قدس آنلاین: یک منبع مطلع پارلمانی لبنان میگوید که «سعد الحریری» نخستوزیر مامور تشکیل کابینه تصمیم دارد در هفته جاری و پیش از آغاز تعطیلات عید قربان، فهرست اعضای کابینه خود را طبق ویژگیهای مد نظر «میشل عون» رئیسجمهور در تلاش برای شکستن حلقه معیوبی که پروسه تشکیل آن را احاطه کرده، ارائه کند.
لبنان از انفجار سال گذشته بندر بیروت که در پی آن دولت به ریاست حسان دیاب استعفا کرد، دولت مستقر ندارد و کشور با وزرای همان دولت و به صورت دولت پیشبرد امور اداره میشود.
این منبع در گفتوگو با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط»، چاپ لندن تصریح کرد که الحریری گزینش متعادل [برای معرفی وزراء] را رعایت میکند و ضرورت گشودگی و نشان دادن حداکثر انعطاف برای از بین بردن بهانهها برای رد یا عدم توافق بر سر فهرست پیشنهادی کابینه را مد نظر قرار میدهد زیرا در غیر این صورت گزینهای جز انصراف از تشکیل دولت نخواهد داشت.
این منبع پارلمانی مشخص نکرد که آیا الحریری، فهرست کابینه خود شامل ۲۴ وزیر را پیش از سفر به قاهره و دیدار با «عبدالفتاح السیسی» در روز پنجشنبه آتی ارائه خواهد کرد. انتخاب زمان ارائه این فهرست، به الحریری بستگی دارد. وی در نشست اخیرش با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان تصریح کرد که تمایل دارد در هفته جاری با اعضای کابینهاش به بعبدا [کاخ ریاست جمهوری] برود.
وی توضیح داد که تماس میان الحریری و نبیه بری [رئیس پارلمان] برای بررسی و پیگیری آخرین تحولات مربوط به بحران تشکیل دولت و نیز تماسهای بینالمللی و منطقهای مرتبط با این موضوع همچنان مستمر است. تمامی طرفها بر ضرورت تشکیل سریع دولت تاکید دارند زیرا بدون آن، امکان ارائه کمکهای بینالمللی به لبنان باری برونرفت از بحرانهای بیسابقه موجود، امکانپذیر نیست.
این منبع که خواست نامش فاش نشود، معتقد است که عدم موافقت میشل عون [رئیس جمهور] با ساختار دولت جدید، قطعا الحریری را به انصراف از تشکیل کابینه وادار خواهد کرد.
دیروز (یک شنبه) نیز، یک منبع پارلمانی نزدیک به الحریری در گفتوگو با سایت لبنانی «جنوبیه» تصریح کرد که الحریری از تشکیل دولت ناامید شده است و به هیچ عنوان نسبت به نتایج سفر «دوروثی شیا»، سفیر آمریکا و «آل گریو»، سفیر فرانسه در بیروت به ریاض خوشبین نیست.
وی نیز تصریح کرد که الحریری روز پنجشنبه یا جمعه آتی فهرست کابینه خود را به رئیس جمهوری لبنان ارائه خواهد کرد که به احتمال زیاد این فهرست از سوی وی رد خواهد شد؛ امری که الحریری را به انصراف از نخستوزیری واخواهد داشت.
«سعد الحریری» از تاریخ یکم آبان سال گذشته مسئولیت تشکیل کابینه شد اما هنوز موفق به این کار نشده است و امورات را همچنان دولت پشیبرد امور میچرخاند که اختیارات قانونی کامل ندارد.
کشور لبنان پس از انفجار بندر بیروت وارد یک بحران سیاسی شده است؛ لبنان در تاریخ چهارم آگوست سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) در بندرگاه بیروت شاهد انفجاری مهیب بود؛ انفجاری که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به دنبال داشت.
به دنبال این انفجار و تشدید بحران سیاسی در این کشور «حسان دیاب» نخستوزیر پیشین این کشور استعفا کرد و «مصطفی ادیب» با رأی پارلمان لبنان به عنوان مأمور تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد با این حال، او نیز پس از گذشت چند هفته انصراف خود را اعلام کرد تا اینکه «سعد الحریری» نخستوزیر اسبق لبنان به عنوان مأمور جدید تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد؛ اما او نیز تا امروز موفق به تشکیل کابینه جدید نشده و با رئیسجمهور لبنان بر سر ساختار کابینه به اختلاف برخورده است.
بحران سیاسی در لبنان، این کشور را به بحران اقتصادی کشانده و این کشور با کمبود شدید سوخت، دارو و افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت کالاهای اساسی مواجه است. نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی میگویند که حدود نیمی از جمعیت کشور اکنون زیر خط فقر هستند.
حسان دیاب هفته پیش، با اعلام اینکه لبنان تنها چند روز تا انفجار اجتماعی فاصله دارد، جهان را به نجات لبنان فراخواند و از «دوستان و برادران» خواست که در کنار لبنان بایستند .
انتهای پیام/
نظر شما