قدس آنلاین: دکتر سعید نمکی درباره اقدامات انجام شده برای واردات واکسن کرونا به کشور، گفت: امیدوارم قبل از ۲۲ بهمن و طبق مصوبه اولویت بندی شده، واکسیناسیون را در گروه ها شروع کنیم. اما تا زمانی که مطمئن ترین و بی خطرترین واکسن را نتوانیم به کشور وارد کنیم، این کار را انجام نمی دهیم؛ چانه زنی های ما به دلیل این است که موثرترین واکسن را وارد کشور کنیم.
وی افزود: علاوه بر آن، درباره واکسن کووکس سازمان جهانی بهداشت نیز قرار بر این بوده از فوریه توزیعش در کشورهای هدف از جمله کشور ما شروع شود.
وی همچنین درباره واکسن کرونا تولید داخل گفت: تست واکسن ایرانی ما در مجموعه برکت مراحل بعدی را سپری کرد. واکسن مجموعه موسسه رازی هم اجازه تست بالینی گرفت و هفته آینده از شروع اولین فاز واکسن ساخت داخل در رازی رونمایی می شود.
وزیر بهداشت درباره واکسن کرونا تولید مشترک ایران و کوبا نیز گفت: این مجموعه که با انتقال دانش فنی در کوبا و در انستیتو پاستور در حال انجام است، فاز دوم مطالعه بالینی را در کشور کوبا طی می کند و فاز سوم را در آینده نزدیک و با انتقال دانش فنی و با نام پاستور در کشور آغاز می کنیم.
افزایش شمار مبتلایان به ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور به ۶ تن
وزیر بهداشت همچنین درباره ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور نیز گفت: بعد از آن پنج مورد که پیش از این اعلام کرده بودم، یک مورد دیگر که یک هموطن که از انگلیس بازگشته بود و در یکی از بیمارستانهای دولتی تحت نظر بود، شناسایی شد. اطرافیان وی هم تحت کنترل و رصد قرارگرفتند. حال همه این موارد خوب است و بعد از آن هم گزارش مورد جدیدی نداریم.
کاهش سیر بیماری در استانهای شمالی
نمکی ادامه داد: امروز ۱۰ نقطه قرمز در استان مازندران داریم. هفته گذشته به این استان سفر کردم و امروز این مژده را به مردم میدهم که با همت استاندار محترم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، عزیزان ما در بسیج و ... این ۱۰ نقطه قرمز استان مازندران دارد به سمت و سوی رنگ نارنجی پیش میرود. عین گرفتاریهایی که در آتش سوزی جنگلهای هیرکانی در خطه شمال پیدا میکنیم، در مورد کرونا هم به دلیل پیوستگی جمعیتی که در این خطه وجود دارد، این موضوع را شاهد بودیم. اما این اتفاق در آنجا با تیزهوشی دوستانمان نیفتاد و امروز شاهد کاهش بیماری در نقاط شمالی هستیم. در کل کشور ۱۰ شهر قرمز، ۲۳ شهر نارنجی، ۱۶۴ شهر زرد و ۲۵۱ شهر آبی داریم.
وی تصریح کرد: نظام سلامت، سازمان بسیج، هلال احمر و سایر سازمانهای مردم نهاد با ما همکاری داشتند. در بعد نظارتی در قالب۱۲ هزار تیم با حدود ۴۳ هزار نیرو با ما همکاری داشتند. در تیم مراقبت در منزل همکاران بخش سلامت و بسیج در قالب ۴۰۰۰ تیم و ۱۰ هزار نفر با ما همکاری داشتند. در رهگیری افراد مثبت و مبتلا همکاری ۳۱ درصد از همکاران بخش سلامت و ۲۹ درصد عزیزان بسیج و بقیه دستگاهها را شاهد هستیم.
هشدار وزیر بهداشت نسبت به عادی انگاری و کاهش رعایت پروتکلهای کرونا
وزیر بهداشت در ادامه صحبتهایش درباره رعایت پروتکلها اظهار کرد: گرچه هنوز مردم همکاری خوبی دارند اما افت رعایت را در برخی مناطق به دلیل عادی انگاری داریم، هنوز رعایت پروتکلها در رنج بالاتر از ۹۰ درصد در متوسط کشوری نرسیده است.
بی توجهی ها اثرات خود را بر بیماری خواهد گذاشت
وی با گلایه از کسانی که تقاضاهای وزارت بهداشت برای رعایت پروتکلها را گوش نکردند، ادامه داد: عدهای با بیتوجهی، این دستاورد بزرگ و عظیم ملی را که یک کشوری با وجود تحریمها به دست آورد، نادیده گرفتند. در طول یک سال گذشته کادر بهداشت و درمان بدون لحظهای درنگ در مقابل هجمههای ویروس ایستادند و رسیدن به مرگ دو رقمی در مقابل مرگ انبوه در دنیا دستاورد کمی نیست. کاهش یک مرگ در ایران معادل این است که در کشوری با زیرساخت مجهز و امکانات مالی ۱۰۰۰ مرگ را کم کنیم. این همدلی و غیرت اتفاق افتاد تا این دستاورد را کسب کنیم متاسفانه عدهای با عدم رعایت پروتکلها چه در سفرها و برخی مراسمها، این دستاورد را ذره ذره به قربانگاه میبرند و این مایه دلشکستگی و اندوه همکاران من است.
وزیر بهداشت گفت: تقاضا میکنم اگر اتفاقی افتاده که تاثیر آن را روزهای بعد میبینیم، از آن مراقبت کنیم. تردید ندارم که بی توجهیها اثرات خود را بر بیماری خواهد گذاشت، امیدوارم وضعمان از این بدتر نشود و حتی با دستیابی به واکسن بازهم پروتکلها را رعایت کنیم.
انتهای پیام
نظر شما