تحولات لبنان و فلسطین

رییس رسانه ملی گفت: سردار سلیمانی برانگیزاننده و تربیت کننده برترین نیروهای مقاومت در منطقه بود. او ریشه کن کننده بزرگترین توطئه قرن حاضر که همان برنامه آنها برای فتح عراق و شام توسط داعش بود، است.

شهید سلیمانی بزرگترین توطئه قرن حاضر را ریشه‌کن کرد/ اسطوره شجاعت سردار 
به نسل‌های بعد منتقل خواهد شد

به گزارش قدس آنلاین، همایش علمی «رسانه و مکتب سلیمانی» صبح امروز ۱۴ دی با حضور عبدالعلی علی عسکری رییس سازمان صدا و سیما، پیمان جبلی معاون برون مرزی رسانه ملی، غلامعلی حداد عادل، سرلشکر یحیی رحیم‌صفوی و زینب سلیمانی فرزند شهید سلیمانی افتتاح شد.

دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی، دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، سردار سرلشکر یحیی رحیم صفوی رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس از سخنرانان مراسم افتتاحیه این همایش هستند.

در این همایش دو روزه که به همت دانشگاه صداوسیما و با رعایت دقیق شیوه‌نامه‌های بهداشتی در سالگرد شهادت سردار رشید اسلام، سپهبد حاج قاسم سلیمانی برگزار می‌شود، به موضوعات مختلفی همچون مکتب شهید سلیمانی در عرصه‌های دیپلماسی فرهنگی – رسانه‌ای، به بایسته‌های تولید هنری و رسانه‌ای، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، تحلیل گفتمان مکتب سلیمانی و رسانه و روابط بین‌الملل پرداخته می‌شود.

قرار است مراسم رونمایی از کتاب زندگینامه خودنوشت شهید قاسم سلیمانی با عنوان «از چیزی نمی‌ترسیدم» هم در همایش علمی رسانه و مکتب سلیمانی با حضور شخصیت‌های کشوری و لشکری برگزار شود.

این کتاب که مزین به یادداشت رهبر معظم انقلاب شده است، نخستین اثر چاپ شده توسط انتشارات «مکتب حاج قاسم» محسوب می‌شود و شامل دست نوشته‌های شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانه مبارزات انقلابی در سال ۵۷ است.

پیمان جبلی معاون برون مرزی رسانه ملی در ابتدای این مراسم عنوان کرد: خدا رو شکر می‌کنیم به همان خاکی تعلق داریم و در همان هوایی تنفس می‌کنیم که این بزرگان در آن زندگی و تنفس کرده‌اند. اگر در حادثه کربلا داستان علمدار را سینه به سینه شنیدیم و به یاد ابوالفضل العباس اشک ریختیم امروز سلیمانی را درک کردیم که به علمدار دوران مبدل شد و تا جانی در بدن داشت همانند علمدار کربلا به جهاد پرداخت. اسطوره شجاعت سردار سلیمانی سینه به سینه به نسل‌های بعد منتقل خواهد شد و نام و یادش در کتاب‌های مختلف نقل خواهد شد اما ما او را از نزدیک دیدیم و لمس کردیم.

امروز سردار قاسم سلیمانی خود یک علم و مکتب است

وی ادامه داد: اما یکسال است که صدای گرم و دلنشینش را نشنیده‌ایم. امروز یکسال است که علمدار را نداریم و دست علمدار بر زمین افتاده است اما اکنون شهید سلیمانی زنده‌تر از هر زنده‌ای با ماست. اگر روزی سردار سلیمانی را دشمنان بهتر و بیشتر از دوستان می‌شناختند امروز همه دنیا از شهید سلیمانی می‌گویند. امروز قاسم سلیمانی خود یک علم و مکتب است؛ مکتب او یعنی وفا و ایثار، یعنی جان بر سر هدف نهادن و ….

جبلی یادآور شد: هدف همایش علمی «رسانه و مکتب سلیمانی» شناخت سردار سلیمانی به مثابه یک رسانه و شناخت رسانه از منظر سلیمانی است. در این همایش ۱۸ داور در تخصص‌های مختلف ۶۱ مقاله را داوری کردند. کمیته علمی نیز جلسات مختلفی را برگزار کرد و اعضای محترم کمیته نگاه دقیق علمی در همایش را مورد تاکید قرار دارند. همچنین علاوه بر برنامه اختتامیه و افتتاحیه نشست‌های مختلفی درباره رسانه و شناخت مکتب سردار سلیمانی ظرف این ۲ روز برگزار خواهد شد.

