تحولات منطقه

امام خمینی (ره) آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به عنوان روز جهانی قدس نامگذاری کردند تا مرحله جدیدی در همبستگی با مسئله فلسطین و مبارزه ملت فلسطین در سایه بیداری ملت های مسلمان و آزادیخواه در منطقه و جهان در برابر صهیونیست ها و استکبار جهانی آغاز شود.

وقتی هنر راوی مظلومیت «قدس» می‌شود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، صاحبان قلم و هنر برای این روز دست به کار شده اند و در کنار راهپیمایی های جهانی، با خلق آثار به بیان نفرت خود از رژیم غاصب صهیونیسم پرداخته اند.

برخی از این آثار که بیان کننده انزجار از اهداف شوم رژیم غاصب صهیونیسم است در موزه های آستان قدس رضوی در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.

 

هنر؛ راوی مظلومیت

موزه های آستان قدس رضوی مجموعه‌ای شامل تابلوی نقش برجسته، نشان طلایی، ماکت معرق، تمبر یادبود، اسکناس و سکه با موضوع فلسطین را در خود جای داده که در موزه هدایای مقام معظم رهبری و گنجینه تمبر، اسکناس و سکه موزه مرکزی در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

مهدی قیصری نیک؛ معاون امور موزه‌های آستان قدس رضوی در این خصوص به سینی مسی قلم‌زنی‌شده «القدس لنا» به ابعاد ۲۷× ۴۰ سانتی‌متر اشاره دارد که این تابلوی ارزشمند از جمله آثار هنری و معنوی به ‌شمار می‌رود که همبستگی امت اسلامی را در برابر رژیم اشغال‌گر قدس نشان می‌دهد.

این اثر تابلوی یادبودی است که کنفرانس بین‌المللی حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در سال ۱۳۷۰ به موزه رضوی اهدا کرده است.

ماکت معرق صدف مسجد قبه‌الصخره، اثر دیگر این گنجینه است که توسط احمد جبریل؛ دبیر کل جبهه خلق برای آزادی فلسطین در سال ۱۳۷۳، اهدا شده است.

معاون امور موزه‌های آستان قدس رضوی استفاده از معرق‌هایی به رنگ شیری و صدف‌هایی هفت‌ رنگ را از شاخصه های هنری این اثر عنوان می کند که آیه نخست سوره اسراء روی آن به چشم می‌خورد.

وی همچنین به ماکت معرق صدف مسجد قبه‌الصخره که در ابعاد ۲۹×۳۹ سانتی‌متر خلق شده است اشاره داشت که توسط نخست وزیر فلسطین اهدا شده است.

نشان طلایی «مسجد الصخره القدس» از دیگر آثاری است که در موزه آستان قدس رضوی در معرض بازدید عموم قرار دارد.

این اثر نشان طلایی از طرف عبدالناصر جبری؛ رئیس دانشگاه الدعوه‌الاسلامیه، شعبه لبنان در سال ۱۳۷۹ به رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) تقدیم شده است.

قیصری به شاخصه های این اثر اشاره داشته و گفت: این نشان طلایی درون محفظه‌ شیشه‌ای پایه‌داری قرار داشته که شامل دو صفحه طلایی متصل به هم است و در صفحه‌ گرد بالایی، تصویر برجسته مسجد الصخره القدس و در صفحه پایینی، تصویر کره زمین نقش بسته است.

وی همچنین تابلوی تصویر سه بعدی مسجدالاقصی که در ابعاد: ۹۰×۷۱ سانتی‌متر خلق شده است را از دیگر آثار موزه با موضوع فلسطین عنوان میکند که توسط جنبش مقاومت اسلامی حماس اهدا شده است.

تمبرهایی با نماد قدس

با دستور رهبر کبیر انقلاب اسلامی در برگزاری هفته آخر ماه مبارک رمضان به عنوان «روز جهانی قدس»، برای اولین بار در تاریخ پست ایران در مورخ ۱۷ مهر ۱۳۵۹ تمبر «روز جهانی قدس» در تیراژ دو میلیون چاپ و منتشر شد.

پس از ایران کشورهای دیگر جهان اسلام به تبعیت از پست ایران به پاسداشت قدس شریف تمبر چاپ کردند.

در گنجینه تمبر، اسکناس و سکه آستان قدس رضوی تمبرهایی از کشورهای تونس، لیبی، جمهوری مالی، سوریه، عراق، جمهوری موریتانی، مالزی، یمن، جمهوری سومالی، سنگال، گامبیا، بنگلادش، قبرس، پاکستان، مراکش، جمهوری نیجر و اندونزی به چشم می خورد.

معاون امور موزه های آستان قدس رضوی تمبرهای روز جهانی قدس منتشره پست جمهوری اسلامی ایران در بین مجموعه داران کشورهای مختلف را دارای طرفداران زیادی عنوان می کند.

مهدی قیصری نیک، به تمبرهایی نظیر مسجدالاقصی در غل و زنجیر صهیونیسم جهانی، قدس و بیداری اسلامی، بزرگداشت شهید شیخ راغب حرب، قرآن و مسجدالاقصی، بزرگداشت شهید عزالدین قسام، بزرگداشت شهید سلیمان خاطر، یورش صهیونیستها به قبه الصخره اشاره داشت که در این گنجینه در معرض بازدید قرار دارد.

بازدید کنندگان در بازدید از گنجینه تمبر، اسکناس و سکه رضوی می توانند تمبرهای نهضت سنگ بر علیه ارتش صهیونیست، تصاویر شهدای قیام مسجدالاقصی، بزرگداشت شهید سیدعباس موسوی دبیرکل سابق حزب الله، کودکان آواره فلسطین، بزرگداشت شهید دکتر فتحی شقاقی، تخریب بناهای اسلامی به دست صهیونیستها و سالگرد اعلام تشکیل دولت فلسطین را نیز مشاهده کنند.

لازم به ذکر است، موزه هدایای مقام معظم رهبری با سه تالار قرآنی، مفهومی و محتوایی در طبقه همکف ساختمان موزه قرآن و نفایس وگنجینه تمبر، اسکناس واقع در طبقه منهای یک موزه مرکزی آستان قدس رضوی در صحن کوثر حرم مطهر رضوی واقع شده که بعد از پایان یافتن دوران قرنطینه کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی به روی بازدید کنندگان گشوده خواهد شد.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.