به گزارش قدس آنلاین سیدجواد موسوی روز سهشنبه در نشست با شهردار منطقه ثامن مشهد و معاونان و مشاوران وی اظهار داشت: در سالیان اخیر سکونت در بافت اطراف حرم مطهر رضوی کاهش یافته است که باید زندگی، فعالیت فرهنگی و اجتماعی در این بافت دوباره احیا شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ادامه داد: محلههای تاریخی نوغان و تپل المحله تخریب شده و باید از ادامه روند تخریب این بافت قدیمی جلوگیری کنیم و همه اقدامات در راستای حفظ و احیای میراث ارزشمند بافت تاریخی و هویتی اطراف حرم باشد.
موسوی اظهار کرد: قرار بود در طرح نوسازی بافت اطراف حرم زشتیها پاک شود و مسیر تشرف به حرم برای زائران تسهیل شود اما ساختمانهای مجلل بدون توجه به الزامات حفظ و احیای هویتهای تاریخی و فرهنگی قد برافراشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی یادآور شد: در گذشته براساس توافقی که صورت گرفت در قالب طرحی برخی خانههای تاریخی از جمله خانه ملک و فرهنگسرای بهشت مرمت و احیا شد اما در دورههای بعدی فرآیند مرمت و احیای خانه های تاریخی مشهد متوقف شد که بنا داریم ارائه بستههای گردشگری و سرمایهگذاری بر روی خانههای تاریخی مشهد را آغاز کنیم.
وی بر ضرورت علامتگذاری کاربریهای گردشگری با هماهنگی این اداره کل تاکید کرد و گفت: ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مرجع اقامت و اسکان است و باید همه اقدامات و خدمات در این زمینه از طریق این ادارهکل انجام شود.
موسوی، افزود: صدور مجوزهایی با عنوان «اقامتی موقت» توسط شهرداری برای افراد حق ایجاد میکند که باید از چنین واگذاری مجوزهایی جلوگیری شود.
وی با اشاره به تصویب طرح تفصیلی حریم رضوی اظهار کرد: آمادگی داریم برای تبدیل مجموعههای تاریخی به فضای فرهنگی سرمایهگذار جذب کنیم.
شهردار منطقه ثامن مشهد نیز در این نشست گفت: با توجه به رویکرد شهرداری و طرح جدید حریم رضوی، آماده ایم برای حفاظت و احیای آثار و بافت تاریخی، فرهنگی و هویتی اطراف حرم مطهر، همکاری داشته باشیم.
سیدفرهاد حجازی با اشاره به برنامه احیای مسیرهای مدنظر مشاور طرح جدید اطراف حرم، اظهار کرد: صندوق سرمایهگذار طرح حرم مطهر ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات با یارانه دولتی برای احیای حوزه سکونت و ایجاد مراکز اقامتی ارزان قیمت در بافت اطراف حرم منظور کرده و آمادگی دارد بناهای تاریخی و فرهنگی را نیز مرمت و احیا کند.
وی ادامه داد: در راستای حمایت از آثار تاریخی برای تغییر کاربری، شهرداری هیچ وجهی دریافت نمیکند.
حجازی تصریح کرد: با تعامل صورت گرفته، شهرداری برای مرمت و احیای بازار تاریخی فرش مشهد ۱۵۰ میلیارد ریال و برای حیاط کوچک سرای عزیزالله اف ۲.۴ میلیارد تومان اختصاص داده است.
در این نشست مرجان اکبری، معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و وفا ثابتی مدیر پایگاه میراثفرهنگی نیز به اظهار نظر پرداختند.
نظر شما