در ادامه همایش علی عسکری رئیس رسانه ملی طی سخنانی درباره لزوم شناخت مکتب سردار سلیمانی بیان کرد: این اجلاس یک اجلاس علمی برای تحقیق درباره شخصیت سردار بزرگ سلیمانی و مکتب وی که ملحم از شخصیت ایشان است، خواهد بود. تشکر می‌کنم از شهاب اسفندیاری رییس دانشکده صدا و سینما که همت کردند این سمینار علمی را در دانشکده صدا و سیما طراحی کردند تا دانشجویان و محققان درباره این شخصیت بزرگوار و قهرمان ملی ما تحقیق کنند و دستاورد این تحقیق را برای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی به کار بندند.

وی افزود: سالگرد شهادت سردار سلیمانی را به رهبر انقلاب، مسلمانان و بزرگواران محترم تسلیت می گویم و رحلت بزرگوار مجاهد آیت الله مصباح یزدی را نیز به حوزه‌های علمیه و جهان اسلام تسلیت می گویم. در ابتدای بحثم می‌خواهم به این نکته اشاره کنم که وقتی خبر شهادت این سردار را شنیدم این آیه به ذهنم متبادر شد «وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا ِ وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدْرا». کسی که اهل تقوا باشد خدا برای او درها را می‌گشاید و او اهل تقوا بود. او یک انسان متقی بود اما تقوا آن چیزی است که حرکت انسان به مقتضای ایمان انجام شود. او یک انسان متقی بود و دیدید چطور انسانی که تلاش می‌کرد ناشناخته باشد چگونه به همه ایران و جهانیان شناخته شد. او توکل بر خدا داشت و خدا امر خودش را جاری کرد.

سردار زیر سایه جهاد اباعبدالله الحسین جهاد می‌کرد

علی عسکری یادآور شد: شهید سلیمانی مظهر ایمان و توکل و تقوا و در خدمت امام و مکتب امام و رهبر معظم و مکتب او بود؛ چه زمانی که در دفاع مقدس تلاش می‌کرد به عنوان یک فرمانده مومن و مخلص و چه زمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس منصوب شد و در آن دوران هم یک اقدام راهبردی و بزرگی برای مقاومت اسلامی انجام داد. شهید سلیمانی آنچه که سیاست‌های راهبردی انقلاب بود در منطقه محقق کرد و به همه ملت‌های منطقه از جمله ملت عراق، سوریه، یمن، افغانستان و … خدمت و از آنها حمایت کرد. در نهایت او سید شهدای مدافع حرم و مقاومت اسلامی شد. او زیر سایه جهاد اباعبدالله الحسین جهاد می‌کرد. او نوشت و گفت خدایا مرا پاکیزه بپذیر و خدا او را پاکیزه پذیرفت و سید شهدای مقاومت شد.

وی با اشاره به زمانی که خبر شهادت سردار سلیمانی را شنیده است، بیان کرد: لحظه‌ای که خبر شهادت او را شنیدم، نیمه شب بود که به منزل ما زنگ زده شد و گفتند که حاج آقا مجتبی پشت خط هستند و من مطمئن شدم که حتماً اتفاق مهمی رخ داده است. وقتی گوشی را گرفتم، گفتند که حاج قاسم در فرودگاه بغداد شهید شد. ما به سرعت آماده شدیم و همه معاونان موثر سازمان را صدا زدم و قبل از اذان صبح همگی اینجا بودیم. گفتم باید زینب وار مرثیه شهادت او را روایت کنیم. از آن زمان تا الان صدا و سیما حماسه و شجاعت سردار سلیمانی را پیگیری کرده است که امیدواریم خداوند قبول کند.

این همایش باید دستمایه‌ای برای رسانه و ادبیات و تولید آثاری مختلف توسط جوانان شود

رییس رسانه ملی درباره این همایش توضیح داد: قصد ما این است که در این همایش با یک نگاه علمی تر و تخصصی‌تر به موضوع شخصیت سردار سلیمانی بپردازیم که دستمایه‌ای برای رسانه و ادبیات و تولید آثاری مختلف توسط جوانان شود. نکته‌ای که از شناخت خودم نسبت به سلیمانی می‌خواهم عرض کنم این است که شهید سلیمانی یک کادر همه جانبه نظام و یک شخصیت چند ساحتی و انسان چند بعدی بود. به باور بنده سردار سلیمانی دارای ۵ ساحت بود. ساحت اول او این است که او یک مومن ولایی و انقلابی بود که بیشتر روی این وجه او تاکید می‌شود. او دارای سجایای اخلاقی کاملی بود. او معتقد به ولایت فقیه و تبعیت کامل از امام (ره) و رهبر معظم انقلاب بود. مولفه دیگر او این بود که به شدت انقلابی بود و با جاذبه معنوی و انقلابی که داشت توانایی جذب و سازمان دهی نیروهای انقلابی را داشت.

