی کشد که با تماشای گام های استوار و لبخندهای گرم کارگران کارخانه، سرما را فراموش می کنیم. تقریبا همه مهندسان و کارگران اینجا جوان هستند؛ جوانانی که طعم شیرین اعتماد مدیرانشان را چشیده اند و از این فرصت به بهترین شکل استفاده کرده اند. «امیرحسین زارع» جانشین مدیرعامل و «سیدحسین حسینی» مدیر واحد تحقیق و توسعه از جمله همین جوانان اند که برایمان از دستاوردهای به دست آمده می گویند. صحبت هایمان با ارائه توضیحاتی درباره AAC آغاز می شود و این محصول را اینطور معرفی می کنند: بتن های سبک هوادهی شده که در صنعت ساختمان به کار می رود ویژگی های مهمی دارند، از جمله کاهش وزن ساختمان، مقاومت بالا در مقابل صوت، زلزله و آتش، کارآمد در مبحث مدیریت انرژی و علاوه بر همه این ها، ویژگی صرفه اقتصادی در مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی. این خصوصیات سبب شده که AAC به محصولی پرکاربرد در ساختمان سازی تبدیل شود و تعداد مشتریان آن روز به روز افزایش یابد.

مجتمع کارخانجات هبلکس رضوی نیز از سال ۱۳۹۰ پا به عرصه تولید این محصول گذاشت و حالا به عنوان یکی از سردمداران تولید   AAC در کشور و منطقه شناخته می شود. کارخانه هبکلس مشهد در حال حاضر ۹۵ اشتغال مستقیم و حدود ۴۰۰ اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است و در برنامه توسعه آن، افزایش ظرفیت تولید و اشتغال هم دیده شده است.

کاملا بومی؛ باکیفیت تر از چینی

یکی از ویژگی های مهم کارخانه هبلکس رضوی این است که تمامی تجهیزات و دانش آن  بومی است. مهندس زارع در این باره می گوید: از ۱۱ کارخانه تولید AAC در کشور، تقریبا ۸ کارخانه از خط تولید چینی استفاده می کنند، اما ما در هبلکس رضوی توانسته ایم با تلاش جمعی از جوانان، لطف امام رضا(ع) و حمایت های تولیت معزز آستان قدس، صفر تا صد این کارخانه را بومی سازی کنیم و ادعا می کنیم خط تولید ما به مراتب از خط تولید چینی کیفیت بهتری است.

 

افق گذاری برای رونق بیشتر

او ادامه می دهد: خوشبختانه محصولات ما مشتریان خود را پیدا کرده تا حدی که برای خرید آن صف وجود داد، با این وجود همچنان در خط تولید مشهد برنامه تحقیق و توسعه را مد نظر داریم که بر ۳ اصل استوار است: «افزایش کیفیت محصول و ارتقای حداکثری آن»، «خروج از تک محصولی و تولید محصولات مشابه»، «تمرکز روی تولید محصولات نوین با ویژگی ارزآوری بالا».

۳محصول جدید

صحبت از تولید محصولات با ارز آوری بالا که می شود، مهندس حسینی، محصولی را نشانمان می دهد که دقیقا همین ویژگی را دارد: «سرامیک زیستی». این محصول که تا کنون کاملا وارداتی بوده و از آمریکا و چین وارد کشور می شده، در پالایش آب آکواریوم ها کاربرد دارد. هر کیلو سرامیک زیستی خارجی با دلار این روزها، حدود ۸۰۰ هزار تومان آب می خورد در حالی که نمونه داخلی تولید شده در هبکلس رضوی قیمتی بسیار مناسبت تر از آن دارد، بماند که علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، درکیفیت هم حرف تازه ای برای گفتن دارد. حسینی دو محصول دیگر هبلکس رضوی که در سال جاری تولید شده است را هم معرفی می کند:

«پانل مسطح» : این محصول می تواند در متراژهای مختلف برای احداث سقف ها و دیوارهای ساختمان استفاده شود. ویژگی اش این است که سرعت پشرفت پروژه را بالا می برد، ضمن آن که مقاومت آن ۱۶ برابر مصالح ساختمانی سنتی و ۴ برابر مصالح ساختمانی نوین است. علاوه بر آن باید ویژگی ۴ ساعت مقاوت در برابر دمای ۱۱۰ درجه را هم به آن اضافه کرد. پانل های مسطح می تواند در پروژه های بزرگ بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار دلار از خروج ارز جلوگیری کند یا با توسعه صادرات، ارزآوری داشته باشد.

«AAC۴»: سومین محصول تولیدی در سال جدید، AAC۴ یا به عبارتی نسل چهارم بتون های سبک هوادهی شده است که هبلکس رضوی اولین کارخانه در ایران است که آن را به مرحله تولید تجاری رسانده است. مقاومت بالای این محصول در برابر زلزله، آتش و انتقال صوت تفاوت قابل توجهی با نسل های قبلی خود دارد.

 افزایش ۱۵ درصدی ظرفیت تولید اسمی در سال ۹۹

دکتر محمود عیدی هم به جمع ما اضافه می شود، فردی که در ساختار اداری، مدیرعامل موسسه عمران و توسعه رضوی آستان قدس رضوی است اما خارج از این ساختار، یک دوست و همراه برای جوانان فعال در کارخانه است و این را می شود به خوبی در تعاملات آن ها مشاهده کرد. عیدی درباره فعالیت و برنامه های خود و همکارانش می گوید: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص جهش تولید و همچنین دستورات تولیت معزز آستان قدس، ما دو وظیفه عمده را بر دوش خودمان حس می کنیم: «حفظ و افزایش اشتغال موجود»، «افزایش بهره وری و جهش تولید»، که خوشبختانه هر دوی این وظایف در حال انجام است. وی ادامه می دهد: در کارخانه هبلکس رضوی همانند همه کارخانه های زیرمجموعه موسسه عمران و توسعه رضوی، رونق و جهش تولید مد نظر قرار گرفته و خوشبختانه به افزایش ۱۵ درصد ظرفیت تولیدمان در سال جاری منجر شده است.

آن طور که عیدی می گوید، ظرفیت تولید در کارخانه هبلکس رضوی مشهد روزانه ۶۰۰ مترمکعب است و همچنین طبق هدف گذاری انجام شده، تا پایان سال، ۱۵۰ هزار مترمکعب AAC در این واحد تولید خواهد شد. در حوزه صادرات محصولات نیز، افغانستان، کشورهای آسیای میانه و روسیه به عنوان کشورهای هدف مد نظر قرار گرفته که می تواند ارزآوری قابل توجهی برای کشور داشته باشد. مدیر عامل موسسه عمران و توسعه رضوی به این نکته هم اشاره می کند که: «با توجه به شرایط کرونا در کشور، تمام تلاشمان این بوده که همه پروتکل های بهداشتی لازم را رعایت کنیم. این مهم محقق شده اما در کنار آن حتی یک ساعت هم تولیدمان را متوقف نکردیم و به لطف خدا هیچ مبتلایی هم نداشته ایم».

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.