تحولات منطقه

مدیر طرح‌های ویژه معاونت امور باغبانی گفت: سالیانه ۴۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات موز و ۱۰۰ میلیون دلار دیگر برای واردات میوه‌های گرمسیری از کشور خارج می‌شود.

خروج سالانه ۴۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات موز/ تولید ۵۰ درصد میوه‌های گرمسیری در داخل شدنی است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

 به گزارش قدس آنلاین شاهین رستم پور  با بیان اینکه امکان تامین نیمی از نیاز کشور به میوه‌های گرمسیری در سواحل مکران قابل کشت است، اظهار کرد: با برنامه ریزی‌های انجام شده در صورت فراهم شدن زیرساخت‌ها در اراضی مستعد کشت در سواحل مکران، بیش از ۵۰ درصد نیاز مردم برای مصرف چهار میوه گرمسیری موز، نارگیل، انبه و آناناس در برنامه هفتم توسعه در کشور تولید می‌شود.

او با اشاره به خروج سالانه ۴۵۰ میلیون دلار ارز بابت واردات موز و حدود ۱۰۰ میلیون دلار برای واردات سایر محصولات گرمسیری به کشور گفت: با احداث باغات میوه‌های گرمسیری در سواحل مکران، تنها در زمینه موز سالانه حداقل بیش از ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی طی برنامه هفتم توسعه خواهیم داشت.

رستم‌پور، توسعه کشت محصولات گرمسیری را از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در بخش باغبانی اعلام کرد و گفت: سیاست کلان وزارتخانه این است که از ظرفیت بالقوه سواحل مکران در تولید میوه‌های گرمسیری استفاده کند.

مشاور معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ما در سواحل مکران، اراضی بسیار مستعد، اقلیم و رطوبت مناسب برای کشت محصولات گرمسیری داریم، اما مشکل اصلی در این مناطق کمبود آب شیرین است.

او، خرید و نصب دستگاه‌های آب شیرین کن را برای استفاده از آب دریا به منظور آبیاری باغات ضروری دانست و گفت: در سواحل مکران، اراضی مستعد و مناسب را شناسایی، مطالعه و مشخص کرده‌ایم و شرکت‌های بزرگ سرمایه گذاری علاقه‌مند به توسعه کشت و تولید محصولات گرمسیری می‌توانند با سرمایه‌های خود، دستگاه‌های آب شیرین کن را خریداری و نصب کرده و آب مورد نیاز اراضی باغی را فراهم کنند.

رستم پور افزود: در یکی از مناطق سواحل مکران بین کنارک و چابهار، پنج شرکت سرمایه گذاری که متقاضی فعالیت در کشت محصولات باغی گرمسیری هستند، کارهای زیرساختی را انجام داده و قرارداد اولیه برای خرید دستگاه‌های آب شیرین کن را با شرکت‌های داخلی و خارجی منعقد کرده‌اند.

او در ادامه گفت: هدف ما این است که همراه با توسعه کشت و احداث باغات و اجرای طرح‌ها، از دانش و فناوری‌های جدید دنیا به ویژه در سواحل مکران استفاده کنیم.

مدیر طرح‌های ویژه معاونت امور باغبانی در پایان تصریح کرد: سیاست معاونت امور باغبانی بر این است که از طریق دستگاه‌های آب شیرین کن که با تکنولوژی‌های جدید انرژی کمتری مصرف می‌کنند و همچنین با استفاده از پوشش‌ها و سایبان‌های باغبانی مناسب و استاندارد، عملکرد تولید در واحد سطح در باغات احداثی در سواحل مکران افزایش یابد و علاوه بر آن تنش‌های محیطی به حداقل برسد و در مصرف آب صرفه جویی شود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.