تحولات لبنان و فلسطین

۲۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۷
کد خبر: 747155

در ماه مبارک رمضان به دلیل شرایط خاص آن، به منظور حفظ سلامت بدن، توجه به برخی نکات ضروری است.

چگونه از "کلیه ها" در ماه رمضان محافظت کنیم؟

قدس آنلاین: بسیاری از ما نمی‌دانیم چگونه از کلیه‌های خود محافظت کنیم تا آن‌ها، به ویژه هنگام روزه داری در ماه مبارک رمضان عملکرد خوبی داشته باشند؛ به گونه‌ای که گاهی اوقات از سوزش ادرار و همچنین درد شدید در پهلوهای خود رنج می‌بریم.

در این گزارش، برخی از نکات و مراحل محافظت از کلیه‌ها در ایام روزه داری ماه رمضان به شما ارائه می‌شود:

۱- مصرف نمک را محدود کنید:

استفاده زیاد از نمک نه تنها برای فشار خون مضر است، بلکه به کلیه‌ها نیز آسیب می‌زند. دکتر مونتیمایور می‌گوید: اگر شما در غذای خود نمک زیاد ریخته باشید، فرقی ندارد که مثلا با آب زیاد شوری آن را رفع کنید، در هر صورت شما آن مقدر نمک را جذب خواهید کرد.

۲- محدود کردن مصرف غذاهای غنی از پروتئین:

دکتر مونتیمایور به عنوان متخصص کلیه و استاد فیزیولوژی، توضیح می‌دهد که پروتئین زیاد باعث می‌شود کلیه‌ها دو برابر بیشتر از حد طبیعی کار کنند که این باعث فشار بر آن‌ها و درد شدید در این ناحیه می‌شود؛ بنابراین، ما توصیه می‌کنیم که یک رژیم غذایی متعادل متشکل از برنج، سبزیجات، ماهی و میوه‌ها داشته باشید.

۳- فشار خون خود را روی ۸۰/ ۱۳۰ یا پایین‌تر از آن حفظ کنید:

اگر فشار خون از ۱۴۰/۹۰ بیشتر باشد، این امر می‌تواند ظرف پنج سال باعث آسیب به کلیه شود. کلیه‌ها با فشار خون ۱۳۰/۸۰ یا کمتر کاملا کار خود را انجام می‌دهند. برای کمک به کنترل فشار خون، باید نمک مصرفی خود را محدود کنید، وزن خود را کاهش دهید و در صورت نیاز از داروهای فشار خون بالا استفاده کنید.

۴- سطح قند خون خود را زیر ۱۲۰ میلی گرم در دسی لیتر نگه دارید:

دیابت و فشار خون بالا دو دلیل اصلی نارسایی کلیه هستند. دیابت تقریبا بر تمام سیستم‌های بدن تاثیر می‌گذارد، بنابراین، ما به افراد دیابتی در ماه رمضان توصیه می‌کنیم رژیم غذایی، ورزش و استفاده از داروهای دیابت را دنبال کنند.

چگونه از سلامت

۵- نوشیدن هشت لیوان آب در روز:

نوشیدن روزانه هشت لیوان آب از افطار تا سحر توصیه می‌شود. نوشیدن آب کافی همچنین از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند. سنگ کلیه یک وضعیت دردناک است که در صورت عدم درمان، می‌تواند منجر به نارسایی کلیه شود.

۶ - محدود کردن مصرف مسکن ها:

دکتر مونتیمایور می‌گوید که مصرف مسکن‌ها مانند اسید مفنامیک، ایبوپروفن و سیلوکوکسین برای مدت طولانی می‌تواند باعث از بین رفتن و کاهش کارآیی کلیه شود؛ بنابراین مصرف این داروها نباید بیشتر از یک هفته به طول انجامد.

۷ -از مصرف دوزهای بالای ویتامین‌ها خودداری کنید:

برخی از افراد علاقه دارند که دوزهای بالای ویتامین C مثلا در دوز ۲۰۰۰ میلی گرم را مصرف کنند که متخصصین نسبت به عوارض آن هشدار می‌دهند و می‌گویند که مصرف بیش از حد ویتامین C منجر به تشکیل سنگ کلیه می‌شود، بنابراین مصرف این قرص‌ها با دوز ۵۰۰ میلی گرم یا کمتر امن‌تر است.

۸- برای محافظت از کلیه به مکمل‌های تغذیه‌ای اعتماد نکنید:

به گفته دکتر مونتیمایور، هیچ مکمل غذایی کاملا اثبات شده علمی وجود ندارد که از کلیه‌ها محافظت کند.

۹ - آزمایش کلیه انجام دهید:

آزمایش‌های ساده مانند آزمایش کامل گروه خون مورد تاکید است؛ به گونه‌ای که با این آزمایش‌ها پروتئین موجود در خون شناسایی شده و فرد از احتمال وجود مشکل در کلیه‌های خود آگاه می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام./

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.