تحولات منطقه

نماینده آمریکا در امور ایران با تکرار ادعاهای دیگر مقام‌های آمریکایی از برجام به عنوان یک توافق شکننده یاد کرد و گفت که دولت بایدن به دنبال توافقی بهتر با تهران است.

رابرت مالی: برجام یک توافق شکننده است؛ آمریکا به دنبال توافقی بهتر با ایران است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین:  «رابرت مالی» نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران روز گذشته (چهارشنبه) در مصاحبه با شبکه «صدای آمریکا» (VOA)، بار دیگر با تکرار اظهارات مقام‌های آمریکایی درباره تلاش دولت «جو بایدن» برای رسیدن به توافقی فراتر از برجام گفت: «برجام نشان داده است که یک توافق شکننده و ضعیف است و ما معتقدیم که (این توافق) می‌تواند باید یک توافق تکمیلی (بعدی) تقویت شود».

وی همچنین در بخشی از این گفت‌وگو بار دیگر همچون دیگر مقام‌های ارشد آمریکا برای بازگشت دولت بایدن به برجام شرط‌گذاری کرد و گفت که «آمریکا در صورت بازگشت ایران (به تعهدات برجامی) آمادگی دارد که فوراً به این توافق بازگردد».

نماینده آمریکا در امور ایران با این حال ضمن ابراز امیدواری برای دستیابی زودهنگام به توافقی جدید با ایران گفت: «ما خواهان توافقی هستیم که نفع هر دو طرف و همچنین کشورهای منطقه باشد و چنین توافقی پایدارتر است».

مالی در بخشی از این مصاحبه علی رغم آنکه توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، ‌روسیه، چین بعلاوه آلمان) را یک توافق شکننده توصیف کرد اما در بخشی دیگر از آن به عنوان دستاوردی عظیم برای طرف‌های مذاکره‌کننده نام برد.

وی در این خصوص توضیح داد: «برجام یک دستاورد عظیم برای ایران و ۱+۵ بوده است و می‌خواهیم به یک توافق بهتر از آن برسیم».

اظهارات رابرت مالی در خصوص یک توافق بهتر با جمهوری اسلامی ایران در حالی مطرح شده است که «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (چهارشنبه) در گفت‌وگو با پایگاه تحلیلی «پولتیکو» درباره سیاست دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا درباره برجام گفته واشنگتن می‌خواهد با اعمال فشار از ایران امتیازات جدید بگیرد.

ظریف درباره عدم گفت‌وگوی ایران با آمریکا توضیح داد: «چرا گفت‌وگو نمی‌کنیم؟ دلیل گفت‌وگو نکردن این است که چیزی برای گفت‌وگو کردن وجود ندارد. ما یک توافق داریم که در خصوص آن با همین آدم‌هایی که امروز در کاخ سفید هستند و با همین آدم‌هایی که امروز در وزارت خارجه هستند گفت‌وگو کرده‌ایم.» 

آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهداتش از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد.

 ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا به طور کامل تعهداتش در توافق هسته‌ای را اجرا کرد و به کشورهای اروپایی که وعده جبران آثار این خروج را می‌دادند برای عمل به تعهداتشان فرصت داد.

یک‌سال بعد که دولت‌های اروپایی نتوانستند به وعده‌هایشان عمل کنند تهران اعلام کرد طبق مفاد مندرج در توافق هسته‌ای طی چند گام تعهداتش در توافق هسته‌ای را کاهش خواهد داد.

ایران از آن زمان اعلام کرده الزامی برای رعایت محدودیت‌های مندرج در برجام در زمینه غنی‌سازی، میزان ذخائر اورانیوم و تحقیق بر روی سانتریفیوژهای پیشرفته ندارد. تهران علاوه بر این کار بر روی یک خط مونتاژ جهت ساخت اورانیوم فلزی را هم از سر گرفته است.

ایران اخیراً از روز پنج اسفندماه اعلام کرد اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف می‌کند. این اقدام در راستای اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ایران است که شریکان ایران در برجام را به لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران، در راستای حقوق مصرح جمهوری اسلامی ایران تحت بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام ملزم می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران گفته همه این گام‌ها بازگشت‌پذیر هستند و چنانچه واشنگتن به برجام برگردد ایران نیز این اقدامات را به عقب برخواهد گرداند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.