تحولات لبنان و فلسطین

فاز اول بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور امروز با حضور مقامات کشوری و استانی در مشهد به بهره‌برداری رسید.

 فاز اول بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور در مشهد به بهره‌برداری رسید

به گزارش قدس انلاین، امروز فاز اول بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور با حضور عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان رضوی، احسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده مردم فریمان، سرخس و رضویه در مجلس شورای اسلامی و سایر مدیران شهری در مشهد به بهره‌برداری رسید.

این پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیارد ریال احداث شده و مجموعا دارای سه فاز است که امروز فاز اول آن افتتاح شد، این لندفیل به صورت عایق‌بندی کامل در دو لایه ژئوممبران و ژئوتکستال طراحی شده و در کنار داشتن هفت حوزچه برای مدیریت شیرابه‌ها، قابلیت گنجایش دفن زباله‌های شهر مشهد به مدت سه سال را دارا است.

لندفیل مشهد الگویی برای دیگر شهرهاست

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این مراسم اظهار کرد: ۴۰ سال پیش سرانه هر ایرانی از آب شیرین ۲ هزار و ۳۰۰ مترمکعب بود و اکنون به یکهزار متر مکعب رسیده است‌، مشکل محیط زیست مردم نیستند بلکه ارگان‌های حکومتی اند.

عیسی کلانتری با بیان اینکه محیط زیست وسیله نیست هدف است، افزود: ایران بعد از روسیه دومین کشور هدردهنده انرژی در دنیاست، مردم آلاینده نیستند آنها حرفمان را گوش می‌دهند، مشکل مدیران هستند.

وی با بیان اینکه مشهد از پاکیزه ترین شهرهای ایران است، گفت: من درخواست دارم این پروژه که در مشهد اجرا شده در دیگر شهرها نیز انجام شود.

ضرورت توجه به مدیریت پسماند با رعایت کامل الزامات محیط زیستی در کلانشهر مشهد

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد نیز در حاشیه این مراسم، این پروژه را الگویی موفق از همکاری‌های علمی و تجربی داخلی و بین المللی در زمینه پیاده‌سازی الزامات زیست محیطی در دفن پسماندها عنوان کرد.

مهدی یعقوبی اظهار کرد: عملیات احداث بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی دفن پسماند کشور در سال ۱۳۹۸ و پس از انجام مطالعات تخصصی و علمی و با همکاری صاحب نظران داخل کشور و موسسه جایکا (آژانس همکاری های بین المللی ژاپن) در فضایی به وسعت ۲۹ هکتار و در سه فاز آغاز شد تا با بهره‌گیری از به روزترین روش‌های دفن پسماند در دنیا بتوانیم اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از نشت شیرابه‌های پسماند به منابع آبی زیرزمینی و دیگر اثرات سوء این موضوع را مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: اقدامات بسیار موثر مدیریت شهری در سال‌های اخیر در زمینه  توسعه خدمات زیست محیطی باعث شده تا شهر مشهد به عنوان مرکز آموزشی و تحقیقاتی مورد تایید جایکا در منطقه غرب آسیا معرفی شود و احداث اولین و بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور در مشهد، نمونه و الگوی موفقی از این همکاریهای علمی و بین المللی است.

معاون شهردار مشهد افزود: آمارها نشان می‌دهد که روزانه حدود ۲ هزار تن پسماند در شهر مشهد جمع‌آوری می‌شود که حدود ۷۰ درصد آن از مواد آلی تشکیل شده است، که در صورت دفن غیراصولی، شیرابه‌های ناشی از آن، می‌تواند در آینده با آلوده کردن منابع آبی و خاکی، مشکلات زیست محیطی بهمراه داشته باشد.

یعقوبی ادامه داد: احداث این لندفیل با توجه به استفاده از لایه‌های ژئوممبران، ژئوتکستایل و سیستم جمع‌آوری و بازچرخانی شیرابه‌های ناشی از دفن پسماند می‌تواند در حفظ محیط زیست  اثرات بسیار مهم و مثبتی داشته باشد.