وی در ادامه به نقل قول‌هایی از رهبر معظم انقلاب درباره سردار سلیمانی پرداخت و یادآور شد: ساحت دیگر شخصیت سردار سلیمانی نظامی جهادی و امنیتی بودن او بوده است که جا دارد روی این مولفه‌ها هم کار کنیم. بسیاری از اقدامات ایشان پنهان و مخفی بوده است و این شهادت او بود که از شخصیت او پرده برداری کرد. او یک فرمانده متفکر و نظریه‌پرداز نظامی و امنیتی در منطقه بود و به طراحی‌های خاص برای ملت‌های منطقه و ملت ایران اقدام کرد. سردار سلیمانی برانگیزاننده و تربیت کننده برترین نیروهای مقاومت در منطقه بود. او ریشه کن کننده بزرگترین توطئه قرن حاضر که همان برنامه آنها برای فتح عراق و شام توسط داعش بود، است.

وی تصریح کرد: ساحت دیگر سردار سلیمانی انسان سیاسی انقلابی و بسیار با بصیرت بودن وی است. او دیپلماسی انقلابی را می‌شناخت و دارای درک بالا و هوش سیاسی از تحولات مملکت بود. او جزو احزاب نبود اما شاغول حرکتی او امام (ره) و رهبری بود. دارای توانمندی تحلیلی از فرایند استعمار و نقشه صهیونیسم و آمریکا در منطقه بود. او در کشورهای منطقه اسلامی طراحی برای نفوذ در شخصیت‌ها، هنرمندان و … را درک می‌کرد و تلاش می‌کرد آنها را خنثی کند. هوشمندی سیاسی و دیپلماسی شهید سلیمانی بود که نگذاشت آمریکایی در عراق و سوریه و لبنان بتوانند کار خودشان را انجام دهند.

علی عسکری ادامه داد: ساحت دیگر شهید سلیمانی ساحت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی او است. بصیرت اقتصادی برای مقابله با فتنه‌های اقتصادی لازم است و ایشان در این زمینه هم بصیرت فوق العاده ای داشت و مقاومت اقتصادی را لازمه مقاومت ملی در ملت‌های منطقه می‌دانست و تدبیرها و برنامه‌های ویژه ای در این حوزه داشت و در ایجاد مراودات اقتصادی بین کشورهای اسلامی مانند ایران و عراق، ایران و سوریه، ایران و لبنان، ایران و افغانستان و ایران و ونزوئلا مدبرانه عمل کرد. هویت بخشی به جبهه مقاومت و گفتمان سازی و فرهنگ سازی برای جبهه مقاومت یکی از دستاوردهای سردار سلیمانی بود. هوش سرشار شهید سلیمانی که برآمده از ایمان و بصیرت او بود ربط دهنده این ساحت‌های مختلف و حل کننده تناقضات این ساحت بود.

شهادت سردار نقطه تاریکی در جنایت‌های آمریکا شد

رییس صدا و سیما بیان کرد: اینجاست که کسی می‌تواند صحنه را با کمترین هزینه‌های انسانی و اقتصادی بهینه سازی کند و بیشترین بهره را ببرد و اینها بود که از او یک شخصیت جهانی و قهرمان ملی ساخت. امیدواریم که از وجود مبارک ایشان، فرمانده جدید نیروی قدس و نیروهایی که در جبهه مقاومت شکل گرفته، جریان با برکت لبنان و یمن و عراق همچنین افغانستان و دیگر بلاد اسلامی بتوانند مقابل جریان سلطه بایستند و روزی را ببینیم که آمریکای کثیف از منطقه پاکسازی شود.

وی در پایان صحبت‌هایش تاکید کرد: شهادت سردار نقطه تاریکی در جنایت‌های آمریکا و رییس جمهور پلید و جنایتکار آمریکا شد که دستور شهادت ایشان را داد. ضمن طلب مغفرت برای روح این شهید والامقام از خدا می‌خواهیم پرچم مقدس این کشور را از دست مقام ولایت به دست امام زمان (عج) برساند.

