قدس آنلاین:به گزارش روزنامه الاخبار، منابع آگاه از پرونده تشکیل دولت در لبنان گزارش دادند که حزبالله تماسهایی با «سعد حریری» نخست وزیر مکلف لبنان و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی این کشور برقرار کرده است.
بر اساس این گزارش، نمایندگان حزبالله در گفتگو با سعد حریری اعلام کردند که با «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان درباره ضرورت حل پرونده تشکیل دولت صحبت کردهاند و جبران باسیل نیز تأکید کرده است که هیچگونه پیچیدگی در روند تشکیل کابینه به وجود نخواهد آورد. رئیس جریان ملی لبنان همچنین به نمایندگان حزبالله اعلام کرد که تعامل مثبتی با ابتکار «نبیه بری» رئیس پارلمان درخصوص پرونده تشکیل دولت دارد و نباید اجازه داد سیگنالهای منفی بر فضای تشکیل کابینه مسلط شود.
همچنین منابع بهنقل از نبیه بری اظهار داشتند که وی یک مهلت یکهفتهای به سعد حریری و جبران باسیل داده است و پس از آن صحبت دیگری خواهد داشت.
از سوی دیگر منابع آگاه لبنانی گزارش دادند که تماسها میان طرفهای مربوطه برای تکمیل پرونده تشکیل دولت همچنان ادامه دارد و میشل عون نتیجه قابل قبولی از تماسهای اخیر دریافت کرده است که البته بیانگر پیشرفت واقعی در این پرونده نیستند اما فضای مثبتی دارند.
منابع همچنین از پیشنهادهای مختلفی که در این زمینه توسط طرفهای مختلف بیان شده است صحبت و اعلام کردند نبیه بری منتظر تثبیت اوضاع است تا وارد مرحله بعدی تشکیل کابینه شود. همچنین صحبتهایی که اخیراً درباره بروز تنشهایی میان «علی حسن خلیل» معاون رئیس پارلمان و جبران باسیل در دیدار آخر آنها مطرح میشود صحت نداشته است و طرفین اعلام کردند فضای نشست آنها مثبت بوده است.
منابع سیاسی لبنان درباره اختلافات موجود در پرونده تشکیل کابینه و ساختار آن اعلام کردند که این اختلافات مربوط به پستهای وزارتی و معرفی برخی از وزرا است. طبق اطلاعات موجود یک توافق غیرقطعی درباره ترکیب سهسوم (۸ وزیر برای هر گروه) و بهطور کلی تشکیل دولتی با حضور ۲۴ وزیر حاصل شده است؛ بهطوری که هیچ یک از طرفین قدرت تأثیرگذاری یکجانبه در تصمیمات دولت را نداشتهاند و بحثی درباره یکسوم معطل در میان نباشد.
همچنین منابع گزارش میدهند که اختلاف نظر اصلی در زمان حاضر درباره موضوع معرفی وزرای مسیحی است. اما از نظر محتوا اختلافات تنها محدود به این موانع نیست، بلکه اختلافات عمده بر سر وزارتخانهها و بهویژه پستهای حاکمیتی وجود دارد. وزارت کشور، وزارت امور اجتماعی، وزارت اقتصاد و وزارت دادگستری از جمله پستهایی هستند که بهدلیل کلیدی بودن و نیز از آنجایی که باید به امور مهم کشور بعد از تشکیل دولت رسیدگی کنند، از حساسیت بالایی برخوردارند و هنوز درباره آنها تصمیمگیری نشده است.
همچنین بحثهایی درباره انتخابات پارلمانی و انتخابات ریاستجمهوری در سال ۲۰۲۲ مطرح شده است و جریان المستقبل بهریاست سعد حریری اعلام کرده است که به هیچ یک از نامزدهای جریان آزاد ملی در انتخابات ریاستجمهوری رأی نخواهد داد.
طی دوره اخیر تحرکات برای تشکیل دولت لبنان تشدید شده است، کابینهای که سعد حریری هشت ماه است موفق به ارائه چیدمانی مورد تأیید گروههای دولتی نشده است. «علی حسن خلیل» نماینده پارلمان لبنان درباره فروپاشی لبنان در صورت تشکیل نشدن کابینه هشدار داده است، ولی ظاهراً سعد حریری همچنان بر رویکرد خود برای تشکیل کابینه غیرسیاسی اصرار دارد.
«حسن عزالدین» عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت روز جمعه با «آن گریو» سفیر فرانسه در لبنان در شهر صور دیدار و بر ضرورت تشکیل دولت جدید در این کشور تأکید کردند و تشکیل دولت را راهکار اساسی و الزامآور برای حل همه بحرانهای لبنان خواندند. آن گریو، سفیر فرانسه در لبنان نیز در این دیدار به نقش حزبالله در تداوم بهکارگیری تلاشها برای تشکیل دولت لبنان اشاره کرد. این دیدار پنج روز بعد از گزارشها درباره سفر سعد حریری به فرانسه انجام شد. مهلت حریری برای تشکیل کابینه هفته قبل تمام شد و حالا او بعد از هشت ماه معطلی در وقت اضافه قرار دارد.
در زمان حاضر بحران به واژهای روزمره برای شهروندان لبنانی تبدیل شده است، واژهای که تمام شئونات زندگی آنان را در تمام طول شبانهروز تعریف میکند؛ از صفهای طولانی برای دریافت سهمیه بنزین تا قطعیهای فزاینده برق، بحران دارو و خدمات درمانی، انباشت زباله در خیابانها، محدودیت دسترسی به حسابهای بانکی، موج بیپایان گرانی کالاهای اساسی و البته تداوم درگیری میان جریانات سیاسی که مانع از تشکیل دولت میشود. در چنین شرایطی، بانک جهانی در آخرین گزارش خود نسبت به فروپاشی اقتصاد لبنان و پیامدهای اجتماعی ـ امنیتی آن هشدار داده است.
انتهای پیام/
نظر شما