تحولات لبنان و فلسطین

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: قطع بی‌برنامه برق مشترکان بخش کشاورزی، موجب تشدید خسارات و تاثیر منفی بر عملکرد بخش تولید می‌شود.

قطع بی‌برنامه برق کشاورزان خراسان رضوی، خسارت آنان را افزایش می‌دهد

به گزارش قدس آنلاین، غلامحسین ساربان اظهار داشت: متاسفانه قطعی برق در بخش کشاورزی، به رغم ضرورت وجود آن، به علت تاثیری که بر میزان تولید می گذارد، موجب خسارات و آسیب های فراوانی در این حوزه شده است.

وی ادامه داد: قطع برق که نخستین اثر آن در خاموشی چاههای کشاورزی و اختلال در روند آبرسانی نمایان می شود، سبب اختلال در آبیاری کشتزارها و باغ ها و نیز بروز برخی اختلافات میان کشاورزان در استفاده از سهم آبشان شده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: قطعی برق در بخش کشاورزی که بدون جدول برنامه و به صورتی آنی، بی‌خبر و هر روزه است، که در برخی شهرستان های استان حتی ۲ نوبت در روز قطع می‌شود.

وی افزود: نگرانی کنونی کشاورزان از قطع برق چاههای کشاورزی، احتمال سوختن موتور پمپ های آب است که خسارت جدی برای این بخش محسوب می شود.

ساربان اظهار داشت: قطع جریان برق در زیربخش کشت گلخانه‌ای خراسان رضوی هم موجب وارد آمدن خسارتهای هنگفتی به فعالان این حوزه شده که میزان دقیق آن در حال بررسی برای اعلام است.

وی ادامه داد: کمترین خواست بهره‌برداران بخش کشاورزی خراسان رضوی، که در نشست اخیر گروهی از مدیران و فعالان آن با مدیران و کارشناسان شرکت توزیع برق استان مطرح شد، اعلام به‌هنگام جدول زمان‌بندی برنامه قطع جریان نیرو توسط متولیان امر است.  

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اطلاع‌رسانی صحیح و به موقع برنامه‌ قطع برق، موجب آمادگی کشاورز برای اجرای تمهیدات لازم و مناسب به منظور جلوگیری موثر از خسارت ناشی از فقدان جریان برق می‌شود.  

ساربان افزود: تنها توصیه مدیران شرکت توزیع برق خراسان رضوی به بهره‌برداران بخش کشاورزی این استان، "خرید موتور برق دیزل" برای تامین نیروی برق مورد نیاز خود در واحدهای گلخانه‌ای است.  

وی گفت: این توصیه در حالی است که قیمت موتورهای دیزل تولید برق در هفته‌های اخیر، و به دنبال آغاز خاموشی ها، نسبت به قبل از این بحران به شدت بالا رفته و بیش از سه برابر شده است.

کشاورزی،  تنها منبع تامین معیشت افزون بر نیمی از جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفری روستایی خراسانی است.

۳۶۳ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی این استان فعالیت دارند.

حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی خراسان رضوی هشت میلیون تن است.

سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین در خراسان رضوی زیر کشت ۸۳ نوع محصول می‌رود.  ۹۰۰ هزار هکتار از این سطح مربوط به زراعت و ۳۰۰ هزار هکتار آن باغ است.

بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.