تحولات منطقه

مدیر مطالعات و بررسی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: آستان قدس رضوی با انتشار ۱۴ هزار و ۸۹۱ جلد کتاب با شمارگانی نزدیک به ۷۰ میلیون نسخه کتاب طی ۹۵ سال، به عنوان کانونی تاثیر گذار در ترویج و تعمیق معارف ناب اسلامی و شیعی مطرح است.

آماری از کارنامه ۹۵ ساله آستان قدس در حوزه چاپ و نشر کتاب/ انتشار ۷۰ میلیون نسخه کتاب در آستان قدس رضوی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، رمضان علی ایزانلو با اشاره به انتشار «کتابنامه نشر آستان قدس رضوی از سال ۱۳۰۵ تا ۱۳۹۹» از سوی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: آستان قدس رضوی از سال ۱۳۰۵ خورشیدی با چاپ سه جلد نخست فهرست نسخ خطی کتابخانه مرکزی که اولین تجربه فهرست نویسی نسخ خطی به سبک و سیاق امروزی در ایران به شمار می رود، فعالیت انتشاراتی خود را آغاز کرد.

مدیر مطالعات و بررسی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی ادامه داد: تا پیروزی انقلاب اسلامی ۲۷ عنوان کتاب که ۱۶ جلد آن فهرست نسخ هستند از سوی کتابخانه مرکزی و کتابخانه ملی ملک که تنها موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی در آن دوران بودند منتشر شد. به برکت انقلاب اسلامی و در پرتو عنایات حضرت علی بن موسی الرضا(ع) این آستان مقدس به جایگاه والایی در زمینه نشر علوم و معارف اسلامی دست یافته و نقش به سزایی در توسعه فرهنگ مکتوب کشور ایفا کرده است.

وی با اشاره به اینکه فعالیت حرفه ای و تخصصی آستان قدس رضوی در حوره چاپ و نشر از سال ۱۳۶۳ با ایجاد موسسه چاپ و انتشارات، بنیاد پژوهش های اسلامی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و کنگره جهانی حضرت رضا(ع) آغاز شده است، افزود: هم اکنون در آستان قدس ۹ موسسه مجوز نشر و دو مرکز چاپی درحال فعالیت هستند و شبکه قابل توجهی از مخاطبان در آستان قدس شکل گرفته است.

به گفته ایزانلو، موسساتی همچون، بنیاد پژوهشهای اسلامی، به نشر، موسسه جوانان، موسسه چاپ و انتشارات، موسسه آفرینشهای هنری، معاونت تبلیعات اسلامی، دانشگاه‌ امام رضا(ع)، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکزاسناد آستان قدس، کتابخانه و موزه ملی ملک، بنیاد فرهنگی رضوی و مرکز قرآن کریم، چاپ و نشر کتاب را در آستان قدس رضوی به عهده دارند.

وی با اشاره به اینکه «کتابنامه نشر آستان قدس رضوی (از سال ۱۳۰۵ تا ۱۳۹۹)» نگاهی آماری به پیشینه فعالیت انتشاراتی موسسات علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی دارد، اظهار کرد: از آن جایی که آستان قدس رضوی از پرکار ترین و قدیمی ترین ناشران کتاب در کشور شناخته می شود، مستند کردن تاریخ نشر آستان قدس رضوی، مهم ترین هدف از تولید این کتابنامه بوده است.

ایزانلو تصریح کرد: اطلاعات کتاب شناختی هر اثر شامل عنوان کتاب، نویسنده، سال چاپ، تعداد صفحات و قطع کتاب به تفکیک موضوع و همچنین افتخارات و دستاوردهای این موسسات در جشنواره های حوزه چاپ و نشر کشور و آمار نشر ۹۵ ساله آستان قدس رضوی در این کتابنامه گردآوری شده است.

مدیر مطالعات و بررسی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی همچنین ادامه داد: در میان موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی، شرکت به نشر با انتشار ۲ هزار و ۴۲۲ عنوان کتاب در ۶۱۵۱ مجلد با شمارگان قریب به ۲۶ میلیون نسخه، سهم۴۱ درصدی شمارگان و ۳۷ درصدی از نظر جلد و سپس بنیاد پژوهش های اسلامی با انتشار هزار و ۸۸۳ عنوان کتاب در ۳۹۱۵ مجلد با شمارگان افزون بر ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نسخه، سهم۱۹ درصدی شمارگان و ۲۷ درصدی از نظر جلد اولین و دومین موسسه پرکار آستان قدس رضوی در چاپ و نشر کتاب است. معاونت تبلیغات اسلامی با سهم۲۵ درصدی شمارگان رتبه دوم و ۱۰ درصدی از نظر جلد، رتبه سوم در میان موسسات آستان قدس رضوی را دارد.

وی تصریح کرد: موضوعات دینی و کودک و نوجوانان بیشترین آثار منتشر شده در این ۹۵ سال را به خود اختصاص داده اند.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.