تحولات لبنان و فلسطین

۱۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۷
کد خبر: 755612

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور گفت: نیاز سالیانه بازار کشورمان به تلویزیون بیش از ۲.۲ میلیون دستگاه، اما ظرفیت نصب شده کارخانجات چهار میلیون دستگاه است، بنابراین به راحتی قادر به تامین نیاز داخل هستیم.

ایرانی ها سالی چند تلویزیون می خرند؟

به گزارش قدس آنلاین محمدرضا شهیدی افزود: با توجه به تعطیلی‌های رسمی طولانی‌مدت فروردین‌ماه، همچنین تعطیلی‌هایی که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد، در مجموع تولید قابل ذکری در این ماه حاصل نشد.

وی بیان‌داشت:‌ با این حال با گذشته دو ماه از سال ۱۴۰۰، جمع تولید تلویزیون به بیش از ۱۹۰ هزار دستگاه رسید که در مقایسه با پارسال گویای رشد ۱۵ درصدی است.

این مقام صنفی، وضعیت تولید در سال جاری را خوب توصیف کرد و ادامه‌داد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال رشد ۳۰ درصدی تولید را شاهد باشیم.

وی توضیح‌داد: از ابتدای سال تاکنون وضعیت تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه، تجهیزات و غیره بهتر شده، همچنین در تامین مواد اولیه مشکل خاصی وجود ندارد.

شهیدی، درباره تامین ماژول به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات مورد استفاده در تولید تلویزیون، گفت: از مجموع بیش از ۳۵۰ شرکت تولیدکننده تلویزیون در جهان، فقط ۶ مورد آنها (پنج شرکت در چین و یک شرکت در تایوان) تولیدکننده ماژول هستند و بقیه شرکت‌ها، ماژول مورد نیازشان را از آنها وارد می‌کنند.

وی خاطرنشان‌کرد: تحریم‌ها در دو سال گذشته فرصتی به شرکت‌های داخلی داد تا تولید ملی را راه‌اندازی کنند و اکنون برخی شرکت‌های داخلی تولیداتی با کیفیت و با قیمت رقابتی ارائه می‌کنند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور تصریح‌کرد: در صنعت تولید تلویزیون، امسال برنامه‌هایی برای صادرات محصولات داریم اما هنوز عملیاتی نشده است.

وی اظهار داشت: موفقیت در عرصه صادرات، علاوه بر تولید باکیفیت و با قیمت مناسب و رقابتی، به مناسبات اقتصادی و سیاسی ایران با دیگر کشورها نیز بستگی دارد.

شهیدی گفت: نیاز سالیانه کشور به تلویزیون بین ۲ میلیون تا ۲.۲ میلیون دستگاه است، اما اکنون فقط ۱.۵ میلیون دستگاه آن از داخل تامین و بقیه مربوط به قاچاق است.

وی از بالا بودن آمار تلویزیون قاچاق در کشور انتقاد و عامل اصلی آن را نبود کنترل کافی در مرزها عنوان کرد.

به گفته این مقام صنفی، فراوانی کالای قاچاق در این حوزه در حالی است که شرکت‌های داخلی با پرداخت مالیات، مالیات بر ارزش افزوده، حق بیمه، عوارض گمرکی، سود و حقوق بازرگانی و غیره به‌ناچار باید با تولیدات قاچاق مقابله کنند.

وی تصریح‌کرد: ظرفیت نصب شده تولید تلویزیون در کشور سالیانه چهار میلیون دستگاه است، بنابراین شرکت‌های داخلی به شرط رفع مشکلات و همچنین محدود شدن کالاهای قاچاق، قادر به تامین نیاز داخل خواهند بود.

پارسال بیش از ۱۵ میلیون دستگاه لوازم خانگی در کشور تولید شد که این میزان تولید در مقایسه با سال ۹۸ رشد ۷۸ درصدی داشته است، این درحالی است که برندهای خارجی از ایران رفته وتولید کنندگان با تکیه بر ظرفیت های داخلی توانستند این جهش را محقق کنند.

برای سال ۱۴۰۰ نیز افزایش تولید در مقایسه با سال ۹۹ و همچنین صادرات محصولات لوازم‌خانگی برنامه‌ریزی شده است.

پیش از این «کیوان گردان» مدیرکل صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهارداشت: امسال با افزایش تیراژ تولید به دنبال حضور در بازارهای صادراتی هستیم.

وی خاطرنشان‌کرد: صنعت لوازم‌خانگی گردش مالی ۶ میلیارد دلاری دارد، اکنون ۳۰۰ هزار اشتغال مستقیم و یک میلیون نفر اشتغال غیرمستقیم در این صنعت تحقق یافته و ۵۰۰ بنگاه تولیدی نیز مشغول فعالیت هستند.

انتهای پیام/

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.