قدس آنلاین: محمدباقر قالیباف ۱۸ دیماه در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی از چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مردم این استان شهیدپرور، شجاع و ولایتمدار هستند، اظهار کرد: مردم این استان در هشت سال دفاع مقدس جانانه در برابر دشمن بدون هیچ توقعی ایستادند و خود من نیز در تیپ ۴۴ قمربنیهاشم در کنار این رزمندگان بودم.
رئیس قوه مقننه افزود: بهعلت شرایط کرونا امکان برگزاری تجمعات مردمی و حضور در بین اقشار مختلف مردم در چهارمحال و بختیاری وجود نداشت، اما این مردم با وجود سختی در مسیر حرکت حاضر و خواستههای خود را عنوان کردند.
وی با بیان اینکه نظارت میدانی و سفر به استانها با اولویت استانهای کمبرخوردار در اولویت مجلس شورای اسلامی قرار دارد، بیان کرد: محرومان ولینعمت مسئولان هستند، انصاف و عدالت اقتضا میکند در نظارتهای میدانی بهدنبال بهبود شرایط زندگی و معیشت این قشر و متوازن کردن پیشرفت در کشور باشیم.
قالیباف تاکید کرد: در مجلس یازدهم در بین وظیفه نظارت و قانونگذاری اولویت به نظارت داده شده است، در صحن مجلس با ابزاری از جمله استیضاح، سوال، تذکر، تحقیق و تفحص این نظارت انجام میشود و یک بخش نیز نظارت میدانی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در اجرای پروژههای با مقیاس بزرگ و مقیاس کوچک نباید هیچ تفاوتی قائل شویم، این مسئله هم منشا علمی دارد و هم منشا دینی، امام علی ( ع) نیز در نامه خود به مالک به این مسئله تاکید داشته است که انجام کارهای بزرگ تو رو از انجام کارهای کوچک غافل نکند و این عذری برای ترک مسئولیت است.
وی بیان کرد: مشکلات مردم روستایی و مناطق محروم شاید از نظر ما کوچک باشد، اما برای آنها یک مشکل بزرگ است، اینها مردمی بودند که در جنگ تحمیلی به دفاع از کیان کشور پرداختند و بهبود وضعیت معیشتی آنها باید از مهمترین کارها باشد.
قالیباف گفت: در بحث اجرای پروژههای عمرانی و سیاستگذاریها باید به همه پروژهها به یک میزان توجه شود، در رسیدگی به مشکلات مردم نباید با انجام کارهای بزرگ غفلت شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کسری بودجه باید با صراحت اعلام شود، تصریح کرد: درآمدها نباید موجب افزایش تورم و گرانی در کشور شود، وجود پروژههای عمرانی نیمهتمام با قدمت بالا از دلایل اشکال در ساختار بودجه است.
رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه توجه به قشر محروم از ضروریات است، یادآور شد: سفر به مناطق محروم در کشور مدیران را از خواب غفلت بیدار میکند، در نظارتهای میدانی بر ردههای مدیریتی درصدد رفع موانع هستیم و هیچگاه بهدنبال مچگیری در این نظارتها نخواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه بهدنبال مدیران شجاع، امین و قوی در کشور هستیم، توضیح داد: گاهی برخی نظارتها، شجاعت را از مدیران لایق میگیرد و موجب رفع اشکال نمیشود.
قالیباف با بیان اینکه برخی اشکالات در دیوانسالاری در یکصدسال اخیر از جمله اجرا نشدن قوانین و نحوه قانونگذاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: امروز یکی از آسیبهای کشور سومدیریت و بروکراسی است، همچنین نظام متمرکز در تصمیمگیری و اجرا به انجام خدمات آسیب میزند.
رئیس قوه مقتنه اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی در تلاش است موانع را برطرف، تورم در قانونگذاری را کاهش دهد و با نظارت دقیق بستر را برای خدمت تسهیل کند.
