ساسان شاه ویسی کارشناس وپژوهشگر مسائل اقتصادی در گفت وگو با قدس آنلاین در خصوص مهمترین وظایف دولت سیزدهم برای بهبود رفاه خانواده ها در مقوله مهمی چون سلامت که در دوران کرونا از این بابت فشار بیشتری بر مردم وارد شده گفت: یکی از مؤلفههای اقتصادی خانوار که میتواند نقش ویژهای در از دست رفتن درآمد و فشار بیشتر اقتصادی بر خانوادهها شود بحث تأمین هزینههای نظام سلامت است. افزایش هزینههای درمان و سلامت در کنار سایر هزینه ها فشار زیادی بر مردم وارد کرده به نحوی که هزینه سلامت را در سبد اقتصادی خانوار به شدت بالا برده است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: یکی از خدماتی که دولت آقای رئیسی در امر حمایت و کمک به مردم می تواند انجام دهد موضوعات حمایتی در بحث سلامت است، یعنی دولت باید بتواند هزینه سلامت را در سبد اقتصادی خانواده کاهش دهد، هر چند این موضوع مهم هم در کشور ما یک قانون است وبرای آن سیاست گذاریهایی هم انجام شده اما متأسفانه تاکنون به این قانون عمل نشده و برای نهادینه شدن این سیاست هیچ اقدام مثبتی صورت نگرفته است.
شاه ویسی دراین باره تصریح کرد: به هر حال دولت سیزدهم باید از این قابلیت برخوردار باشد یعنی با مردمی کردن اقتصاد، افزایش ظرفیتها و ایجاد بسترهای مناسب برای تحقق قوانین و مقررات و سیاستهای کلی ابلاغی، این بستر را برای همه مردم بخصوص اقشار ضعیف و دهکهای پایین درامدی جامعه که باید خدمات بهداشتی و درمانی دولتی مناسبی به آنها داده شود فراهم کند.
شاه ویسی خطاب به دولت سیزدهم تاکید کرد: یکی از مهمترین وظایف دولت سیزدهم این است که دولت میتواند بخش زیادی یا همه مخارج درمانی گروههای ضعیف و کم برخوردار جامعه را از پرداختیهای آنها به نظام سلامت حذف کند یا به شدت تقلیل دهد، در عین حال دسترسی به خدمات بهداشتی سلامتی را برای همگان فراهم کند.
کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی با تاکید بر افزایش سهم درمان و سلامت در روستاهای کشور بخصوص مناطق دور افتاده از مرکز گفت: این موضوع یکی از اولویتهای دولت حامی محرومان است، یعنی ارتقای قابلیت های بهداشتی در روستاهای کشور و خدمات رسانی بیشتر بهداشتی ودرمانی به مناطق دور از مرکز و دور از دسترس. از دولت سیزدهم انتظار میرود به عنوان یک پیشران، پیشگیری از بیماریهای بهداشتی را که میتواند در سرحدات کشور به وجود بیاید، جلوگیری کند و با حمایت ها و خدمات مستمر بهداشتی و درمانی انقلابی عظیم در حفظ سلامت شهروندان و روستاییان درجای جای کشور از خود به جا بگذارد تا اثر آفرینی این موضوع بر روی اقتصاد و جامعه برای دولتهای بعدی به یک تجربه گرانبها تبدیل شود.
انتهای پیام/
نظر شما