تحولات منطقه

۲۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۷
کد خبر: ۷۶۰۹۲۱

ستاره شناسان موفق شدند فرانواختر جدیدی را کشف کنند که می‌تواند به حل معمای چندین میلیارد سال پیش کهکشان کمک کند.

کشف راز ستاره ۱۳ میلیارد ساله امکان پذیر شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایندیپندنت نوشت:

دانشمندان می‌گویند که یک انفجار عظیم و خشن در فضا می‌تواند راه حل معمائی باشد که از ۱۳ میلیارد سال پیش کهکشان ما را در برگرفته است. آن‌ها می‌گویند انفجار جدید و بزرگی که اخیرا کشف شده، فرانواختر مغناطیسی نامیده می‌شود و توانایی این را دارد که ترکیبات غیرمعمول ستاره‌ای را در کهکشان راه شیری توضیح دهد.

براساس گفته دانشمندان این انفجار بزرگ نشات گرفته از منبعی است که از قبل ناشناخته بوده و انرژی آن نیز ۱۰ برابر بیشتر از یک ابرنواختر معمولی است. این ستاره میزان زیادی آهن، طلا و اورانیوم دارد که در ستاره‌های مشابه دیگر این میزان وجود ندارد. این مواد معمولا از ستاره‌های نوترونی تشکیل می‌شوند و میزانشان در این ستاره بیش از حد است.

ستاره شناسان اعتقاد دارند که ستاره اولیه فروپاشی شدیدی را تجربه کرده که باعث به وجود آمدن نوترون‌ها برای تشکیل این ترکیبات شده است. سرعت بالای چرخش ستاره و میدان مغناطیسی قوی که دارد باعث شدت گرفتن انفجار شده است. دانشمندان گفتند که این انفجار در روزهای ابتدایی تشکیل جهان و در حدود یک میلیارد سال پس از مه بانگ رخ داده است.

چیاکی کوبایاشی از دانشگاه هرتفوردشایر در این باره می‌گوید: " ما شواهد جدیدی از یک نوع فرانواختر کشف کردیم که می‌تواند همه عنصرهای پایدار در جدول تناوبی را یکباره تولید کند.

دیوید یونگ، دانشمند دانشگاه ملی استرالیا نیز گفت:" در این ستاره‌ای که در حال بررسی و مطالعه آن هستیم، نسبت آهن به هیدروژن سه هزار برابر از خورشید کمتر است که همین موضوع دلیلی بر بسیار نادر بودن این ستاره است. این ستاره به میزان غیرقابل انتظاری عناصر سنگین دارد که باز هم آن را خاص‌تر می‌کند. ما به این نتیجه رسیدیم که ۱۳ میلیارد سال پیش ستاره J ۲۰۰۳۲۲.۵۴-۱۱۴۲۰۳.۳ از باقی مانده این فرانواختر تازه کشف شده تشکیل شده است.

گفتنی است؛ دانشمندان از دهه ۱۹۹۰ تاکنون اطلاعاتی را درباره فرانواخترها داشتند، اما این اولین انفجاری است که سرعت چرخش بالا و میدان مغناطیسی قوی دارد. این ستاره ۷۵۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد و در هاله کهکشان راه شیری قرار گرفته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.