وی با بیان اینکه طولانی شدن روند عملیات اجرایی پروژهها موجب بیاعتمادی مردم نسبت به مسئولان در همه سطوح شده است، افزود: باید هرچه سریعتر با اصلاحات ساختاری این پروژهها به اتمام برسند.
قالیباف با اشاره به اینکه در ساختار بودجه دچار اشکالات فراوان هستیم، گفت: متاسفانه با هر میزان بودجه دچار کسری تراز عملیاتی در بودجه هستیم، کسری بودجه یعنی تورم، مشکل و دست در جیب مردم کردن و باید هرچه سریعتر ساختار بودجه اصلاح شود این موضوع به دولت متذکر شدیم اما این در بودجه امسال اصلاح نشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کسری بودجه باید با صراحت اعلام شود، تصریح کرد: درآمدها نباید موجب افزایش تورم و گرانی در کشور شود، وجود پروژههای عمرانی نیمهتمام با قدمت بالا از دلایل اشکال در ساختار بودجه است.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۹۷ دستور اصلاح ساختار بودجه را به دولت اعلام کرد اما این امر محقق نشد، اصلاح ساختار بودجه یک ضرورت اجتنابناپذیر است، مجلس در ساختار بودجه تغییراتی را اعمال میکند.
قالیباف توضیح داد: در بودجه باید درآمدها پایدار و واقعی باشد، همچنین باید در هزینهها دقت شود، در سالجاری ۹ میلیارد دلار ارز ۴۰۰۰ تومانی به تامین کالاهای اساسی اختصاص یافت اما شاهد ارزانی در کالاهای اساسی نبودیم و شاهد گرانی لجام گسیخته و کمبود نهادهها در کشور هستیم.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه اگر دغدغه معیشت مردم را داریم باید در ساختار بودجه اصلاحات اساسی انجام دهیم و دست دلالها را قطع کنیم، خاطرنشان کرد: تفاوت قیمت کارخانه تا بازار خودرو و فولاد نشاندهنده این است که سود در جیب دلال میرود و درخواست بیشتر از ظرفیت از بانکها موجب افزایش تورم میشود.
وی عنوان کرد: در بودجه ۱۴۰۰ محرومیتزدایی، سلامت مردم، تولید و اشتغال از دغدغههای مجلس شورای اسلامی است، باید در بودجه انضباط ایجاد کنیم، همچنین تقویت زیرساختها در مناطق محروم مدنظر قرار میگیرد.
قالیباف در خصوص ظرفیتهای چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: ظرفیتهای خوبی در حوزه کشاورزی، دامپروری، شیلات و گردشگری در این استان وجود دارد، زیرساختها باید بهگونهای باشد که پیشران مسیر توسعه قرار بگیرد، علاوه بر راههای اصلی باید به راههای فرعی نیز در توسعه توجه شود.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه مسائل مناطق محروم باید ضربتی دنبال شود، خاطرنشان کرد: در مناطق محروم که فقر مطلق حاکم است باید از ظرفیت نهادهای حمایتی از جمله بنیاد مستضعفان، کمیتهامداد، کمیته اجرایی فرمان امام استفاده شود، محروم بودن از امکانات اولیه پسندیده نیست.
وی تاکید کرد: باید غبار محرومیت از چهارمحال و بختیاری برداشته شود و محدودیتها با اولویت دنبال کنیم.
قالیباف در پایان در خصوص مشکلات آبی چهارمحال و بختیاری، خاطرنشان کرد: مردم و مسئولان این استان مخالف انتقال آب نیستند، اما بر اساس ضوابط باید در ابتدا آب شرب، کشاورزی و صنعت مردم تامین شود، سپس مازاد منتقل شود، باید استفاده بهینه از منابع آبی در دستور کار باشد و امید است در این حوزه به یک تفاهم خوب برسیم.
انتهای پیام/
نظر شما