مصطفی احمدی در گفتگو با قدسآنلاین گفت: امسال کمترین سهم را در سبد خرید آجیل مردم، مغزهایی مانند پسته، فندق، بادام، بادام زمینی داشت و به جای آن تخمه فروشی خیلی بیشتر شده است که دلیل آن پایین آمدن قدرت خرید مردم و اولویتهای مهمتری مانند لباس، گوشت و برنج در سبد معیشت آنها است.
وی با اشاره به کاهش فروش آجیل در سال جاری اضافه کرد: 80 درصد دلیل کاهش فروش امسال ما به دلیل کرونا است و باقی به کوچکتر شدن سفره مردم مربوط است.
وی اضافه کرد: البته گرانی بیرویه یک سری از آجیلها مانند فندق و بادام زمینی تا 200 الی 300هزار تومن، نیز باعث شد مردم این اقلام را از آجیل خود حذف کنند.
احمدی در مورد وضعیت بازار آجیل در آستانه سال نو گفت: وضعیت بازار آجیل همچنان تحت تاثیر کرونا است و در کنار آن استقبال مردم هم از آجیل و خشکبار در اسفند 99 در مقایسه با سال 97 خوب نیست. اسفند سال گذشته نیز که تمام اصناف تعطیل بودند.
وی افزود: البته بیشترین فروش آجیل در 10 روز آخر اسفندماه است و هنوز هم برای اعلام قطعی وضعیت بازار امسال زود است. امیدواریم مردم امسال از خرید آجیل استقبال کنند تا واحدهای صنفی ما که پارسال سال سخت و پرضرری را پشت سر گذاشتند امسال بتوانند کمی جان بگیرند.
وی درمورد روند قیمت آجیل و خشکبار در سال جاری نیز گفت: از سال گذشته تا الان همه کالاها و اجناس با افزایش چندبرابری مواجه بودند اما آجیل به نسبت این افزایش، چندان گران نشده و افزایش قیمت آن، تابع خدمات بوده است چنانکه در 70 الی 80 قلم آجیل و خشکبار نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش قیمت داشتیم که 40 درصد آن مربوط به دستمزد و هزینهها است.
احمدی با اشاره به افزایش قیمت آجیل و خشکبار در چند ماه اخیر اظهار کرد: اواخر ماه 11 در برخی اقلام افزایش قیمت داشتیم که آن هم دست ما نبود و بیشتر شامل اقلام وارداتی مثل بادام هندی یا اقلامی مثل کشمش سبز میشد. صادرات بیرویه کشمش به افغانستان و صادرات مجدد آن به کانادا و امریکا کشمش سبز را از کارتن 150 هزارتومان به 450 هزارتومان رساند.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار نیز در پاسخ به اینکه امسال چند درخواست برای تعطیلی و لغو مجوز کار داشتید، گفت: به دلیل تعطیلی اسفند سال گذشته و فروردین ماه امسال و ضرر سنگینی که بسیاری از واحدهای صنفی آجیل و خشکبار دادند حدود 50 درخواست برای تعطیلی و لغو مجوز رسید اما با مذاکراتی که با آنها داشتیم از درخواستشان منصرف شدند و قبول کردند یک سال دیگر بمانند و نهایتا 10 واحد از این صنف خارج شدند.
احمدی در ادامه اظهار داشت: هر واحد صنفی 4 الی 5 خانواده را پوشش میدهد و علاوه بر آن مشاغل دیگری به آنها وابسته هستند. به همین دلیل امیدواریم امسال مردم از آجیل استقبال کنند.
وی بیشترین تخلفات اعضای اتحادیه آجیل و خشکبار را شکایت مردم از ماندگی آجیل عنوان کرد و گفت: با این که آجیل تا سه ماه بعد از فرآوری ماندگاری دارد و این آجیلها تا حد زیادی مشکل بهداشتی و منع مصرف نداشتند با این حال در هیات حل اختلاف اتحادیه، سعی کردیم رضایت مشتری را بگیریم در موارد بسیار معدودی نیز حکم برای واحدهای متخلف صادر شد.
نظر شما