وی افزود: از مهمترین اهداف این پروژه می‌توان به مدیریت شیرابه در سایت دفن پسماند و بسترسازی برای تولید بیوگاز و ایجاد نیروگاه بیوگاز سوز به منظور تامین انرژی از فعل و انفعالات شیمیایی ناشی از زباله های دفن شده اشاره کرد.

فن بهداشتی، آخرین حلقه پسماند

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد هم در ادامه این مراسم گفت: روزانه۲۰ هزار تن خاک و نخاله و ۲ هزار تن پسماند آلی در مشهد تولید می‌شود.

ابوالفضل کریمیان با اشاره به اینکه در برنامه سه ساله گذشته  همه موارد سیستم مدیریت پسماند مورد توجه‌ قرار گرفته است، اظهار کرد: جمع‌آوری هوشمند با استفاده از اپلیکیشن برای اولین بار در کشور و سامانه هوشمند ضایعات ساختمانی در مشهد اجرا شد، با وجود اینکه متولی پسماند پزشکی تولید کننده آن است برای این امر همکاری کرده‌ایم.

وی اضافه کردن۵۰ ماشین شاسی و ۷۰ ناوگان تخصصی، ایجاد دومین مرکز بازیافت الکترونیک با ظرفیت ۲۵ تن، قرارداد با نیروگاه گازسوز و به  تصویب رساندن دیپلم کار و دانش در شورای آموزش و پرورش را از جمله اقدامات سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد در این دوره برشمرد.

لندفیل، پروژه‌ای برای رفع دغدغه دفن بهداشتی زباله

رئیس شورای شهر مشهد نیز در مراسم افتتاح بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور، یکی از اولویت‌های شورای شهر پنجم را موضوع محیط زیست دانست و گفت: فارغ از اینکه وظیفه شهرداری هست یا خیر، سعی کردیم کارهایی که در دهه‌های گذشته بر جا مانده انجام شود.

محمدرضا حیدری افزود: مثلا کشف‌رود دغدغه چندین دهه مردم بوده که ساماندهی آن با مدیریت شهرداری در حال انجام است‌.

وی با اشاره به اینکه فاضلاب ۳۰۰ الی ۴۰۰ تانکر روزانه در سپتاژ تصفیه می‌شود، گفت: در این لندفیل ۱۵ میلیارد تومان در فاز اول هزینه شده تا شیرآبه خاک را آلوده نکند، این پروژه در چشم مردم نیست اما دغدغه مدیریت شهری است.

بهبود زندگی ساکنان جاده میامی با اجرای لندفیل

نماینده مردم رضویه، فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی هم این پروژه را به ویژه برای ساکنان محدوده آن در جاده مشهد - میامی حائز اهمیت دانست و گفت:  آلودگی محیط زیست بر زندگی ساکنان این قسمت تأثیر گذاشته است. مردم به علت شرایط مالی مجبورند اینجا زندگی کنند.

سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی افزود: شهرداری مشهد پیوست زیست محیطی را در این منطقه رعایت کرده است از مجموعه این اقدامات‌ سپاسگزارم.

روش شهرداری مشهد برای مقابله با آلودگی‌های محیط زیستی، الگوی کشور

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در مراسم افتتاح بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور گفت: در حوزه محیط زیست با همکاری شهرداری و شورای شهر، راهبرد خوبی را تعریف کردیم و در بحث زیست پذیری شهر توفیقاتی حاصل شده است.

تورج همتی، تفکیک زباله از مبدا با هوشمندسازی و مکانیزه کردن و ساماندهی زباله ۳هزار مطب شخصی را از دستاوردهای همکاری محیط زیست با شهرداری دانست و گفت: در زمینه مدیریت سبز نیز اقدامات‌ خوبی در کشف‌رود انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: مجموعه این اقدامات می‌تواند الگویی برای دیگر شهرهای ایران باشد.

گفتنی است؛ لندفیل یا گورستان زباله، محلی است که زباله ‌ها در آن دفن می‌شوند و یکی از روش‌های مرسوم در مدیریت پسماند در جهان است، پروژه لندفیل در ۳۵ کیلومتری جاده مشهد_ میامی در محیطی به مساحت ۲۹هکتار احداث شده و فاز اول آن که امروز به بهره‌برداری رسید، ۹ هکتار است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.