تحولات لبنان و فلسطین

هر ساله بسیاری از خانواده‌های زندانیان به رحمت حضرت رضا(ع) متوسل شده و کبوتر دلشان را از جای جای کشور روانه حرم مطهر رضوی می‌کنند تا غریب‌الغربا ضامن آزادی عزیز دربندشان شود. کوچک و بزرگ این خانواده‌ها از یک سو به درگاه الهی توکل کرده و از سویی دیگر، چشم امیدشان به تلاش خادمان این بارگاه نورانی است.

آزادی زیر سایه خورشید

پنجم خرداد ماه مصادف با روز ملی حمایت از خانواده زندانیان در حالی گرامی داشته می‌شود که زندانیان این خانواده‌ها گاهی در اثر ارتکاب جرایم غیرعمد همچون بدهی مالی حاصل از چک برگشتی، مهریه و نفقه راهی زندان می‌شوند یا حوادث کارگاهی و رانندگی بدون بیمه آن‌ها را گرفتار و دربند می‌کند.

از ابراز همدردی تا کسب رضایت

رضا خاکشور که عضو هیئت مدیره ستاد دیه و خادم پرتلاشی که سال‌هاست با همیاری جمعی از خیران و خادمان آستان قدس رضوی در قالب طرح خداپسندانه «یا ضامن آهو» در سایه پرچم حرم مطهر امام رئوف(ع) برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد کشور تلاش می‌کند، درباره این خدمت می‌گوید: از سال‌ها پیش که ستاد دیه استان تشکیل شد به عنوان عضو هیئت مدیره و مسئول گروه تحقیق ستاد، در امر آزادی زندانیان فعالیت می‌کنم. به طور مثال وقتی یک کاسب به دلیل شرایط شیوع بیماری کرونا ورشکسته شده و نمی‌تواند بدهی مالی خود را بپردازد، به حبس محکوم می‌شود. در این شرایط، اعضای ستاد دیه خراسان رضوی تلاش می‌کنند شرایط آزادی‌ این فرد را فراهم کنند. او می‌افزاید: اعضای این گروه غالباً از خادمان بارگاه ملکوتی علی بن موسی الرضا(ع) هستند و با اخلاصی که دارند پیگیر آزادی این عزیزان می‌شوند. این خادمان برای عرض تسلیت به دیدار خانواده‌های آسیب‌دیده که عزیزی را از دست دادند و موضوع قصاص در میان است می‌روند یا سعی می‌کنند در منزل فردی که بر اثر تصادف یا حادثه غیرعمد از دنیا رفته‌ است، حضور پیدا کنند و در کنار ابراز همدردی و تسکین حال آنان، برای گرفتن رضایت اقدام کنند.  

این عضو هیئت مدیره ستاد دیه تصریح می‌کند: در برخی موارد خادمان بارگاه رضوی در این حوزه موفق بودند و نیازی به جمع‌آوری کمک مالی نبوده و مبلغ دیه یا بدهی زندانی توسط خود خادمان تهیه و رضایت گرفته می‌شود و در مواردی هم خود خانواده شاکی به احترام پرچم حرم مطهر امام رضا(ع) و حضور گروهی از خدمتگزاران حرم مطهر با لباس خادمی در منزلشان، حتی بدون دریافت وجه از خواسته قبلی خود گذشته و رضایت می‌دهند.  

مایه افتخار خادمان پیشکسوت

مسئول گروه تحقیق ستاد دیه استان ادامه می‌دهد: از سال ۱۳۸۸ فعالیت‌ خادمان حرم مطهر رضوی در حوزه آزادی زندانیان بیشتر شده و روز به روز در قالب طرح «یا ضامن آهو» زندانیان بیشتری به کانون گرم خانواده بازگشته‌اند. خانواده‌هایی که برای آزادی زندانیان با ارسال نامه و دلنوشته به حرم مطهر علی بن موسی الرضا(ع) متوسل شدند و در خانه این امام همام را زدند و هیئتی از خادمان راهی گوشه و کنار کشور می‌شود. حتی گروه‌هایی از خادمان رضوی در دوران شیوع بیماری کرونا با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای کسب رضایت از خانواده شاکیان، به چند استان کشور سفر کردند. او با اشاره به اینکه در بیشتر سفرها خادمان برای کسب رضایت شاکیان حضور دارند، بیان می‌کند: هر زمان که بخواهیم برای اعزام گروهی سه تا پنج نفره از خادمان حرم مطهر رضوی به منزل شاکیان پرونده‌ها اقدام کنیم، فراخوان آن به خادمان اعلام می‌شود. به طور معمول اعضای گروه اعزامی با مسائل حقوقی هم آشنا هستند. در این میان، خادمان پیشکسوت که بیش از ۲۰ سال سابقه خدمت در این آستان ملکوتی را دارند، انجام این خدمت را مایه افتخار خود می‌دانند. خاکشور با تأکید بر اینکه نمی‌توان اعضای ستاد دیه خراسان رضوی را از خادمان بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) تفکیک کرد، می‌گوید: به همت این ستاد، بیش از ۷۰۰ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد استان در سال ۹۹ توانستند طعم شیرین آزادی را بچشند و خانواده‌هایشان را دلشاد کنند.

او اضافه می‌کند: مبلغ دیه و یا بدهی مالی زندانیان سال گذشته، ۹۵ میلیارد تومان برآورد شده بود که در مجموع این مبلغ از طریق کسب تخفیف توسط خادمان حرم مطهر رضوی از شاکیان پرونده‌ها، کمک بلاعوض از بودجه ستاد دیه و کمک خیران همچون جمعی از خادمان نیک‌اندیش حرم مطهر، ارائه تسهیلات قرض الحسنه ستاد دیه به زندانیان و مبلغ نقدی جمع‌آوری شده توسط خانواده‌ زندانیان، تأمین اعتبار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.