تحولات لبنان و فلسطین

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: امنیت ملی مهمترین اولویت منافع ملی ایرانیان در این عصر پر مخاطره و این منطقه بلاخیز است. توان موشکی ایران به همراه نیروهای مقاومت، مهمترین ابزارهای بازدارندگی در مقابل دشمنان تا دندان مسلحی است که دورتا دور این سرزمین را فرا گرفته‌اند.

بازدارندگی و موازنه قوا دستاورد نظامی جمهوری اسلامی ایران است

بشیر اسماعیلی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت و گو با قدس آنلاین درخصوص مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در طلوع چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: پس از انقلاب اسلامی ،حفظ امنیت ملی و تمامیت ارضی ایران را که در دویست سال گذشته همواره مورد تعرض قرار داشته، باید مهمترین دستاورد این انقلاب به حساب آورد. این مهم در بیانیه گام دوم انقلاب نیز توسط رهبر معظم انقلاب مورد تصریح و تأکید قرارگرفته است .

وی دراین باره توضیح داد: به طور کل بایستی گفت بازدارندگی وموازنه قوا به عنوان اصل مهمی در حفظ امنیت کشور ها به حساب می آید. آمریکا و شوروی در طول قریب به نیم قرن جنگ سرد، با اتکا به این اصل، هیچ یک به دیگری حمله نکردند. بازدارندگی هسته‌ای مهمترین عامل در حفظ صلح بین آمریکا و شوروی بود. اما در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران به طور ناعادلانه‌ای از برنامه هسته‌ای خود باز داشته شد، به نظر می‌رسد توان موشکی ایران تنها و مهمترین عامل بازدارنده این کشور در برابر دشمنان است.

وی در خصوص موازنه قدرت در بین کشورهای حوزه خلیج فارس کرد: عربستان سعودی با خرید سلاح‌های فوق پیشرفته، تفوق خود در جنگ متعارف را علیه ایران مسجل کرده است. به ویژه نیروی هوایی این کشور در سال های اخیر بسیار تقویت شده و مجهز به جنگ افزار های روز دنیاست. در واقع نقطه قوتی که عربستان خیلی هم روی آن تأکید می‌کند به گزاف نیست. آنها در عین حال پشتیبانی قوای آمریکایی را هم در منطقه برای یک جنگ برق آسا و حمله به نقاط حساس ایران دارا هستند. عربستان سعودی با خرید این حجم از سلاح، موازنه قوا را علیه ایران به هم زده است، آنها برتری نظامی و لجستیکی بیشتری نسبت به ایران در اختیار دارند اما آنچه عربستان را با وجود این میزان نفرت و عناد با ایران از ورود به جنگ بازداشته، هراس از پاسخ موشکی ایران است.

اسماعیلی دراین موضوع تصریح نمود: اصابت چند موشک به میادین نفتی عربستان و همچنین زیرساخت های شهرهای بزرگ این کشور موجب فلج شدن آنی عربستان خواهد شد. در این میان از دست آمریکایی هم کاری ساخته نیست و به گفته کالین پاول سعودی‌ها حتی مجال تلفن زدن و کمک خواستن از آمریکا را هم نخواهند یافت. این امر برای امارات متحده که نسبت به ایران ادعای ارضی دارد، حادتر هم خواهد بود. شهر های لوکس و مملو از آسمان خراش های این کشور، به علاوه تمام دستاوردهای عمرانی این چند دهه اخیر، با اصابت موشک‌های ایران نابود خواهند شد، سرمایه گذارها فرار خواهند کرد و توریسم به حال تعلیق در خواهد آمد . به قول معروف آنکه در خانه شیشه‌ای زندگی می‌کند، به کسی سنگ پرتاب نمی‌کند، و این منطق بازدارندگی موشکی ایران است.

