قدس آنلاین-گروه استان ها:بر اساس اعلام ستاد مبارزه با کرونای استان مازندران، در شهرهای ساری، سوادکوه شمالی، آمل و رامسر وضعیت قرمز و کرونایی محدودیتهای مشاغل گروههای ۲، ۳و۴ اعمال میشود و وضع دیگر شهرستانهای استان هم نارنجی اعلامشده است.
گفتنی است از روز شنبه مقررشده تا در شهرهای قرمز یکسوم و در شهرهای نارنجی دوسوم کارمندان در محل کار خود حاضر شوند و لذا در سطح هشدار قرمز و نارنجی، خودروها با پلاک بومی حق خروج از منطقه خود را نداشته و پلاکهای غیربومی هم اجازه ورود به این مناطق را ندارند.
گفتنی است در همین رابطه فقط مشاغل گروه یک ازجمله بیمارستانها، داروخانهها، مطب، آمبولانس، آتشنشانی، سوپرمارکت، نانواییها، امنیت، سلامت، تعمیرگاههای لوازمخانگی و پمپبنزین در شهرهای قرمز تعطیل نمیشوند.
اعتراض کسبه
گفتنی است وضعیت اقتصادی نامناسب بازاریان ساری به دلیل دستوپنجه نرم کردن با اجارهبهای سنگین و این روزها به دلیل تمدید محدودیتها برای کسبوکار موجب شد تا جمعی از بازاریان این شهر در نخستین روز هفته در برابر فرمانداری دست به تجمع بزنند.
بسیاری از بازاریان در این رابطه اذعان میکنند: در این مدت مشاغل سطح دو، سه مشمول تعطیلی قرار گرفتند، بدون اینکه دولت مساعدت مالی اعم از تسهیلات یا تمدید بازپرداخت تسهیلات داشته باشد.
بازاریان ساری بابیان اینکه تاکنون بهتمامی قوانین اعلامشده از طرف ستاد مدیریت پیشگیری از کرونا سر تعظیم فرود آورده و نهایت همکاری را داشتند میافزایند: در این راستا مسئولان نیز باید کمی حالوروز بازاریان را درک کرده و به این پرسش پاسخ دهند که با تداوم تعطیلیها چگونه میتوان معاش خانواده را تأمین و اجارهبهای مغازهها را پرداخت کرد؟
آنها ابراز میکنند: مسئولان نهتنها مساعدتی به بازاریان و اصناف در رشته مشاغل سطح دو و سه نداشتهاند ، بلکه هر بار باوجود مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا از طریق بانکها و سایر دستگاههای اجرایی بابت سررسید اقساط بانکی، مالیات و هزینه آب و برق اخطار ارسال کرده و کسبه را تحتفشار قرار میدهند.
این بازاریان مدعی هستند تداوم تعطیلی مشاغل بدون محاسبه ضرر و زیان برای این گروه بیش از گذشته دشواراست.
ناهمخوانی دخلوخرج
رئیس اتاق اصناف ساری نیز در همین راستا اعلام کرد: هماکنون بیش از دوسوم از ۳۵ هزار کسبه شهر ساری که بیشترشان در راسته مشاغل سطح دو و سه قرار میگیرند، واحدهای صنفی خود را بهصورت استیجاری در اختیاردارند و ماهانه ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال بهطور میانگین باید اجاره بهاء پرداخت کنند، بدون اینکه درآمدی از محل کسبوکارشان داشته باشند.
سید احمد اندرواژ با اشاره به اینکه تابآوری کسبوکارها طی ۱۰ ماه گذشته به خاطر همین بیسروسامانی و تعطیلات پیاپی بشدت کاهشیافته است افزود: تحمل اینهمه فشار برای این قشر بسیار طاقتفرسا شده است
نظر شما