قدس آنلاین؛ برنامه جذب متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور از سال ۹۴ توسط معاونت علمی آغاز شده است و تاکنون توانسته بیش از ۵۰۰ نفر از محققان برجسته ایرانی مقیم دیگر کشورها را به عنوان هیأت علمی دانشگاههای برتر کشور جذب کند.
این برنامه با هدف رفع چالشهای اساسی عنوان شده توسط نخبگان ایرانی علاقهمند به همکاری با کشور از جمله «عدم وجود یک مکانیزم مشخص برای ایجاد ارتباط با مؤسسات و مراکز منتخب علمی و فناوری»، «عدم آشنایی با وضعیت علمی و فناوری کشور در حوزه تخصصی»، «فرآیند زمانبر تأیید مدارک و جذب در دانشگاهها» و «مشکلات معیشتی و مساله سربازی» طراحی و اجرا شده است.
بر اساس آمارهای موجود، تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر از محققان بازگشته به کشور در قالب برنامه مذکور جذب هیأت علمی دانشگاههای تراز اول داخلی شدهاند که این امر در بالا رفتن سطح کیفی فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و بینالمللی دانشگاهها تأثیر قابل توجهی داشته است.
در سال ۹۹ هم به دلیل شیوع بیماری کرونا و با وجود پیشبینیها مبنی بر کمرنگ شدن سطح همکاریها و بازگشت نخبگان به کشور در ۵ ماه نخست سال، بیش از ۳۰۰ نفر از فارغالتحصیلان ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا از طریق برنامه مذکور همکاری خود را با مراکز علمی و فناوری داخلی آغاز کردند که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته تقریباً ۲ برابر شده است.
نظر شما