امنیت ملی مهمترین اولویت منافع ایران است

وی نظر خود را درباره آسیب پذیر بودن رژیم صهیونیستی در برابر قدرت نظامی ایران گفت: سرزمین کوچک اسراییل، به واسطه فقدان عمق استراتژیک، به شدت در برابر حمله موشکی آسیب پذیر است. ایران در واقع اسراییل را  به خاطر در تیررس نگاه داشتن، به مهار در آورده است. نه فقط موشک های ایران که موشک های حزب الله که در موعد مقرر از چند کیلومتری اسراییل آن را هدف قرار می دهند، تندرو هایی مثل نتانیاهو را هم از جنگ با ایران منصرف کرده است. اسراییل خود را مجهز به سپر دفاع موشکی موسوم به گنبد آهنین می داند. با این حال امثال این سامانه‌های دفاعی، هنوز قادر به دفع کامل حملات موشکی نیستند. از نظر اسراییل ایران بیش از اندازه پهناور است، پس تجزیه آن استراتژی طبیعی اسراییلی‌هاست. در این مورد ایران به صرف داشتن موشک‌ها اکتفا نکرده و جبهه را از طریق لبنان و سوریه یک خط جلوتر یعنی کنار مرزهای اسراییل برده است، چیزی که به آن اصطلاحاً در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محور مقاومت گفته می‌شود.

بشیر اسماعیلی دلیل اصلی دشمنی آمریکا با ما را اینگونه عنوان کرد: ایالات متحده مثل عربستان و اسراییل دشمن فطری ایران نیست، اما از نظر آمریکایی‌ها دو سلطان در اقلیمی نمی‌گنجند! آمریکا خلیج فارس  را حوزه نفوذ خود می داند، پس ایرانی که خودش را محق در تعیین مناسبات این منطقه تلقی می کند، طبعاً مزاحم آمریکا به حساب می‌آید . برای آمریکا هم ایران تجزیه شده به مراتب مزاحمت کمتری نسبت به آنچه امروز با آن روبه روست خواهد داشت. با این وجود آمریکا منافع و هم پیمانان خود در خاورمیانه را گروگان ایران می‌بیند. آمریکایی‌ها از پس عراق و افغانستان با قدرت به مراتب نازل‌تر از ایران بر نیامدند. اینک ایران با نفوذ در شیعیان منطقه و در اختیار داشتن نیروی شبه نظامی و نامتقارن، آمریکا را نسبت به جنگ محافظه کارتر از هر زمانی کرده است.

کارشناس مسائل بین الملل درباره سه مؤلفه مهم در حفظ نظام به ما گفت: امنیت مقوله‌ای است که برای هیچ کشوری قابل مذاکره نیست. زمانی، بعد از جنگ سرد، ناتو با وعده حفظ امنیت اوکراین آن را غیر اتمی کرد. سال ها بعد اوکراین تجزیه شد و عملاً از ناتو هم کاری بر نیامد، اما توان هسته‌ای این کشور در صورت وجود، می‌توانست عامل بازدارنده مؤثری باشد. امنیت ملی مهمترین اولویت منافع ملی ایرانیان در این عصر پر مخاطره و این منطقه بلاخیز است. توان موشکی ایران به همراه نیروهای شبه نظامی وابسته به آن در لبنان، عراق، یمن و سوریه، مهمترین ابزار های بازدارندگی در مقابل دشمنان تا دندان مسلحی است که دورتا دور این سرزمین را فرا گرفته اند. اما علاوه بر این موارد، وجود رهبری قاطع شاید مهمترین عنصر در پیشبرد استراتژی بازدارندگی ایران است. از دیدگاه دشمنانی که مورد اشاره رفت، کاراکتر رهبر ایران را در قالب فردی پیچیده و مصمم که هیچ ملاحظاتی در قبال مقابله با دشمن ندارد، می‌شناسند. حفظ بقا در چنین منطقه خطرناکی برای کشوری با دشمنان بسیار، نیازمند داشتن شیری است که از بازی با او بهراسند. به نظر می آید جمهوری اسلامی ایران در کنار نمایش وجهه تعامل گرا و تنش زدا از خود در عرصه بین‌المللی که طبعاً بر عهده وزارت امور خارجه و دولت است، به جد نیازمند رهبری قدرتمندی است که راه خیال باطل را بر اذهان دشمنان این مرز و بوم ببندد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.