تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی از اجرای ۳ هزار و۵۰۰ برنامه فرهنگی از ابتدای امسال در کتابخانه‌های عمومی استان خبر داد و گفت: ۱۹ شهر در استان فاقد کتابخانه هستند که امیدواریم برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و اختصاص زمین از سوی فرمانداران به‌عنوان روسای انجمن کتابخانه‌های عمومی برنامه‌ریزی شود.

 ۱۹ شهر در خراسان رضوی فاقد کتابخانه هستند/ اجرای ۳۵۰۰ برنامه فرهنگی در کتابخانه‌های عمومی استان

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان در جلسه تجمیعی انجمن کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، خزانه‌دار مجمع خیرین توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتاب‌خوانی خراسان رضوی، ۳۱ فرماندار و اعضای حقیقی و حقوقی ۷۳ انجمن از ۳۱ شهرستان استان برگزار شد، با تسلیت سالروز شهادت امام محمدباقر(ع)، اظهار کرد: هدف ما در سال ۱۴۰۰ اجرای ۱۴ هزار رویداد فرهنگی، ترویجی و عمرانی در حوزه کتابخانه‌های عمومی از قبیل برگزاری نشست‌های کتاب‌خوانی، محافل ادبی، رونمایی، نقد و بررسی کتاب با حضور نویسنده، احداث و تجهیز کتابخانه‌ها در مناطق مختلف استان و سایر برنامه‌های فرهنگی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی با اشاره به ایام کرونا و تعطیلی موقت و اجباری کتابخانه‌های عمومی استان، افزود: رسالت کتابخانه‌ها به‌عنوان پایگاه‌های اجتماعی فرهنگی و کتابداران به‌عنوان افسران جبهه دانایی ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی است که در همین راستا این اداره کل اقدام به برگزاری مسابقات ملی «دغدغه‌های روح‌الله» با محوریت وصیت‌نامه سیاسی الهی امام خمینی(ره) ، «ضریح دانایی» با محوریت زندگینامه حضرت رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) در هفته کرامت و «یک خداحافظی عاشقانه» با محوریت دعای ۴۵ صحیفه سجادیه  هم‌زمان با ماه مبارک رمضان نمود که با همیاری و همراهی سایر دستگاه‌های اجرایی  با استقبال بی‌نظیر مردم مواجه شد.

وی با اشاره به برگزاری پویش «رأی اولی‌های کتاب‌خوان» در آستانه سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی ابراز کرد: در این پویش رأی اولی‌های عضو کتابخانه‌های عمومی استان (۱۸ سال تمام) در قالب ضبط یک ویدیو به مدت حداکثر ۳۰ ثانیه علت شرکت خود در انتخابات را بر اساس ویژگی‌های ملی، مذهبی، قومی و بر اساس توصیه‌های مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بیان کردند.

سبزیان به آغاز یازدهمین جشنواره ملی کتاب‌خوانی رضوی هم اشاره کرد و یادآور شد: جشنواره کتاب‌خوانی رضوی از چند بعد حائز اهمیت است که بعد اول آن درگیر کردن «عموم مردم» با کتاب‌خوانی و دوم آشنایی و شناخت بیشتر  سیره ائمه اطهار(ع) است.

وی بیان کرد: جشنواره کتاب‌خوانی رضوی باهدف اشاعه و ترویج فرهنگ ائمه‌ معصومین علیهم‌السلام به‌ویژه فرهنگ منوّر رضوی؛ گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه کتاب‌های مرتبط با سیره پاک ائمه‌ معصومین علیهم‌السلام به‌ویژه حضرت امام رضا علیه‌السلام؛ شناسایی و معرفی کتاب‌های فاخر مرتبط بافرهنگ و سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام از طریق انتشار گسترده‌ این آثار و اشاعه و ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار فعالیت می‌کند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی  ابراز کرد: در این دوره علاوه بر قالب‌های گذشته همچون چهارگزینه‌ای، نقاشی، پویش کتاب‌خوان و داستانک بخش شعر گویی ویژه بزرگ‌سالان و نوجوانان و قصه‌گویی از منابع جشنواره و منابع آزاد مرتبط با جشنواره را هم داریم. تلاش ما بر آن بوده با توجه به ایام کرونا  این جشنواره کاملاً در بستر فضای مجازی برگزار شود. فایل کتاب‌ها در پایگاه جشنواره به آدرس www.samakpl.ir قابل‌دسترسی است، ضمن اینکه منابع مکتوب نیز در کتابخانه‌های سراسر استان موجود است.

وی با اشاره به برتری استان خراسان رضوی در سه دوره گذشته جشنواره کتاب‌خوانی رضوی، افزود: امیدوارم یازدهمین دوره جشنواره کتاب‌خوانی رضوی نیز همچون سال‌های گذشته با همراهی و همیاری سایر دستگاه‌های اجرایی استان  باشکوه بیشتری برگزار شود تا ادای دینی به ساحت حضرت ثامن‌الحجج حضرت رضا(ع) به‌پاس حضور در این خطه پرافتخار کرده باشیم.

