تحولات منطقه

رئیس سابق سازمان جاسوسی خارجی انگلیس درخصوص خروج سهل‌انگارانه آمریکا و متحدانش از افغانستان بدون پایش تحولات این کشور هشدار داد.

رئیس سابق MI6:‌ سهل‌انگاری در خروج از افغانستان دشمن را به مرزهایمان می‌کشد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین: «الکس یانگر» رئیس سابق سرویس جاسوسی خارجی انگلیس درخصوص خروج سهل‌انگارانه آمریکا و ناتو از افغانستان هشدار داد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، یانگر روز دوشنبه گفت، سهل‌انگاری درباره وضعیتی که افغانستان با آن مواجه است «تهدیدات بیشتری را به سواحل کشور ما و متحدانمان خواهد کشاند».

رئیس سابق MI6 در این‌باره گفت: «واقعیت این است که گروه‌هایی در آنجا هستند. ما در متوقف کردن داعش و القاعده موفق بودیم. آن‌ها مغلوب شده‌اند اما اشتباه است که مدعی شویم آن‌ها از بین رفته‌اند. آن‌ها این ظرفیت را دارند که بازتولید شوند».

یانگر در ادامه گفت، احتمال مصالحه میان گروه طالبان و دولتی که با کمک آمریکا و ناتو مستقر شده را رد نمی‌کند اما محتمل‌ترین سناریو یک جنگ داخلی طولانی میان دو طرف است که پیروزی نخواهد داشت.

رئیس سابق جاسوسان خارجی انگلیس هشدار داد، خروج از افغانستان و عدم پایش تحولات در این کشور «اشتباهی بزرگ» است.

او بدون اشاره به نقش آمریکا در شکل‌گیری گروه‌های تروریستی در افغانستان مدعی شد خروج نیروهای شوروی از این کشور در سال ۱۹۸۹ بدون انجام نظارت کافی، در نهایت به حملات یازده سپتامبر منجر شد.

امروز (دوشنبه)‌ روزنامه انگلیسی «تلگراف» به نقل از یک سرباز ناشناس سابق سرویس هوایی ویژه این کشور گزارش داده تعداد کمی از این نیروها (SAS) که یک واحد نیروهای ویژه ارتش انگلیس هستند، بعد از خروج نیروهای غربی از افغانستان، در این کشور می‌مانند. 

تلگراف همچنین به نقل از یک منبع نظامی ناشناس ارشد گزارش داده «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس قرار است در این خصوص در جلسه شورای امنیت ملی انگلیس که امشب برگزار می‌شود، رسماً تصمیم‌گیری کند.

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

اواسط ماه آوریل، «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده و ناتو اعلام کردند که تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۱ (۲۰ شهریور ماه)  حدود ۱۰ هزار نظامی نیروهای ائتلاف را از افغانستان خارج می‌کنند.

یک مقام‌ آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، به شبکه «سی‌اِن‌اِن» گفته که پنتاگون درصدد است ۶۵۰ نظامی آمریکایی را برای محافظ از سفارتخانه آمریکا و فرودگاه کابل، در افغانستان حفظ کند.

خروج نظامیان خارجی از افغانستان با استقبال طالبان مواجه شده است، به طوری که اخیراً «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان در واکنش به خبر خروج نظامیان آمریکا از بگرام گفت: «طالبان از روند خروج نظامیان آمریکایی و ناتو از بگرام حمایت و استقبال می‌کند».

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.