تحولات منطقه

۲۴ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸
کد خبر: ۷۴۷۶۳۹

در سایه سیاست متزلزل دولت سعودی و بحران اقتصادی و همچنین افزایش قیمت بنزین در این کشور بسیاری از کاربران توییتر اعتراض خود را به افزایش قیمت مشتقات نفتی اعلام کردند.

 افزایش قیمت سوخت و خشم شهروندان سعودی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین؛ به نقل از الواقع السعودی، نارضایتی و خشم ملت سعودی بلافاصله پس از اعلام قیمت جدید مشتقات نفتی آرامکو غول نفتی عربستان برانگیخته شد.

افزایش مکرر قیمت بنزین در عربستان موجب نارضایتی شهروندان سعودی شده که آن‌ها در میان فراخوان‌هایی خواستار توقف افزایش بنزین و مشتقات نفتی و همچنین متوقف کردن سیاست‌های متزلزل دولت شدند و نارضایتی خود را از کاهش مداوم حقوق و افزایش بنزین اعلام کردند.

بسیاری از کاربران توییتری با هشتگ‌هایی‌ اعلام کردند که آل سعود میلیاردها دلار در خارج از کشور هزینه می‌کند و با افزایش قیمت بنزین و نفت و وضع مالیات‌های سنگین برای آن‌ها آینده مبهم و تیره‌ای را برای آن‌ها رقم می‌زند.

کاربران سعودی با انتشار تصویر «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه سابق سعودی اعلام کردند که شهروندان سعودی اکنون در شرایط بسیار سختی زندگی می‌کنند درحالی که در دوران سلطنت عبدالعزیز شرایط زندگی اینگونه دشوار نبود.

بالا رفتن قیمت بنزین ۹۱ از ۱.۹۰ ریال سعودی به ۱.۹۹ ریال به ازای هر لیتر باعث افزایش نارضایتی ملت سعودی شد درحالیکه در سال گذشته قیمت هر لیتر از آن ۱.۵۵ ریال بود. هر لیتر بنزین ۹۵ نیز که در سال گذشته ۲.۱۱ ریال بود، به ۲.۱۳ ریال افزایش یافت .

در سایه افزایش قیمت بنزین و اعلامیه قبلی آن ، شهروندان سعودی قبل از افزایش قیمت بنزین به ایستگاه‌های سوخت هجوم بردند که باعث ایجاد ترافیک و آشوب در بیشتر پمپ بنزین‌های عربستان شد.

بسیاری از شهروندان سعودی نارضایتی خود را از افزایش قیمت سوخت اعلام کردند که این امر همزمان با افزایش قیمت کالاها و مواد غذایی در یک سیاست اشتباه انجام شد؛چرا که دولت سعودی درآمد شهروندان را در نظر نگرفته است.

رژیم آل سعود تمام منابع و بودجه کشور را به دست گرفته و در خارج از کشور هزینه می‌کند و از تمام توانش با استفاده از مگس‌های الکترونیکی برای سرکوب منتقدان و مخالفان استفاده می‌کند و در این راستا نیز از مزدوران جهان کمک می‌گیرد.

دکتر«ذیب بن عماش» در همین راستا اعلام کرد : افزایش قیمت بنزین چه توجیهی دارد؟ وقتی قیمت نفت پایین می‌آید ، بنزین افزایش می‌یابد و وقتی قیمت نفت افزایش می‌یابد ، بنزین نیز افزایش می یابد ، بنابراین این افزایش هیچ ارتباطی با قیمت نفت ندارد.

وی افزود: دلیل آن این است که به دلیل دستکاری مالی مقامات سعودی یک بحران اقتصادی  در عربستان وجود دارد و هدف آنان این است که از جیب شهروندان این موضوع را بپوشانند ، آیا رهبری معقول در عربستان وجود دارد که صدای مردم را در خصوص کاهش قیمت بنزین را درک کند؟

حساب کاربری « دیپلماسی قدیم» نوشت: بنزین را ارزان کنید.این همه سال غارت ثروت، سرزمین، آب و نفت ما کافی نبود؟

وزارت دارایی عربستان در سال گذشته برای حل بحران کسری بودجه عربستان که آن را دردناک توصیف کرد، اقداماتی را تصویب کرد که این اقدامات شامل سه برابر شدن مالیات در عربستان یعنی از ۵ درصد به ۱۵ درصد بود.

عربستان از زمان آغاز ولیعهدی محمد بن سلمان به لبه پرتگاهی نزدیک شده است؛چراکه وی مجموعه‌ای از طرح‌ها و وعده‌های اقتصادی پوچ و خیالی را آغاز کرد که تاکنون هیچ کدام عملی نشده است.او در بسیاری از اقدامات از جمله جنگ علیه یمن و محاصره قطر شکست خورد و وجه وی در افکار عمومی به دلیل مشارکت در قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی و سایر نقض‌های حقوق بشری لکه دار شد.

محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۶ ، آینده امیدوار کننده‌ای برای پیشرفت عربستان قول داد و گفت که بحران‌های مسکن و بیکاری را حل می‌کند، اما جاه طلبی‌های وی اجازه فکر کردن به این بحران‌ها نداد.

بن سلمان در آن زمان در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که ما به دنبال آن هستیم که چگونه اقتصاد کشور بزرگتر خواهد شد! چگونه یک فضای جذاب در خانه خود ایجاد کنیم! اگر قیمت نفت بالا در بازارهای جهانی بالا برود، پشتیبانی شدیدی برای برنامه‌های ما ایجاد می کند.

اما در سال ۲۰۲۰ ، بحران ویروس کرونا و جنگ قیمت نفتی که ولیعهد سعودی و مخالفان او به راه‌ انداختند، عربستان را به یک پرتگاه روانه کرد و این کشور مجبور به استقراض و اعمال مالیات‌های سخت و ریاضت‌هایی علیه شهروندان سعودی شد.

شهروندان سعودی با توجه به مجموعه اقدامات دولت رژیم آل سعود برای مقابله با بحران اقتصادی عربستان و پیامدهای ناشی از آن با بیشترین موج گرانی در تاریخ عربستان روبرو شدند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.