به گزارش قدس آنلاین، خشکسالی و کم آبی دست از سر دامداران و کشاورزان خراسان رضوی برنداشته و امسال آنها را با معضلات متعددی روبرو کرده است. شاید میشد با پیشبینی چنین شرایطی اقدامات بهتر و بیشتری را برای مقابله با این وضعیت تدارک دید تا اینک دامداران خراسان رضوی با این معضلات روبرو نشوند. یکی از مهمترین معضلاتی که دامداران خراسان رضوی این روزها با آن دست و پنجه نرم میکنند کمبودهایی است که در حوزه نهادهها وجود دارد و باید تمهیدی اساسی برای آن اندیشیده شود.
فرشید صراف رییس اتحادیه گاوداران خراسان رضوی گفت: از بهار گذشته تا بهار امسال قیمت جو ۲۴۰ درصد، ذرت حدود ۶۵ درصد، سبوس گندم حدود ۹۵ درصد، سویا ۴۱ درصد، یونجه و کاه حدود ۱۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است، دستمزد کارگری و هزینههای کارگری نیز به شدت افزایش بالا رفته است. همچنین در زمینه درمان و واکسن دام هزینهها سه تا چهار برابر نسبت به چند سال گذشته و افزایش حدود ۲۵ درصدی فقط در سال گذشته داشته است.
صراف افزود: زمانی که با افزایش قیمت در هزینههای جانبی مواجه باشیم، دیگر تولید در این زمینه به صرفه نیست. از این اتفاق هم گاوداران و هم صنعت لبنیات ضربه خوردهاند. اما تولید کننده اولیه، یعنی گاودار، خسارات بیشتری را متحمل میشود چرا که قدرت نگهداری تولیداتی مانند گوشت و شیر خام را ندارد.
رئیس اتحادیه گاوداران خراسان رضوی، رابطه قیمت شیر با قیمت گوشت را معکوس دانست و توضیح داد: این بدان معناست که اگر قیمت گوشت کاهش یابد، قیمت تمام شده شیر خام افزایش پیدا میکند. با این روند تولید کننده به شدت ضربه خورده و ضرر میکند. آمارها نیز این مساله را تایید میکند.
وی با اشاره به قطعی نبودن دلیل افزایش قیمت لبنیات ادامه داد: در این زمینه بحث افزایش ۴۰ درصدی دستمزد کارگر، افزایش قیمت حمل و نقل و غیره مطرح است، چیزی که برای تولید کننده مهم است این است که آن میزان شیری که برای تولید محصولات استفاده میشود با همان قیمت مصوب قبل و حتی کمتر از آن است.
صراف، میزان قیمت تعیین شده برای شیر نسبت به بهای تمام شده آن را به صرفه ندانست و عنوان کرد: در حال حاضر تولید کنندگان با این مشکل مواجه هستند که بهای تمام شده تولید شیر نسبت به سال گذشته هر روز افزایش پیدا میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در این زمینه گفت: از ابتدای امسال ۲ مرحله سهمیه نهاده دامی ویژه خشکسالی به استان تخصیص یافته است که شامل ۱۶ هزار و ۷۰۰ تن جو در اردیبهشت ماه و ۴۶ هزار تن جوی یارانهدار در خرداد ماه امسال میشود.
محمدرضا اورانی با بیان این که توزیع سهمیههای یاد شده با اولویت در اختیار فعالان حوزه دام سبک و دام سنگین غیرصنعتی شیری و روستایی قرار گرفت ادامه داد: این استان با دارا بودن بیش از هفت میلیون راس دام سبک در کشور رتبه نخست جمعیت دام سبک و تولید گوشت قرمز را داراست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در سال زراعی جاری کاهش ۶۰ درصدی بارندگی نسبت به سال زراعی گذشته باعث کاهش تولید علوفه و محصولات زراعی شده است. کمبود علوفه و افزایش قیمت آن از مشکلات جدی بخش دامداری استان خراسان رضوی است.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما