تحولات لبنان و فلسطین

خراسان شمالی با بیش از ۱۱۵ جاذبه گردشگری، ۲۴ منطقه نمونه ملی و استانی و هشت روستای هدف گردشگری، مقصدی بکر برای طبیعت‌دوستان و علاقه‌مندان به فرهنگ و آیین‌های اقوام مختلف است.

صنعت گردشگری در تعطیلات!

اما در یک سال اخیر با گسترش ویروس کرونا، علاوه بر همه بحران‌هایی که این بیماری برای کسب‌وکارها ایجاد کرده، صنعت گردشگری به ‌مراتب بسیار بیشتر از سایر دسته‌های شغلی متأثر شده است؛ چراکه گردشگری نیازمند حضور فیزیکی افراد در یک موقعیت زمانی و مکانی مشخص است، در حالی ‌که می‌بینیم با شیوع کرونا، گردشگری و جابه‌جایی بین‌شهری بسیار کم شده است.

خانه‌مسافرهای غیرمجاز

مدیر یکی از سوئیت آپارتمان‌های مرکز استان در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: سال گذشته در ایام عید نوروز و درست در زمان اوج کار فعالان صنعت گردشگری ویروس کرونا در جهان، کشور و استان شیوع پیدا کرد که آسیب‌پذیرترین صنعت در کشور بخش گردشگری بود و عملاً ضربه بسیار بدی به این حوزه وارد شده است.

جمالی می‌افزاید: در چند ماه اول پس از شیوع این بیماری با قرنطینه شدن مردم و اجرای محدودیت‌ها صنعت گردشگری استان تعطیل شد که بسیاری از نیروها بیکار شدند.

وی یکی از مشکلات اساسی هتل‌داران را وجود خانه‌مسافرهای غیرمجاز عنوان می‌کند و می‌گوید: در سطح استان به میزان قابل‌ توجهی خانه‌مسافر ایجاد شده که همین امر با روند هتل‌داری در کشور مغایرت دارد و موجب کاهش مسافران هتل‌ها شده است.

بازار داغ تورهای غیرقانونی

مدیر دفتر یک آژانس گردشگری در بجنورد نیز با بیان اینکه از ابتدای سال جاری با توجه به شیوع بیماری کرونا با مشکلات زیادی به لحاظ مالی مواجه شده‌اند می‌گوید: از زمان اعلام شیوع ویروس کرونا در کشور و استان، اعلام شد آژانس‌های گردشگری اجازه برگزاری تور را ندارند و از اسفند سال گذشته به مدت چند ماه هیچ مجوزی برای ادامه فعالیت به ما داده نشد.

مهنانی با بیان اینکه فصل فعالیت دفاتر آژانس‌ها ۶‌ماه اول سال است، می‌گوید: در مدت زمانی که دفاتر تعطیل بودند بسیاری از دفاتر به دلیل هزینه‌هایی چون اجاره دفتر، حقوق کارکنان، هزینه آب، برق، گاز و تلفن و... به مرخصی رفتند.

وی در خصوص تسهیلات کرونایی ارائه شده نیز می‌گوید: تسهیلات کرونایی آن ‌هم با درصد بالا به درد ما نمی‌خورد زیرا باید درآمد داشته باشید تا بتوانید تسهیلات را پرداخت کنید.

وی از برگزاری تورهای غیرقانونی انتقاد می‌کند و می‌گوید: برخی از افراد به‌صورت غیرقانونی در قالب تور برنامه‌های یک یا دوروزه را در استان در خارج از شهر برگزار می‌کنند که در حال حاضر بازار این افراد رونق خوبی دارد و متأسفانه هیچ نظارتی نیز نمی‌شود.

زنجیره آسیب‌پذیر گردشگری

رئیس هیئت مدیره انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بومگردی خراسان شمالی می‌گوید: صنعت گردشگری شامل مشاغلی است که صنف‌ها و شغل‌های زیادی چه به ‌صورت مستقیم و چه به‌ صورت غیرمستقیم با آن در ارتباط هستند، وقتی با شیوع این بیماری این صنعت تعطیل شد به شغل‌های زیادی هم آسیب وارد کرد.

وصالی با بیان اینکه ویروس کرونا موجب شد تعدادی از اقامتگاه‌های بومگردی تعطیل شوند می‌گوید: در طول سال و به خصوص ایام نوروز جای سوزن انداختن در اقامتگاه‌های بومگردی استان نبود و فعالیت‌های مجازی و اقدام‌های مدیران بومگردی‌ها موجب شده بود حتی برخی از بومگردی‌های ما برای مسافران خارجی رزرو شود، اما این روزها اقامتگاه‌ها خالی از گردشگران شده است.

خسارت ۴۰ میلیارد تومانی

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: در این استان‌ هم ‌اکنون هشت هتل یک تا چهار ستاره، یک متل، ۱۱ مهمان‌پذیر، ۳۸ خانه‌مسافر، ۳۶ اقامتگاه بومگردی، دو مجتمع گردشگری، اقامتی و تفریحی و پذیرایی، ۱۷ سفره‌خانه سنتی و ۴۳رستوران بین‌راهی مسافران را پذیرش می‌کنند.

حبیب یزدان‌پناه می‌افزاید: در سال‌های گذشته گردش مالی خراسان شمالی از صنعت گردشگری افزون بر ۱۵۰ میلیارد تومان بوده که در ‌یک سال اخیر و تحت تأثیر ویروس کرونا به حداقل رسیده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد تومان خسارت به مجموعه‌های گردشگری اعم از واحدهای بومگردی، هتل‌ها، آژانس‌های مسافرتی و راهنمایان گردشگری وارد شده است، اظهار می‌دارد: همه‌گیر شدن ویروس کرونا و واهمه از مبتلا شدن به این ویروس سبب کاهش سفرها و تعطیلی مراکز اقامتی و رستوران‌های بین‌راهی شده است.

یزدان‌پناه از بیکار شدن بیش از ۷۰۰ فعال این حوزه خبر می‌دهد و می‌گوید: تأثیر کرونا بر فعالان صنعت گردشگری در این استان سبب تغییر شغل برخی فعالان و همچنین مهاجرت آن‌ها به استان تهران برای درآمدزایی و گذران امورات زندگی شده است.وی در خصوص برنامه‌های نوروز ۱۴۰۰ نیز می‌گوید: با توجه به دستورالعمل ستاد مبارزه با کرونا تنها شهرهای آبی و زرد مجاز به پذیرش مسافر آن‌ هم با شرایط خاص هستند و اقامت مسافران تنها در هتل‌ها مجاز بوده و اقامت در چادر، سوییت‌های خانگی و... غیرمجاز تلقی می‌شود.

مدیر کل میراث فرهنگی خراسان شمالی ادامه می‌دهد: به دلیل شیوع این بیماری بیشتر هتل‌ها متضرر شده‌اند در همین راستا مسافرانی که قصد مسافرت به شهرهای آبی و زرد را دارند باید از قبل، زمان ورود و خروج خود را در شهر مورد نظر ثبت و رزرو کنند و چنانچه زودتر یا دیرتر از زمان موعد هتل را ترک کنند ملزم به پرداخت جریمه می‌شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.