سبزیان با قدردانی از خیرین استان و مدیران پرتلاش در راستای افتتاح و تجهیز کتابخانه‌ها، ادامه داد: تا به امروز بالغ‌بر ۳۵۰۰ برنامه فرهنگی اجراشده است که در مقایسه با چهار ماه سال گذشته شاهد رشد ۵/۲ درصدی برنامه‌های فرهنگی هستیم و همچنین در قیاس با افزایش فضای کتابخانه‌ای با ایجاد ۵ کتابخانه عمومی مستقر و یک پیشخوان ارائه خدمات کتابخانه‌ای ، فضای کتابخانه‌های عمومی استان به ۲۹۷/۸۵ مترمربع  رسیده که نتیجه آن افزایش ۳/۱ درصدی این فضاها شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی با اشاره به وجود ۱۹ شهر فاقد کتابخانه در استان از فرمانداران این شهرستان‌ها به‌عنوان روسای انجمن کتابخانه‌های عمومی خواست نسبت به برنامه‌ریزی برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و اختصاص زمین اهتمام کنند.

وی اذعان کرد: شهر بار(شهرستان نیشابور)- شهر قدمگاه (شهرستان زبرخان)- شهر اسحق‌آباد(شهرستان زبرخان)- شهر رباط سنگ (شهرستان تربت‌حیدریه)- شهر نشتیفان (شهرستان خواف)- شهر مزداوند (شهرستان سرخس)- شهر نوده انقلاب(شهرستان خوشاب)- شهرمشکان (شهرستان  خوشاب)- شهر سمیع آباد(شهرستان تربت‌جام)- شهر سیدآباد(شهرستان چناران)- شهرباشتین (شهرستان داورزن)- شهر چخماق (شهرستان زاوه)- شهر قلعه نوعلیا (شهرستان باخرز)- شهر روشناوند(شهرستان گناباد)- شهر کهنه(شهرستان قوچان)- شهر رادکان ( شهرستان چناران )- شهر زو ( شهرستان کلات ) ۱۹ شهر فاقد کتابخانه در خراسان رضوی هستند که تعدادی از آن‌ها به‌تازگی در تقسیمات کشوری از روستا به شهر ارتقاءیافته‌اند.

لازمه ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی دسترسی آسان به کتاب است

همچنین در این جلسه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ضمن تسلیت شهادت امام محمدباقر(ع)گفت: خوشبختانه تا به امروز فعالیت‌های مؤثر و مفیدی در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی انجام‌شده است.

محمدعلی نبی‌پور با اشاره به شهرهای تازه تأسیس فاقد کتابخانه عمومی در استان افزود: تأسیس کتابخانه در این شهرها نیازمند اولویت‌بندی مجدانه از طرف مسئولین و بهره‌گیری از ظرفیت خیرین که به‌واقع یکی از پایه‌های اساسی فرهنگ در استان هستند، است.

وی لازمه ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی را دسترسی آسان به کتاب دانست و تأکید کرد: وجود منابع غنی در مجموعه کتابخانه‌ها در شرایطی که امروزه به‌واسطه مشکلات اقتصادی موجود در جامعه و گران شدن کتاب، این عنصر مهم از سبد خانوار جامعه حذف‌شده است، یکی از مهم‌ترین ارکان ترغیب مردم به سمت کتابخانه‌ها و ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی است.

معاون استاندار خراسان رضوی ابراز کرد: تلاش ما باید در راستای تغییر فضای کاربری کتابخانه‌ها از شکل سنتی خود به انجام فعالیت‌های فرهنگی برای موفقیت بیشتر در ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه به‌ویژه در نسل جوان باشد.

وی بابیان اینکه تأخیر در اتمام پروژه‌های عمرانی باعث افزایش هزینه‌ها می‌شود، ادامه داد: فرمانداران باید اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام خود را در اولویت قرار دهند تا پس از اتمام ساخت با بهره‌گیری از ظرفیت خیرین و منابع دولتی این کتابخانه‌ها به مرحله بهره‌برداری برسند.

نبی‌‎پور گفت: شهرداران نیز باید به نوبه خود نسبت به واریز نیم درصد درآمد خود که سهم قانونی مجموعه کتابخانه‌های عمومی است اقدامات جدی و مؤثرتری را انجام دهند.

وی با اشاره به نقش کتابخانه‌ها در جامعه به‌عنوان فرهنگسرای اجتماعی افزود: هر چه میزان ارتباط جامعه با کتابخانه‌ها و کتاب بیشتر شود، فرهنگ جامعه بالاتر می‌رود که نتیجه آن کاهش مشکلات و آسیب‌های اجتماعی در جامعه و تربیت نسلی موفق، آگاه و دانا در آینده کشور است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی بابیان اینکه باید از ایام کرونا یک فرصت ساخت، گفت: امیدوارم با هماهنگی، هم‌افزایی و انسجام در بخش‌های اداری، خصوصی، خیرین و حوزه‌های مختلف شاهد اتفاقات بسیار خوبی در حوزه فرهنگ استانی باشیم که فرهنگ غنی آن به قدمت تاریخ کشور است.

در ادامه این جلسه و بر اساس دستور کار اعلام‌شده فرمانداران شهرستان‌های جغتای، گناباد، فیروزه و مشهد گزارشی از وضعیت کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌های متبوع ارائه کردند.

گفتنی است؛ در پایان این جلسه از پوستر یازدهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی رونمایی شد و از زحمات و خدمات مرتضی کرباسی، عضو هیأت مدیره و خزانه‌دار مجمع خیرین توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتاب‌خوانی خراسان رضوی جهت تجهیز کتابخانه عمومی زنده‌یاد فروغ السادات میر صدرایی مشهد و حاج رمضانعلی رضایی، جهت ساخت کتابخانه عمومی در شهر شادمهر تقدیر شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.