به گزارش قدس آنلاین، روزنامه دنیای اقتصاد به نقل از فائو نوشت:
براساس گزارش فائو انتظار میرود تولید جهانی مواد غذایی اساسی در سالجاری افزایش یابد، به غیر از شکر که پیشبینی شده است تولید آن برای سومین سال متوالی کاهش یابد و به کمتر از میزان مصرف جهانی برسد که نشانهای از کاهش موجودیهای انبار این کالاست. چشمانداز بازار برای دانههای روغنی و کالاهای مشتق شده از آن اما منقبض پیشبینی شده است، چراکه رشد تولید پیشبینی شده برای تامین تقاضای جهانی ناکافی خواهد بود. فائو موجودی جهانی گندم و برنج را در سالجاری بسیار خوب پیشبینی کرده است، در حالی که به رغم رکوردزنی انتظاری تولید جهانی در سال ۲۰۲۱، طبق پیشبینیها موجودی غلات سخت کاهش خواهد یافت که منعکسکننده استفاده وسیعی است که برای خوراک دام و نشاستههای صنعتی پیشبینی شده است. نسبت موجودی انتظاری قابل استفاده پایان سال نیز برای گندم ۳۸ درصد، که بالاتر از میانگین پنج ساله است، برای برنج۱/ ۳۵ درصد و برای غلات سخت ۸/ ۲۰ درصد، پیشبینی شده است.از سوی دیگر، طبق پیشبینیهای فائو میزان تولید جهانی گوشت در سال ۲۰۲۱ با ۲/ ۲ درصد افزایش به ۳۴۶ میلیون تن خواهد رسید که علت اصلی آن افزایش تولید گوشت چین است که انتظار میرود تولید تمامی انواع گوشت خوراکی، بالاخص گوشت خوک، در آن افزایش داشته باشد؛ رشدی که به وسیله افزایش سرمایهگذاری در زنجیره ارزش و تلاشها برای کنترل تب خوکی آفریقایی تسهیل شده است. طبق برآوردهای فائو تولید جهانی ماهی نیز در سال ۲۰۲۱ مجددا رشد یافته و احتمال افزایش قیمت آن به علت بهبود تقاضا از سوی رستورانها پس از یکسال محدودیتهای کرونایی، وجود دارد. همچنین براساس این گزارش محدودیتهای مرتبط با کرونا روند فروش را به نفع خوراکهای دریایی کوچکتر، چون ساردین، ماهیهای کولی، ماهیهای اسقومری و ماهی تن، تغییر داده است.
نظر شما