در ادامه این مراسم، سردار سرلشکر یحیی رحیم صفوی رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: عنوان سخنرانی بنده «مکتب سلیمانی؛ قدرت نرم آزادی بخش قدس شریف» است.

وی ادامه داد: این محفل علمی است؛ یکی از تعاریف مکتب را مجموعه ای از اعتقادات محکم و اخلاق و رفتارهای مرتبط برخاسته از باورهای قلبی و عملکرد آن بر اندیشه و تفکر انسان می‌دانند؛ یا در یک تعریف دیگر مکتب مجموعه‌ای از جهان بینی ایدئولوژیک و نظریه‌های متفاوت و همسو است که نیازهای فطری و عملی را برای رسیدن به کمال و سعادت انسان روشن می‌سازد. اگر در چارچوب این تعاریف بخواهیم مکتب سلیمانی را تبیین کنیم، می‌گوییم مکتب سلیمانی ، مکتب اسلام ناب محمدی است.

 رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس اظهار کرد: جوانان عزیزمان می‌توانند به الگوی شخصیتی چندجانبه سردار دل‌ها اتکا کنند و از صبوری او در برابر سختی‌ها و برخی از بی وفایی‌ها که نسبت به او و جبهه مقاومت شد ولی او استقامت کرد، درس بگیرند.

در ادامه این مراسم کتاب «از چیزی نمی‌ترسیدم»، زندگی‌نامه خودنوشت شهید قاسم سلیمانی پیش از ظهر امروز در افتتاحیه همایش علمی «رسانه و مکتب سلیمانی» رونمایی شد.

پیش از رونمایی از این کتاب، زینب سلیمانی، فرزند شهید سپهبد سلیمانی متنی را که رهبر معظم انقلاب برای این کتاب نوشته‌اند، قرائت کرد.

رهبر معظم انقلاب ابتدای این کتاب نوشته‌اند:

بسمه تعالی

«هر چیزی که یاد شهید عزیز ما را برجسته کند، چشم‌نواز و دلنواز است. یاد او را گر چه خداوند بر اوج برجستگی قرار داد و بدین گونه پاداش دنیایی اخلاص و عمل صالح او را به او هدیه کرد، ولی ما هم هر کدام وظیفه ای داریم. کتاب حاضر را هنوز نخوانده‌ام اما ظاهرا می تواند گامی در این راه باشد.
سید علی خامنه ای
۷ دی ۱۳۹۹»

زینب سلیمانی گفت: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ خداوند مهربان زیارت رهبر معظم انقلاب را روزی ما فرمود. آن جلسه دیدار معظم له با اعضای ستاد بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی و ما افراد خانواده ایشان بود. به نمایندگی از خانواده حاج قاسم هدیه‌ای برای ایشان برده بودم که زندگی نامه به قلم حاج قاسم بود.

قصد داشتیم به مناسبت ایام سالروز شهادت در قالب کتابی منتشر کنیم. آنچه همراهم بود نمونه اولیه کتاب بود. بعد از پایان دیدار آن را تقدیم آقا کردم و درباره آن سوالاتی پرسیدند و این هدیه کوچک را با مهر پذیرفتند. چند روز بعد از این دیدار، متنی از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب به دستم رسید. ایشان منت گذاشته و قبل از مطالعه، یادداشتی را به یاد سرباز وفادار خود نوشته بودند. متنی پر از مهر و بزرگواری که چون روح بر کالبد این کتاب نشست.

وی درباره کتاب «ازچیزی نمی ترسیدم» گفت: «از چیزی نمی ترسیدم» زندگینامه ای است که حاج قاسم با دست مجروحش نوشته است. شرح زندگی مردی از دل روستای دورافتاده در کرمان که چند دوره از زندگی ساده و گیرای خودش را برایتان روایت کرده است. این داستان شکل گیری زندگی شخصیت مردی است که از چوپانی به جایگاهی به بلندای وسعت آسمان‌ها رسید.

زینب سلیمانی تاکید کرد: خیلی دوست دارم آنان که حاج قاسم را فقط در لباس نظامی دیده‌اند بدانند او چطور بزرگ شد. «از چیزی نمی ترسیدم» آغاز رسالتی عظیم برای شناختن مردی بزرگ است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.