کامبیز مهدی زاده گفت: با توجه به اینکه در سال ۹۹، صد درصد کودکان زیر پنج سال در استان در مقابل بیماری سرخک واکسینه شدهاند، تا کنون هیچ مورد ابتلا به این بیماری در استان گزارش نشده است.
وی افزود: از سال گذشته به دنبال شیوع بیماری کرونا و نگرانی از عدم پوشش کامل واکسیناسیون و همچنین افت شاخصهای نظام مراقبت تب و بثورات جلدی ماکولوپاپولر، زنگ خطر جدی برای بازگشت این بیماری به صدا درآمد که شناسایی مواردی از سرخک در استانهای همجوار در هفتههای اخیر نشانه آشکار این خطر برای سلامت جامعه است.
مهدی زاده با اشاره به واگیر بودن بیماری سرخک، بیان کرد: افراد مبتلا به این بیماری از ۲ تا ۴ روز قبل از شروع بثورات جلدی (راش جلدی) به مدت ۴ تا ۹ روز بعد از آن، میتوانند آلوده کننده باشند.
وی گفت: بعد از دوره کمون که به طور معمول ۱۰ تا ۱۲ روز طول میکشد و حتی میتواند ۷ تا ۱۸ روز باشد، علائم مقدماتی نظیر تب، خستگی، سرفه، آبریزش بینی و التهاب در افراد فاقد ایمنی ظاهر میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: خانوادهها برای واکسیناسیون کودکان خود به موقع اقدام و در صورت بروز علائم بیماری، به خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت و بیمارستان مراجعه کنند.
نظر شما